24 Май 2016 | 12:45 Държавният глава Росен Плевнелиев: Най-добрата инвестиция в бъдещето на една държава и народ е в образованието на младите „Чрез просвета за България“ бе девизът, извезан на почти всяко училищно знаме. Нека и ние днес продължим да следваме светлия пример на българските възрожденци – да четем, да се обградим с книги, а не с ненужни вещи, да отгледаме четящи и просветени деца", призова президентът в тържественото си слово по случай 24 май пред Паметника на светите братя Кирил и Методий в столицата.
20 Май 2016 | 12:15 Изявление на държавния глава Росен Плевнелиев "Обещах не на друг, а на себе си, че няма да се обогатя в политиката, че няма да се вкопча в стола и властта на президента, че ще действам принципно и по съвест. Обещах не на друг, а на себе си, защото лесно е да излъжеш другите, най-трудно е да излъжеш себе си. Обещах си, че в политиката ще работя така, че да спя спокойно със съвестта си всяка вечер. Така се и случи. Затова се изправям днес с открито лице и чиста съвест пред народа, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини".
18 Май 2016 | 10:59 Президентът Росен Плевнелиев: Ценностите на обединена Европа са поставени под въпрос от популистки и националистически партии Ценностите на обединена Европа са поставени под въпрос от популистки и националистически партии, които използват страха на хората от повишената нестабилност. Не можем да си позволим да чакаме, да отлагаме или да прехвърляме проблемите на следващото поколение. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред участниците в 126-ата сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа, която се провежда в София под председателството на министъра на външните работи Даниел Митов.
16 Май 2016 | 15:41 Папа Франциск с послание към президента Росен Плевнелиев: Работете за това обикновеният човек да види държавата на своя страна и да почувства нейния успех Признание за ролята и за историческата мисия на България в създаването и разпространението на славянската писменост и култура е направил папа Франциск пред президента Росен Плевнелиев, който предвожда българската делегация във Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
26 Май 2016 | 13:34 Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия дейци на културата за приноса им към човешкото развитие и духовността „Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е онзи най-светъл и истински български празник, който никога не остарява и не губи своя блясък“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която удостои с висши държавни отличия дейци на културата и изкуството. Държавният глава благодари на всички, посветили се на културата, образованието и науката, които отстояват каузата да възпитат и отгледат бъдещите поколения в стремеж към просветеност, човешко развитие и духовност.
0
1
25 Май 2016 | 16:15 Росен Плевнелиев: Българската нация дължи изключително много на своите рицари на културата, знанието и науката Българската нация дължи изключително много на своите рицари на културата,знанието и науката. Днес имам удоволствието да удостоя с висши държавни отличия именно част от тези бележити пазители на българската духовност. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 с висши държавни отличия дейци на науката, изкуството, културата и медицината по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май
0
5
25 Май 2016 | 14:51 Държавният глава: България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията България е горд и активен член на Международната организация на франкофонията. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на работна среща с генералния секретар на Международната организация на франкофонията (МОФ) Микаел Жан, която е на посещение в страната ни.
0
1
24 Май 2016 | 19:52 Президентът: Словото изгражда съпротивителни сили срещу безличието, пошлостта и бездарието „Днес нерядко ставаме свидетели как посредствеността, пропагандата и безличието се опитват да удавят стойностното, възвишеното и духовното. Затова е важно словото – то изгражда съпротивителните сили срещу безличието, пошлостта и бездарието. Словото възпитава критично отношение и гражданска позиция. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в приветствието си към гостите на традиционния прием за 24 май, даван от държавния глава в Националния исторически музей.
0
5

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ