13 Октомври 2014 | 16:10 Швейцария ще финансира пилотен проект за въвеждането на професионалното образование в България Швейцария ще финансира с 3,5 млн. швейцарски франка проект за подобряване на професионалното образование в България, който е част от българо-швейцарската програма за сътрудничество, възлизаща на 63 млн. евро. Това стана ясно след среща на президента Росен Плевнелиев и на швейцарския държавен глава Дидие Буркхалтер в Берн. Българският държавен глава е на двудневно официално посещение в Швейцария. На следващ етап Швейцария ще съдейства за цялостната реформа на дуалната система на образование и обучение в България, беше посочено още след разговора между двамата президенти. На срещата присъства и вицепрезидента и министър на правосъдието и вътрешните работи Симонета Сомаруга.
6 Октомври 2014 | 16:20 Държавният глава отдаде почит пред тленните останки на българския цар Самуил Президентът Росен Плевнелиев се поклони днес пред тленните останки на цар Самуил, които се съхраняват в Музея на византийската култура в Солун, и положи венец пред един от най-забележителните средновековни владетели на България. За първи път, по молба на българската държава, те бяха изложени за поклонение по повод 1000-годинишнината от кончината на цар Самуил. Държавният глава разгледа експозицията на музея, където е изложена златотъканата плащеница на българския цар.
24 Септември 2014 | 10:48 Държавният глава: Промените в климата изискват глобален отговор Законите, които отделните държави приемат в отговор на климатичните промени, трябва да бъдат подкрепени с действия на международно ниво. За това призова днес президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на високо равнище за измененията в климата, която се провежда в централата на ООН в Ню Йорк. Държавният глава беше категоричен, че промените в климата се случват в глобален мащаб и изискват глобален отговор.
20 Септември 2014 | 13:04 Президентът Плевнелиев: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки в Югоизточна Европа Българските проекти за междусистемни газови връзки с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор.
19 Септември 2014 | 16:35 Росен Плевнелиев: Стартът на строителството на Южния газов коридор е нова страница от енергийната сигурност на Европа България ще задълбочи сътрудничеството си с Азербайджан в сферата на енергетиката. Страната е сред най-важните партньори на Европа за диверсификацията на доставките на природен газ. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският държавен глава е на двудневно работно посещение в Баку по повод официалната церемония за старта на строителството на Южния газов коридор.
22 Октомври 2014 | 14:17 Президентът: Животът на генерал Владимир Стойчев е пример за достойно изпълнен дълг „В своя живот, героична военна кариера, обществена и спортна дейност, генерал Владимир Стойчев остави един забележителен пример на достойно изпълнен дълг към Отечеството и към своя народ.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията, с която официално пред Министерството на младежта и спорта беше открит паметник на един от най-способните български офицери, общественици и спортисти.
0
1
20 Октомври 2014 | 14:07 Президентът Плевнелиев: Правилният подход за създаване на правителство е на базата на ясна програма за действие Единственият начин да имаме стабилно правителство в рамките на 43-ото Народно събрание е политическите партии да се обединят около ясна програма за действие с конкретни мерки, разписани по месеци. Това коментира президентът Росен Плевнелиев в отговор на журналистически въпроси.
0
1
20 Октомври 2014 | 14:05 Президентът Плевнелиев призова институции, политици и медии да подкрепят и развиват чувството за единност Българското родолюбие, усещането за общност и приобщеност, за мисия на един народ, не могат да бъдат изместени, затова нека институции, политици, медии подкрепяме чувството за единност, нека го създаваме и развиваме. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри Десетата световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света. Темата на тазгодишното издание на форума е „Родолюбие в глобалния свят“.
0
5
20 Октомври 2014 | 14:00 Вицепрезидентът Попова участва в дискусията "България на бъдещето. Стратегия за българите в чужбина" в рамките на Десетата световна среща на българските медии „През последните 25 години постигнахме много, защото избрахме посока, която ще следваме, но загубихме нещо много ценно - ориентирите си и рецепторите си за това що е родолюбие и има ли то място в глобалния свят“, това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време на дискусията "България на бъдещето. Стратегия за българите в чужбина" в рамките на Десетата световна среща на българските медии "Родолюбие в глобалния свят", организирана от БТА и Асоциация на българските медии по света.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО