25 Юли 2016 | 15:43 Росен Плевнелиев в Любляна: Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз България и Словения са незаобиколим фактор на мир и просперитет в Югоизточна Европа. „Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз, като ключов фактор за мир и разбирателство между народите. От първостепенна важност за стабилността и просперитета на региона е европейската интеграция на Западните Балкани“, заяви Росен Плевнелиев в Любляна.
15 Юли 2016 | 15:11 Държавният глава призова в Улан Батор Европа и Азия да се обединят около обща дългосрочна визия за бъдещето Европа и Азия постигнаха немалко заедно. За последните десет години успяхме да удвоим обема на двустранната търговия, но за да задълбочим нашето партньорство, се нуждаем от още по-силни връзки на всички равнища между двата континента – правителства, бизнес, както и между хората. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си на 11-ата Среща на държавните и правителствени ръководители на Азиатско-европейския форум (АСЕМ), който беше открит днес в столицата на Монголия Улан Батор.
9 Юли 2016 | 15:42 Президентът: Обща е оценката на съюзниците за необходимостта от засилване на присъствието на НАТО в Черноморския регион Държавите членки на НАТО демонстрираха единство в оценката си на рисковете и заплахите в актуалната среда на сигурност и в начините за тяхното преодоляване. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който обобщи резултатите от форума във Варшава. Миграцията, тероризмът, заплахите и рисковете от Изток, включително милитаризацията на Кримския полуостров и нарушеният баланс в Черноморския регион, бяха акцент по време на срещата на най-високо равнище на Алианса в полската столица.
28 Юли 2016 | 17:19 Президентът приветства Решението на КС относно три от въпросите, по които трябва да се произведе национален референдум, едновременно с президентския вот Президентът Росен Плевнелиев приветства Решението на Конституционния съд относно противоконституционност на три от въпросите, по които Народното събрание без разисквания взе решение да бъде произведен национален референдум, заедно с президентските избори.
0
1
28 Юли 2016 | 15:30 Вицепрезидентът Попова даде началото на шестата Национална кампания „Чудесата на България 2016” Това е една от най-устойчивите и продължителни кампании, защото представя нашата българска идентичност и история, каза вицепрезидентът Маргарита Попова в Асеновград, където даде началото на шестата Национална кампания „Чудесата на България 2016”.
0
0
25 Юли 2016 | 17:16 Президентът: Решението на миграционната криза е в неотклонното спазване на правилата, валидни за всички държави членки на ЕС Миграционната криза в Европейския съюз и последствията за региона бяха акцент в разговора на президента Плевнелиев с министър-председателя на Словения Мирослав Церар, в рамките на официалното посещение на българския държавен глава в Любляна. Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Мирослав Церар бяха единодушни, че единственото възможно решение на миграционната криза е в неотклонното спазване на правилата, валидни за всички държави членки на Европейския съюз.
0
2
25 Юли 2016 | 14:13 Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Република Словения Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Словения - „Орден за изключителни заслуги“, за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на сътрудничеството между България и Словения на двустранно и многостранно ниво и укрепване на връзките в рамките на Европейския съюз.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ