1 Декември 2015 | 12:54 „Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“ „Да помогнем на децата в реанимация“ е темата на новото издание на „Българската Коледа“ кампания 2015/2016 година, съобщи президентът Росен Плевнелиев. Нека да проявим отново своята съпричастност, водени от най-голямата отговорност – грижата за децата на България, призова държавният глава.
30 Ноември 2015 | 17:36 Държавният глава: Борбата с климатичните промени не е само морален дълг, а изисква нов подход за постигане на икономически растеж На Конференцията на ООН за климата президентът Росен Плевнелиев призова за повече инвестиции и трансфер на нисковъглеродни технологии към по-слабо развитите страни
16 Ноември 2015 | 13:54 В Париж президентът призова международната общност да се обнови Стратегията на ООН за борба с тероризма Международната общност трябва да обнови Стратегията на ООН за борба с международния тероризъм и още веднъж да потвърди своята ангажираност с борбата с тероризма. Спешно се нуждаем от приемането на План за действие, насочен към постигането на резултати, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на конференцията в Париж по повод 70-годишнината от подписването на учредителния акт на Организацията за образование, наука и култура на ООН (ЮНЕСКО).
13 Ноември 2015 | 18:23 Президентът Росен Плевнелиев: Солидарността в Европейския съюз се гради върху споделената отговорност от всички държави членки Европейският съюз се нуждае от нов проактивен подход за преодоляване на кризи, който да се фокусира върху тяхното възникване и да не допуска отлагане на решенията и задълбочаване на проблемите. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в първото издание на Берлинския глобален форум, на който бяха обсъдени възможностите за насърчаване на диалога на европейските институции и представителите на бизнес средите с развиващите се икономики в света.
1 Декември 2015 | 12:37 Президентът Росен Плевнелиев към служителите на ВМА: Вие сте безценни, когато е трудно и тежко Със своите съвременни диагностично-лечебни възможности и водеща национална експертиза в много направления Военномедицинска академия е неизменно едно от водещите здравни заведения в страната ни и еталон за образцово овладяване на критични ситуации в национален и международен мащаб. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев в приветствието си към Военномедицинска академия, която отбелязва 124 години от своето създаване.
0
5
30 Ноември 2015 | 18:33 Маргарита Попова: Образованието е перспективна форма за съживяване на сътрудничеството между България и Лаос Активизирането на политическия диалог на високо равнище, засилването на интензитета на двустранните отношения на всички нива от обществено-политическия живот бяха сред основните теми, които обсъдиха във Виентян вицепрезидентът Попова и вицепрезидентът на Лаос Бунянг Ворачит. Маргарита Попова беше на официално посещение в Лаоската народнодемократична република.
0
2
27 Ноември 2015 | 17:16 Вицепрезидентът Попова разговаря с министър-председателя и с председателя на Националното събрание на Виетнам Динамичното развитие на Виетнам през последните години и интензивният политически диалог на високо и най-високо равнище са широка основа за развитие на двустранните връзки между България и Виетнам. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в Ханой по време на срещата си с министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг.
0
3
27 Ноември 2015 | 17:04 Вицепрезидентът: България има потенциал да бъде транзитен център за достъп на виетнамския бизнес до пазарите на ЕС, Северна Африка и Близкия Изток „В течение на над половин век българският и виетнамският народ съумяха да докажат, че нито разстоянието между нашите две страни, нито историческите изпитания и политическа конюнктура могат да бъдат пречки пред взаимното уважение и интереса към чуждата култура“. Това заяви вицепрезидентът Попова в Дипломатическата академията на Виетнам в Ханой, където изнесе лекция, посветена на историята, настоящето и перспективите пред двустранните отношения между България и Виетнам.
0
0

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО