28 Юни 2015 | 18:44 Президентът Росен Плевнелиев поздрави българските волейболисти Президентът поздрави българския отбор по волейбол за завоюваните сребърни медали на Европейските игри в Баку. „Това е огромно постижение. Нека да им пожелаем успех за още по-високи резултати“, заяви Росен Плевнелиев след като изгледа от трибуните финалния мач на националите ни срещу отбора на Германия.
17 Юни 2015 | 19:05 Росен Плевнелиев: Подкрепяме евроатлантическата ориентация на Грузия Твърдо подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Грузия и правото на грузинския народ да избере пътя на евроатлантическата интеграция. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев след разговорите си в Тбилиси с грузинския президент Гиорги Маргвелашвили. „България също така не признава т.нар. „договори“ между Руската федерация и Абхазия и Южна Осетия, които подкопават международните усилия за стабилизиране на ситуацията в региона“, подчерта българският президент на съвместна пресконференция с грузинския си колега.
15 Юни 2015 | 14:22 Увеличаването на икономическия обмен ще бъде във фокуса на сътрудничеството на България и Португалия Увеличаването на икономическия обмен между България и Португалия и използването на португалския опит за икономическо и финансово стабилизиране след икономическата криза в Европа ще бъдат във фокуса на двустранното сътрудничество между София и Лисабон. Това стана ясно от думите на президента Росен Плевнелиев, който проведе днес на „Дондуков“ 2 среща със своя португалски колега Анибал Каваку Силва.
15 Юни 2015 | 14:20 Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с португалския орден Ordem do Infante D. Henrique Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен днес от своя португалския колега президента Анибал Каваку Силва с орден Ordem do Infante D. Henrique с огърлиe. Това е най-висшето отличие на Португалската република, с което се награждават цивилни лица.
1 Юли 2015 | 17:19 Вицепрезидентът участва в Национална научно-практическа конференция за интеркултурното образование Вицепрезидентът Маргарита Попова посети Велико Търново, където участва в третата Национална научно-практическа конференция на тема „Интеркултурното образование като средство за намаляване отпадането на ромските деца от училище“.
0
3
1 Юли 2015 | 11:49 Президентът обнародва промените в Гражданския процесуален кодекс Президентът издаде указ за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс. Приетият на 19 юни 2015 г. закон съдържа важни промени, които трябва максимално бързо да станат част от действащото право.
0
1
30 Юни 2015 | 16:40 Президентът Росен Плевнелиев се срещна с ученици от 130 СОУ „Стефан Караджа“ в София Президентът Росен Плевнелиев се срещна на „Дондуков“ 2 с ученици от 9 „а“ клас на 130 СОУ „Стефан Караджа“ в София и с тяхната преподавателка по английски език и икономика Радостина Бойчева, която работи по програма „Заедно в час“.
0
4
30 Юни 2015 | 16:36 Становище на президента Росен Плевнелиев по Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България Президентът на Републиката подкрепя внесения законопроект за промени в Конституцията. Предлаганите промени са натоварени с огромни очаквания от българските граждани и от нашите европейски партньори. Те не се правят сами за себе си, а са част от усилията на Народното събрание и правителството за осъществяване на ключов национален приоритет – реформата в област „Правосъдие“. Системата на правораздаване се променя многократно през последните години, но все още не сме постигнали резултати, които да отговарят на очакванията на българските граждани за предвидимо и справедливо правосъдие.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО