26 Февруари 2015 | 18:41 Росен Плевнелиев: Стратегията за Европейски енергиен съюз е визия за интеграция и ние я приветстваме България има готовност да допринесе с конкретни идеи и проекти за изграждането на регионален енергиен съюз, посочи президентът Росен Плевнелиев по повод предложената от ЕК стратегия за Европейски енергиен съюз. След срещата си с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер държавният глава оцени като добър знак фокусирането на стратегията към региона на Югоизточна Европа.
20 Февруари 2015 | 16:23 Държавният глава: България и Румъния трябва да говорят с един глас по ключовите въпроси от дневния ред на Югоизточна Европа и ЕС „За България Румъния е добър съсед, партньор и съюзник. Двете държави дават заявка за общ подход към ключовите въпроси от дневния ред на Югоизточна Европа и ЕС“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на съвместна пресконференция със своя румънски колега президента Клаус Йоханис в Букурещ. Президентът Плевнелиев е първият държавен глава, който е на официално посещение в Румъния след встъпването в длъжност на президента Йоханис.
10 Февруари 2015 | 16:40 Изявление на президента Росен Плевнелиев след анализа на резултатите от подготовката на ВС, войсковия ред и дисциплината за 2014 година "Когато говорим за мобилизация, нека да е ясно, че тя се обявява с указ на президента по предложение на Министерския съвет. Аз нито съм получавал от правителството, още по-малко съм обявявал подобна мобилизация. Нещо повече, подобна тема не се е обсъждала никога досега и не виждам каквито и да било фактори, които да налагат подобно действие", заяви върховният главнокомандващ.
30 Януари 2015 | 10:03 Почина президентът (1990-1997 г.) д-р Желю Желев На 30 януари 2015 година на 79-годишна възраст внезапно почина първият демократично избран президент на Републиката д-р Желю Желев.
27 Февруари 2015 | 16:06 Росен Плевнелиев: Корените на всяка криза по света са в нарушаването на върховенството на закона В света и особено в нашия регион се изправяме пред различни кризи, но началото на всяка една криза се корени в нарушаването на правилата и погазването на върховенството на закона. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си на конференцията на авторитетния Център за европейски политически изследвания, базиран в Брюксел.
0
2
27 Февруари 2015 | 15:51 Президентът: Европейската комисия е коректен партньор на България в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка Европейската комисия е коректен партньор на България в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка и показва обективно проблемите, пред които сме изправени. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред представители на българските медии в Брюксел, след като участва в конференцията на Центъра за европейски политически изследвания като основен говорител на тема „Върховенството на закона в ЕС“.
0
0
27 Февруари 2015 | 15:49 Търновската конституция ще бъде изложена в президентската институция по случай Националния празник 3 март За първи път Конституцията на Княжество България, подписана от народните представители в Учредителното събрание в Търново на 16 април 1879 г., ще бъде изложена в президентската институция. Експонатът от фонда на Централния държавен архив ще бъде част от изложбата, която ще отвори врати за посетители на 2 март, понеделник, от 10.00 часа до 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.
0
0
25 Февруари 2015 | 21:20 Държавният глава не обмисля да налага вето на решението на Народното събрание за поемането на заем Не обмислям налагането на вето върху днешното решение на Народното събрание за поемането на заем, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, след като участва в церемонията по връчването на годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите.
0
0

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО