27 Май 2016 | 14:51 Президентът Росен Плевнелиев сезира Конституционния съд с искане да се произнесе дали три от въпросите в решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум съответстват на Конституцията Президентът Росен Плевнелиев отправи искане до Конституционния съд да се произнесе за съответствие с Конституцията относно Решението на Народното събрание от 12 май 2016 г. за произвеждане на национален референдум...
26 Май 2016 | 18:17 За пета година младежи в неравностойно положение ще бъдат подпомогнати финансово по инициативата „Подкрепи една мечта“ Президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ ще осигури за пета поредна година финансова помощ на младежи в неравностойно положение, приети във висше учебно заведение. Това съобщи държавният глава Росен Плевнелиев пред повече от 100 абитуриенти от цялата страна на традиционния абитуриентски бал, организиран от президентската институция.
24 Май 2016 | 12:45 Държавният глава Росен Плевнелиев: Най-добрата инвестиция в бъдещето на една държава и народ е в образованието на младите „Чрез просвета за България“ бе девизът, извезан на почти всяко училищно знаме. Нека и ние днес продължим да следваме светлия пример на българските възрожденци – да четем, да се обградим с книги, а не с ненужни вещи, да отгледаме четящи и просветени деца", призова президентът в тържественото си слово по случай 24 май пред Паметника на светите братя Кирил и Методий в столицата.
20 Май 2016 | 12:15 Изявление на държавния глава Росен Плевнелиев "Обещах не на друг, а на себе си, че няма да се обогатя в политиката, че няма да се вкопча в стола и властта на президента, че ще действам принципно и по съвест. Обещах не на друг, а на себе си, защото лесно е да излъжеш другите, най-трудно е да излъжеш себе си. Обещах си, че в политиката ще работя така, че да спя спокойно със съвестта си всяка вечер. Така се и случи. Затова се изправям днес с открито лице и чиста съвест пред народа, за да заявя, че няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини".
18 Май 2016 | 10:59 Президентът Росен Плевнелиев: Ценностите на обединена Европа са поставени под въпрос от популистки и националистически партии Ценностите на обединена Европа са поставени под въпрос от популистки и националистически партии, които използват страха на хората от повишената нестабилност. Не можем да си позволим да чакаме, да отлагаме или да прехвърляме проблемите на следващото поколение. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред участниците в 126-ата сесия на Комитета на министрите на Съвета на Европа, която се провежда в София под председателството на министъра на външните работи Даниел Митов.
16 Май 2016 | 15:41 Папа Франциск с послание към президента Росен Плевнелиев: Работете за това обикновеният човек да види държавата на своя страна и да почувства нейния успех Признание за ролята и за историческата мисия на България в създаването и разпространението на славянската писменост и култура е направил папа Франциск пред президента Росен Плевнелиев, който предвожда българската делегация във Ватикана по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
28 Май 2016 | 14:15 Президентът Росен Плевнелиев на остров Персин: Време е да разровим праха на миналото, за да потърсим истината за тоталитарния режим Престъпленията на комунизма не бяха заклеймени, нито наказани подобаващо, а българите, които изпитаха репресиите на режима, не получиха справедливост. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си в памет на жертвите на тоталитарните режими през XX век. На остров Персин държавният глава участва в 27-то поклонение пред паметта на жертвите на тоталитарните режими.
0
6
27 Май 2016 | 21:45 Росен Плевнелиев: Ботев и неговите четници са пример за патриотизъм и просветен национализъм, стъпил здраво на любовта към Родината За всеки от нас козлодуйският бряг е олицетворение на копнежа по бащиния край и на стремежа ни към свобода, достойнство и самостоятелна държавност. Това каза държавният глава Росен Плевнелиев в тържественото си слово пред паметника на Христо Ботев в Козлодуй, по случай 140-годишнината от стъпването на Ботевата чета на козлодуйския бряг.
0
10
27 Май 2016 | 21:14 Президентът: Ботевите четници показаха, че е възможно винаги и навсякъде да работиш за благото на народа си Ботевите четници показаха, че е възможно винаги и навсякъде да работиш за благото на народа си. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, който даде начало на юбилейния 70-и туристически поход „По стъпките на Ботевата чета“ от козлодуйския бряг до историческия връх Околчица. Президентът приветства стотици българи от цялата страна, които традиционно изминават пътя, следвайки похода на големия поет и революционер и неговите четници през 1876 година.
0
9
27 Май 2016 | 14:50 Вицепрезидентът Попова откри в Тутракан Шестия национален детски фестивал „Като звездите“ „Фестивали „Като звездите“ създават у децата чувство за общност, за насърчаване, защото те имат нужда да почувстват, че са обичани“, заяви пред журналисти в Тутракан вицепрезидентът Маргарита Попова, която откри днес в крайдунавския град Шестия национален детски фестивал „Като звездите“. Празничното събитие с участие на деца от социални институции и приемни семейства се провежда под патронажа на вицепрезидента.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ