30 Юни 2016 | 14:53 Президентът Росен Плевнелиев препотвърди ясната, категорична и принципна подкрепа на България за европейското бъдеще на Украйна Ясната, категорична и принципна подкрепа на България за европейското бъдеще на Украйна препотвърди държавният глава Росен Плевнелиев по време на разговора си с президента на страната Петро Порошенко, който е на еднодневно официално посещение в България. Визитата е първа на украински президент от 15 години насам.
27 Юни 2016 | 17:46 Президентите Плевнелиев и Оланд: След референдума във Великобритания ЕС трябва да бъде заздравен и да получи нова доза доверие След референдума във Великобритания е необходимо ЕС да бъде заздравен и да получи нова доза доверие. Трябва да избегнем най-лошата криза - моралната, заяви президентът Росен Плевнелиев, който днес разговаря с френския президент Франсоа Оланд. Държавният глава е на официално посещение във Френската република. Според президента Оланд европейският проект трябва да бъде защитен от несигурността след референдума във Великобритания.
22 Юни 2016 | 18:25 Президентите Росен Плевнелиев и Йоахим Гаук потвърдиха стратегическото партньорство на България и ФРГ в ЕС и НАТО Федерална република Германия е стратегически партньор и съюзник на България в Европейския съюз и НАТО. Двете държави споделят и отстояват европейските ценности – мир, демокрация, защита на човешките права и свободи, върховенството на закона и са обединени от идеята за изграждането на мирна, обединена и просперираща Европа. Това беше общата позиция на държавния глава Росен Плевнелиев и на президента на ФРГ Йоахим Гаук, които разговаряха днес на „Дондуков“ 2.
8 Юни 2016 | 13:52 Обръщение на президента Росен Плевнелиев към членовете на Европейския парламент "Не трябва да допускаме Европа да изпадне в морална криза – криза на липса на солидарност, криза на ценностите. Независимо дали става въпрос за миграцията или за санкциите срещу Русия – трябва да сме заедно и всеки да допринася, да разрешава, не да задълбочава проблемите. България се гордее с това, че винаги е част от европейското решение и действа решително и отговорно", каза държавният глава в обръщение към членовете на ЕП.
30 Юни 2016 | 17:14 Президентите на България и Украйна откриха паметник на големия украински поет и художник Тарас Шевченко в София Президентите на България и на Украйна Росен Плевнелиев и Петро Порошенко откриха на пл. „Възраждане“ в София паметник на големия украински поет, писател и общественик Тарас Шевченко. Тарас Шевченко е символ на днешна независима Украйна. Делото и съдбата на Шевченко са потвърждение и на общата историческа съдба на българския и на украинския народи, каза Росен Плевнелиев в тържественото си слово.
0
0
30 Юни 2016 | 16:00 Росен Плевнелиев: България търси гаранции за сигурността си единствено в рамките на НАТО България и всички страни членки на НАТО от Черноморския регион търсят гаранции за сигурността си единствено в рамките на Северноатлантическия пакт. Всяка инициатива, която ще подкрепим, може да се осъществи единствено в рамките на НАТО и търсим именно такива решения. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев на съвместна пресконференция с украинския си колега Петро Порошенко.
0
1
27 Юни 2016 | 17:27 Росен Плевнелиев: Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост Френско-германският двигател на обединена Европа не само трябва да продължи да работи, но и да превключи на по-висока скорост. Днес имаме нужда от този тандем, който да взема отговорни решения за Европа. Тези решения трябва да се вземат в диалог, в разбирателство и в консенсус с всички. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в Париж, след като разговаря с президента на Френската република Франсоа Оланд.
0
0
27 Юни 2016 | 12:15 Президентът Плевнелиев: Искаме България да стане предпочитаната аутсорсинг дестинация за френските фирми Над 1 млрд. евро годишно е стокообменът между България и Франция през последните десет години. За същия период той е нараснал с 61.2%, а френските инвестиции в България надхвърлят 1.3 млрд. евро. Тези данни посочи президентът Росен Плевнелиев на среща с представители на френския бизнес, организирана от Френско-българската търговска камара. Със срещата започна официалното посещение на държавния глава в Париж. Френската република е стратегически търговско-икономически партньор и нашата страна отдава приоритетно значение на развитието на двустранните ни отношения, подчерта Росен Плевнелиев.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ