24 Септември 2014 | 10:48 Държавният глава: Промените в климата изискват глобален отговор Законите, които отделните държави приемат в отговор на климатичните промени, трябва да бъдат подкрепени с действия на международно ниво. За това призова днес президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на високо равнище за измененията в климата, която се провежда в централата на ООН в Ню Йорк. Държавният глава беше категоричен, че промените в климата се случват в глобален мащаб и изискват глобален отговор.
20 Септември 2014 | 13:04 Президентът Плевнелиев: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки в Югоизточна Европа Българските проекти за междусистемни газови връзки с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор.
19 Септември 2014 | 16:35 Росен Плевнелиев: Стартът на строителството на Южния газов коридор е нова страница от енергийната сигурност на Европа България ще задълбочи сътрудничеството си с Азербайджан в сферата на енергетиката. Страната е сред най-важните партньори на Европа за диверсификацията на доставките на природен газ. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският държавен глава е на двудневно работно посещение в Баку по повод официалната церемония за старта на строителството на Южния газов коридор.
6 Септември 2014 | 11:51 Изявление на държавния глава по повод началото на предизборната кампания Неефективността на реформите е следствие на тяснопартийния подход за провеждането им. Няма съмнение, че за постигане на устойчив резултат е необходимо широко политическо съгласие за реформи и последователност в усилията на няколко парламента и правителства. Българските граждани не очакват от нас да започваме отначало всеки четири години. Продължаващото отлагане на реформите ще направи цената непосилна за българския народ.
5 Септември 2014 | 13:59 Росен Плевнелиев: НАТО трябва да стане по-подготвен и решен да защити сигурността на държавите-членки „Нестабилността и конфликтите в Украйна, Близкия Изток и Северна Африка променят драстично средата на сигурност в Европа и изправят пред риск демократичните принципи и ценности и върховенството на закона“, заяви днес президентът Росен Плевнелиев на Срещата на Северноатлантическия съвет на най-високо равнище.
1 Октомври 2014 | 20:00 Президентът Плевнелиев следи ситуацията след взрива в завода край Горни Лом Президентът Росен Плевнелиев следи внимателно ситуацията след взрива в завода за утилизация на боеприпаси край село Горни Лом. Държавният глава поддържа постоянен контакт с министрите на вътрешните работи и на отбраната и с местната власт.
0
0
1 Октомври 2014 | 17:25 Росен Плевнелиев: България ще подкрепи всяка инвестиция, която създава перспектива за нови работни места "Този завод е изключително важна за Русе и региона инвестиция, която ще осигури работни места за много семейства, ще отвори възможности за местния бизнес и ще предложи икономическа перспектива, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на новия завод на ВИТТЕ Аутомотив за производство на електронни и механични компоненти за автомобилната индустрия.
0
5
1 Октомври 2014 | 16:33 Президентът Плевнелиев: На държавата са необходими парламент и работещо правителство "Не вярвам и не си и помислям, че след изборите няма да имаме парламент и правителство. Това е невъзможен сценарий, който ще съсипе държавата. След тези избори ни е необходим работещ парламент и работещо правителство". Това заяви в отговор на журналистически въпрос президентът Росен Плевнелиев.
0
1
1 Октомври 2014 | 13:45 Държавният глава връчи ордени „Стара планина“ първа степен на Матиас Хьопфнер и на Филип Отие На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев връчи ордени „Стара планина“ първа степен на Матиас Хьопфнер, посланик на ФРГ в България (2009 – 2014) и на Филип Отие, посланик на Френската Република у нас (2010 – 2013). Двамата посланици получиха висшите държавни отличия за приноса си в развитието на отношенията на Германия и Франция с България.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО