25 Юли 2016 | 15:43 Росен Плевнелиев в Любляна: Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз България и Словения са незаобиколим фактор на мир и просперитет в Югоизточна Европа. „Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз, като ключов фактор за мир и разбирателство между народите. От първостепенна важност за стабилността и просперитета на региона е европейската интеграция на Западните Балкани“, заяви Росен Плевнелиев в Любляна.
15 Юли 2016 | 15:11 Държавният глава призова в Улан Батор Европа и Азия да се обединят около обща дългосрочна визия за бъдещето Европа и Азия постигнаха немалко заедно. За последните десет години успяхме да удвоим обема на двустранната търговия, но за да задълбочим нашето партньорство, се нуждаем от още по-силни връзки на всички равнища между двата континента – правителства, бизнес, както и между хората. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си на 11-ата Среща на държавните и правителствени ръководители на Азиатско-европейския форум (АСЕМ), който беше открит днес в столицата на Монголия Улан Батор.
9 Юли 2016 | 15:42 Президентът: Обща е оценката на съюзниците за необходимостта от засилване на присъствието на НАТО в Черноморския регион Държавите членки на НАТО демонстрираха единство в оценката си на рисковете и заплахите в актуалната среда на сигурност и в начините за тяхното преодоляване. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който обобщи резултатите от форума във Варшава. Миграцията, тероризмът, заплахите и рисковете от Изток, включително милитаризацията на Кримския полуостров и нарушеният баланс в Черноморския регион, бяха акцент по време на срещата на най-високо равнище на Алианса в полската столица.
24 Август 2016 | 13:56 Президентът Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Италия Серджо Матарела Държавният глава Росен Плевнелиев поднесе съболезнования на президента на Италия Серджо Матарела по повод тежкото земетресение, довело до жертви и разрушения.
0
0
21 Август 2016 | 09:55 Президентът: Надявам се успехът на Мирела Демирева да вдъхнови повече българи да вдигнат високо летвата Имахме нужда от това отличие и се надявам успехът на Мирела Демирева да вдъхнови повече българи да вдигнат високо летвата. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти, минути след като българската лекоатлетка спечели сребърен медал в скока на височина на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.
0
2
20 Август 2016 | 10:06 Росен Плевнелиев: Държавата трябва да подкрепя спорта, защото изгражда патриотизъм и национално самочувствие Държавата трябва да подкрепя спорта, защото той изгражда патриотизъм и национално самочувствие. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в олимпийското студио на БНТ в Рио де Жанейро. По покана на Международния олимпийски комитет, държавният глава е на работно посещение в Бразилия за участие в церемонията по закриването на 31-ите Летни олимпийски игри.
0
3
17 Август 2016 | 12:01 Президентът издаде указ за провеждане на национален референдум Държавният глава Росен Плевнелиев определи на 6 ноември 2016 г. да се проведе национален референдум с въпроси: „Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?“, „Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?“ и „Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?“.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

СРЕЩА НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ ОТ ГРУПАТА АРАЙОЛУШ

СРЕЩА НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ ОТ ГРУПАТА АРАЙОЛУШ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ