23 Септември 2016 | 10:28 Президентът от трибуната на ООН: Не можем и не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за „новото нормално” "Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война. Националните граници и международните принципи са застрашени. В много региони властват война и терор. Държави и институции се разпадат. Днес светът изгуби равновесие." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение от трибуната на ООН в Ню Йорк, в рамките на Общия дебат на 71-та редовна сесия на Общото събрание на ООН.
19 Септември 2016 | 18:27 Росен Плевнелиев: Отговорността за овладяването на мигрантските и бежанските потоци е глобална България се присъединява към призива на ООН за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия
15 Септември 2016 | 13:16 Президентите от „Арайолуш“: ЕС има остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения по кризите Неконтролируемото преминаване на европейските граници е неприемливо, единодушни бяха президентите на парламентарните републики от ЕС. Множеството кризи пораждат остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения в Европейския съюз. Днес по-важно от всякога е да покажем сътрудничество, защото Европа не може да изпадне в криза на ценностите и на солидарността.
14 Септември 2016 | 15:14 Росен Плевнелиев: Основна наша цел е да не позволим Европа да изпадне в криза на ценности и липса на солидарност и единство Европейските граждани очакват от политическите лидери да действат решително и да разрешават, а не да задълбочават проблемите. Наша е отговорността да преодолеем кризите, да възродим доверието на гражданите и да укрепим устоите на Европейския проект. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Етнографския музей в Пловдив 12-ата Среща на държавните глави на страните от групата „Арайолуш“.
30 Септември 2016 | 15:52 Държавният глава Росен Плевнелиев отдаде последна почит на големия политик, дипломат и държавник Шимон Перес На траурна церемония в Йерусалим президентът Росен Плевнелиев и десетки лидери от цял свят отдадоха последна почит на президента (2007-2014 г.) и министър-председател на Държавата Израел в периода 1984-1986 г. и 1995-1996 г. Шимон Перес.
0
1
29 Септември 2016 | 13:38 Росен Плевнелиев: Заставаме зад общия стремеж да гарантираме сигурността, демократичното развитие и върховенството на закона в Европа Заставаме зад общия стремеж да гарантираме сигурността, демократичното развитие и върховенството на закона в Европа и поемаме своята отговорност, водени от разбирането за необходимостта от защита на общите ни ценности. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, след като участва в церемонията за отбелязването на една година от активирането на Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в Република България (NFIU).
0
5
29 Септември 2016 | 10:48 Държавният глава: Благотворителната дейност на Игнат Канев буди възхищение със своите мащаби и последователност Дългогодишната благотворителната дейност на Игнат Канев буди възхищение както със своите мащаби, така и със своята последователност, заяви президентът Росен Плевнелиев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която удостои бизнесмена Игнат Канев с Почетния знак на държавния глава.
0
2
28 Септември 2016 | 14:31 Президентът Росен Плевнелиев: България разчита на подкрепата на Великобритания за утвърждаването на стабилността в Югоизточна Европа „Великобритания е наш стратегически съюзник и партньор в рамките на НАТО и тези приятелски отношения трябва да бъдат съхранени, независимо от взетото решение за напускане на ЕС“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с министъра на отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Майкъл Фалън.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ