27 Януари 2015 | 13:15 Росен Плевнелиев: Не можем да позволим споменът за Холокоста да изчезне заедно с последните оцелели свидетели „Престъпленията на нацизма не трябва да бъдат забравяни. Не можем да позволим споменът за Холокоста да изчезне заедно с последните оцелели свидетели“, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на Сесията на държавните ръководители в рамките на Четвъртия международен форум „Let my people live!“. Събитието е посветено на паметта на жертвите на Холокоста през Втората световна война и се проведе в столицата на Чешката република, Прага.
21 Януари 2015 | 14:00 Изявлениe на президента Росен Плевнелиев по повод приключването на третата година от встъпване в длъжност Първите три години от мандата преминаха под знака на особено големи предизвикателства, с които се сблъскваме за първи път в нашата най-нова демократична история, а именно: най-тежка световна икономическа и финансова криза от осемдесет години насам, най-тежката криза в Европейския съюз от създаването му досега – фалираха държави, банки, популизмът и национализмът в Европа се засилиха, бяха поставени под въпрос основни ценности на съюза.
20 Януари 2015 | 15:27 Президентът Плевнелиев призова за ускорено интегриране на България в европейския газов пазар Президентът Росен Плевнелиев се обяви за ускорено интегриране на България и на региона в европейския газов пазар, за диверсифициране на енергийните източници и трасета и за баланс на енергийните доставчици. „Не се впечатлявам от планове за енергиен център и от „голям шлем“. Истински ще се впечатля, когато българската енергетика заработи устойчиво и в интерес на народа и на икономиката, а не на група олигарси“, заяви държавният глава в изказването си пред участниците в Деветата годишна среща на бизнеса с правителството. Президентът беше специален гост на форума, организиран от вестник „Капитал“.
28 Януари 2015 | 13:01 Съветът на президентите: Националните приоритети да останат извън ежедневното политическо противопоставяне За трета поредна година, по покана на държавния глава, на „Дондуков“ 2 се събраха президентите на България Жельо Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев. Началото на инициативата Съвет на президентите беше поставена на 22 януари 2013 година.
0
5
27 Януари 2015 | 18:46 Държавният глава участва в отбелязването на 70-годишнината от освобождаването на концентрационния лагер „Аушвиц“ Президентът Росен Плевнелиев участва във възпоменателна церемония и в мълчаливо шествие в Освиенцим, Република Полша, с които беше отбелязана 70-годишнината от освобождаването на концентрационния лагер „Аушвиц“. Българският президент, както и много държавни и правителствени ръководители от Европа, отдадоха почит и оставиха запалени свещи пред мемориала на жертвите на Холокоста край бившия концентрационен лагер.rn
0
4
25 Януари 2015 | 20:36 Държавният глава удостои БНР с Почетния знак на президента по повод 80-годишнината на медията Държавният глава Росен Плевнелиев удостои Българското национално радио с Почетния знак на президента за изключителен принос в утвърждаването на високи професионални стандарти в българската журналистика, както и по повод 80-годинишнината от основаването на медията.
0
2
23 Януари 2015 | 19:21 Държавният глава: Глобалните предизвикателства могат да се решат само с общите усилия на демократичните държави Сериозните предизвикателства, пред които се изправя светът, свързани с промените в климата, политическите кризи и тероризма могат да бъдат решени само с общите усилия на демократичните държави. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на традиционния прием за ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО