11 Април 2014 | 15:06 Президентът Росен Плевнелиев: Защитата на демократичните ценности не е даденост, не се подарява и не е безплатна Защитата на демократичните ценности не е даденост, не се подарява и не е безплатна. Трябва да инвестираме достатъчно в отбранителните си способности, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти днес след като разговаря на „Дондуков“ 2 с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен.
8 Април 2014 | 14:49 Президентът: Горчивите спомени от две световни войни ни задължават да градим нова Европа, основана на човешката свобода „Наш общ дълг е споменът за жестокостите на войната да бъде съхранен през поколенията в името на един по-добър свят, изграден на основата на единството и разбирателството“, заяви президентът Росен Плевнелиев, който присъства днес на церемония в памет на загиналите в Първата световна война.
3 Април 2014 | 14:52 Президентът се обяви за регионален подход при придобиването на нови и модернизацията на съществуващи отбранителни способности „Убедени сме, че НАТО промени България и целия ни регион за добро“, заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев при откриването на двудневната международна конференция „Бъдещето на НАТО“ в София.
Президентът Росен Плевнелиев откри двудневна международна конференция „Бъдещето на НАТО“.
16 Април 2014 | 19:40 Маргарита Попова: Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите Демокрацията не се осъществява сама, а изисква ежедневни грижи от страна на институциите и гражданите, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, която участва днес в тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста в сградата на Съюза на юристите в България.
0
1
16 Април 2014 | 19:38 Секретарят на държавния глава по правни въпроси Петя Тянкова получи наградата на Съюза на юристите в България За високите си професионални постижения секретарят на държавния глава по правни въпроси Петя Тянкова получи наградата на Съюза на юристите в България. Церемонията по връчването на наградите на Съюза се състоя по време на тържественото събрание по повод Деня на Конституцията и юриста – 16 април.
0
1
16 Април 2014 | 12:47 Росен Плевнелиев: Единствено народът на Украйна има правото да решава своето бъдеще Продължаващото напрежението в Украйна буди дълбока тревога в международната общност. В настоящата ситуация ЕС и НАТО трябва много решително да посочат, че „няма да допуснат връщането към практиката от XIX-ти век, когато големите държави си позволяваха да разделят и да обявяват някого за периферия и някого за поле на своите интереси“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти в Народното събрание.
0
0
16 Април 2014 | 12:44 Президентът Росен Плевнелиев: Търновската конституция отразява свободолюбивите виждания на българите Учредителното събрание във Велико Търново преди 135 години създаде една изключително демократична за времето си конституция. Тя отразява свободолюбивите виждания на българските граждани след възстановяването на независимата държавност през 1878 г. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред преподаватели и студенти от Юридическия факултет на Софийския университет “Свети Климент Охридски”, където откри научна конференция по повод 135-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО