2 Декември 2014 | 14:00 "Да помогнем на децата с вродени заболявания" е темата на новото издание на "Българската Коледа" „Да помогнем на децата с вродени заболявания“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“, заяви президентът Росен Плевнелиев в Националната кардиологична болница в София при официалното обявяване на началото на кампания 2014/2015 г. на благотворителната инициатива.
28 Ноември 2014 | 17:36 Президентът определи плана на ЕК за стратегически инвестиции като амбициозен и навременен Планът на Европейската комисия за инвестиции и растеж на стойност над 300 млрд. евро е изключително амбициозен и навременен. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в съвместно изявление след срещата си вицепрезидента на ЕК и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева.
19 Декември 2014 | 14:45 Марокански граждани проявяват интерес към възможностите за образование в България Въпроси, свързани с възможностите за развитие на културния обмен между двете страни, със законовите изисквания за придобиване на българско гражданство, както и с начините за получаване на образование в България, поставиха представители на българската общност в Мароко и марокански граждани, завършили образованието си у нас, на среща с вицепрезидента Маргарита Попова.
0
2
19 Декември 2014 | 08:05 Становище относно пенсионната реформа, залегнала в проекта на Закон за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2015 година Президентът Росен Плевнелиев изразява своята загриженост от обсъжданата промяна на пенсионния модел, която е залегнала в проекта на Закон за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2015 г. Държавният глава нееднократно е подчертавал, че реформите в социалната сфера имат пряко въздействие върху най-широк кръг от граждани, най-често в уязвима позиция.
0
1
18 Декември 2014 | 17:41 Маргарита Попова: Политиката по миграция трябва да бъде съобразена с възможностите на всяка страна България и Кралство Мароко могат да обменят опит и работещи практики и да обединят усилия в сферата на миграционната политика, предоставянето на убежище и гражданството. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на среща с председателя на Националния съвет по правата на човека на Кралство Мароко Дрис Ел Яазами.
0
3
18 Декември 2014 | 11:01 Вицепрезидентът Попова в Рабат: България и Мароко могат да разширят сътрудничеството си в социално-икономическата сфера, миграционните въпроси, културата България и Мароко са изградили отлични двустранни отношения, датиращи от повече от половин век, които са стабилна база за бъдещо сътрудничество в редица сфери. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Рабат на среща с министър-председателя на Кралство Мароко Абделилах Бенкиран.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО