11 Април 2014 | 15:06 Президентът Росен Плевнелиев: Защитата на демократичните ценности не е даденост, не се подарява и не е безплатна Защитата на демократичните ценности не е даденост, не се подарява и не е безплатна. Трябва да инвестираме достатъчно в отбранителните си способности, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти днес след като разговаря на „Дондуков“ 2 с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
8 Април 2014 | 14:49 Президентът: Горчивите спомени от две световни войни ни задължават да градим нова Европа, основана на човешката свобода „Наш общ дълг е споменът за жестокостите на войната да бъде съхранен през поколенията в името на един по-добър свят, изграден на основата на единството и разбирателството“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства днес на церемония в памет на загиналите в Първата световна война.
3 Април 2014 | 14:52 Президентът се обяви за регионален подход при придобиването на нови и модернизацията на съществуващи отбранителни способности „Убедени сме, че НАТО промени България и целия ни регион за добро“, заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев при откриването на двудневната международна конференция „Бъдещето на НАТО“ в София.
Президентът Росен Плевнелиев откри двудневна международна конференция „Бъдещето на НАТО“.
23 Април 2014 | 18:57 Росен Плевнелиев: В условията на криза България трябва да насърчи инвестициите, които стимулират износа „Изграждането на новия завод на „Лукойл“ за преработка на нефт в Бургас създава не само по-добра икономическа перспектива за отделните региони в България, но има положителен ефект и за позиционирането на страната ни като износител на горива“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с ръководството на компанията „Лукойл“.
0
2
22 Април 2014 | 19:54 Президентът: Българската математическа школа е сред най-силните в света България може ясно и категорично да заяви, че има една от най-силните математически школи в света и доказателства за това са високите резултати на българските ученици от глобалната платформа - Австралийското математическо състезание. Това заяви президентът Росен Плевнелиев при награждаването на младежи от България, които са постигнали високи резултати в Австралийското математическо състезание.
0
6
22 Април 2014 | 19:07 Изработването на Закон за Националната служба за охрана ще бъде сред основните задачи пред бъдещото ръководство на службата Едно от изискванията на президента към бъдещото ръководство на НСО ще бъде в посока на затвърждаване на правилата чрез изработване на Закона за националната служба за охрана, който да бъде внесен и разгледан от Народното събрание. „Надявам се много скоро консултациите да доведат до консенсус между институциите, за да може службата да има достойно ръководство и да си върши добре работата“, каза Росен Плевнелиев.
0
0
22 Април 2014 | 11:47 Вицепрезидентът: Държавността е споделена грижа и отговорност на гражданите, политиците и на държавниците Няма национален напредък, ако всеки ден не доказваме, че само заедно можем да вървим напред и властите си сътрудничат съгласно определените от Конституцията и законите отговорности. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова на кръгла маса, посветена на проблемите и решенията за националната идентичност и патриотичното възпитание в съвременния свят.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО