14 Май 2015 | 15:11 Президентът в Сеул: България може да бъде център на корейските инвестиции в региона и в Европа България и Южна Корея повишиха днес равнището на сътрудничеството, с което отвориха нова глава и нов етап в развитието на двустранните отношения с 25-годишна история. Това коментира пред журналисти в Сеул държавният глава Росен Плевнелиев по повод подписаната по-рано от президентите на България и на Южна Корея Съвместна декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство. Президентът обобщи резултатите от разговорите си с президента Пак Гън-хе и представители на корейското правителство.
14 Май 2015 | 12:22 Република България и Република Корея ще развиват отношения на всеобхватно партньорство Съвместна декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство подписаха в Сеул държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Република Корея Пак Гън-хе в рамките на официалното посещение на българския президент в азиатската държава. Визитата съвпада с 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея.
12 Май 2015 | 14:55 Президентът: Високата репутация на България в Монголия е предпоставка за добро търговско-икономическо сътрудничество България се ползва с много висока репутация в Монголия и това е предпоставка за добро търговско-икономическо сътрудничество. Можем да постигнем много по-добри резултати и набелязахме амбициозна програма. Така президентът Росен Плевнелиев обобщи резултатите от държавното си посещение в Монголия. „За Монголия България е лидер в сектори като информационните и комуникационните технологии, земеделието и производството на храни, в енергетиката, в инфраструктурното строителство“, каза държавният глава пред журналисти в Улан Батор.
11 Май 2015 | 11:07 Президентът Росен Плевнелиев: Търсим разширяване на партньорството с Монголия Развитието на търговско-икономическите отношения между България и Монголия обсъдиха държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Монголия Цахиагийн Елбегдорж. В Улан Батор, където е на държавно посещение, българският президент беше посрещнат от монголския си колега с официална церемония пред Правителствения комплекс.
20 Май 2015 | 14:07 Росен Плевнелиев: Приветстваме новата вълна германски инвестиции в България За последните десет години стокооборотът между България и Германия е нараснал седем пъти, заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Божурище нов завод за производство на контролни панели и уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобилната индустрия.
0
4
20 Май 2015 | 10:44 Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 година Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявили се млади български изследователи в областта на компютърните науки в световен мащаб. Сред лауреатите на Наградата са настоящи ръководители на развойни звена на водещи изследователски институти и глобални частни компании в различни направления на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика.
0
1
19 Май 2015 | 12:16 Ръководството на „Лукойл“ запозна президента Росен Плевнелиев с изпълнението на инвестиционната си програма в България Държавният глава Росен Плевнелиев прие на „Дондуков“ 2 президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов, който е на посещение в България. На срещата ръководството на компанията запозна президента Плевнелиев с инвестиционната програма на „Лукойл“ у нас и с хода на реализацията й.
0
0
18 Май 2015 | 20:56 Президентът Росен Плевнелиев: Гордеем се с постиженията на младите ни програмисти България има много таланти, нека заедно да ги развием и да ги покажем на света по най-добрия начин. За това апелира президентът Росен Плевнелиев, който участва в церемонията за награждаването на финалистите в международното състезание по компютърно програмиране CodeIT, което се провежда за четвърта поредна година под патронажа на държавния глава.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО