20 Септември 2014 | 13:04 Президентът Плевнелиев: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки в Югоизточна Европа Българските проекти за междусистемни газови връзки с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор.
19 Септември 2014 | 16:35 Росен Плевнелиев: Стартът на строителството на Южния газов коридор е нова страница от енергийната сигурност на Европа България ще задълбочи сътрудничеството си с Азербайджан в сферата на енергетиката. Страната е сред най-важните партньори на Европа за диверсификацията на доставките на природен газ. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският държавен глава е на двудневно работно посещение в Баку по повод официалната церемония за старта на строителството на Южния газов коридор.
6 Септември 2014 | 11:51 Изявление на държавния глава по повод началото на предизборната кампания Неефективността на реформите е следствие на тяснопартийния подход за провеждането им. Няма съмнение, че за постигане на устойчив резултат е необходимо широко политическо съгласие за реформи и последователност в усилията на няколко парламента и правителства. Българските граждани не очакват от нас да започваме отначало всеки четири години. Продължаващото отлагане на реформите ще направи цената непосилна за българския народ.
5 Септември 2014 | 13:59 Росен Плевнелиев: НАТО трябва да стане по-подготвен и решен да защити сигурността на държавите-членки „Нестабилността и конфликтите в Украйна, Близкия Изток и Северна Африка променят драстично средата на сигурност в Европа и изправят пред риск демократичните принципи и ценности и върховенството на закона“, заяви днес президентът Росен Плевнелиев на Срещата на Северноатлантическия съвет на най-високо равнище.
23 Септември 2014 | 12:00 Вицепрезидентът Попова участва в кръгла маса "Бъдещето на европейската дипломация" Вицепрезидентът Попова участва в кръгла маса \ „Настоящият век е век на радикални промени и на мащабни процеси, които са в състояние да променят представите ни за цивилизационно развитие, заяви Маргарита Попова, която участва днес в София в кръгла маса "Бъдещето на европейската дипломация".
0
3
23 Септември 2014 | 11:42 Държавният глава: Политическото противопоставяне е продуктивно само когато залага на съревнованието на идеи Политическото противопоставяне е неизменна част от демокрацията, но е продуктивно само когато се залага на мотивираното съревнование на идеи и не се свежда до междуличностна конфронтация, заяви президентът Росен Плевнелиев. В първия ден от работното си посещение в САЩ държавният глава разговаря в Ню Йорк с представители на българската общност. Държавният глава е в САЩ за участие в 69-aта сесия на Общото събрание на ООН.
0
4
22 Септември 2014 | 13:17 Обръщение на президента Росен Плевнелиев по случай 106 години Независимост на България Скъпи сънародници, Днес отбелязваме 106-годишнината от деня, в който страната ни окончателно отхвърли зависимостта си от Османската империя и едно свободно, но „васално“ княжество отхвърли договорките между Великите сили, за да покаже истинската си сила - по миролюбив и достоен начин.
0
1
18 Септември 2014 | 18:12 Президентът призова за целенасочена кампания на институциите в подкрепа на отговорните многодетни семейства Необходимо е отговорните многодетни семейства да получат уважение, а институциите и държавата да провеждат целенасочена кампания в тяхна подкрепа. За това призова президентът Росен Плевнелиев при награждаването на победителя от националната кампания „Голямото семейство-2014“. На церемония в сградата на „Дондуков“ 2 държавният глава връчи отличието на Елена и Росен Найденови и четирите им деца, от София.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО