6 Май 2016 | 12:20 Слово на президента Росен Плевнелиев по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия Гражданите очакват колективната сигурност и отбрана да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни, да действат ефективно и национално отговорно. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев в словото си на военния парад в София по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
2 Май 2016 | 21:06 Слово на президента Росен Плевнелиев по повод 140 години от избухването на Априлското въстание Българските политици и общественици сме длъжни да следваме примера на априлци – да се посветим изцяло на общото благо, да бъдем сред народа и винаги редом с него да работим за по-добрите бъднини за отечеството ни, заяви държавният глава в словото си по повод 140 години от избухването на Априлското въстание.
22 Април 2016 | 18:39 Президентът подписа Споразумението от Париж за климатичните промени и призова за скорошното му ратифициране и прилагане Държавният глава Росен Плевнелиев подписа за Република България Споразумението от Париж на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата. Това се случи на официална церемония в залата на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
21 Април 2016 | 18:00 Държавният глава пред ООН: Целта ни е да развием „зелена“ и енергийно ефективна икономика Време е да приспособим националните си стратегии за развитие с новите ангажименти от Дневния ред за устойчиво развитие, който приехме през септември 2015 г. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев в централата на ООН в Ню Йорк в изказване в рамките на Тематичния дебат на високо равнище относно постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие.
6 Май 2016 | 19:04 Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността Стратегическото партньорство между България и САЩ е основа за по-активни съвместни действия за справяне с общите предизвикателства пред сигурността. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на работно посещение у нас. Държавният глава подчерта, че в условията на множество кризи в съседните на страната ни региони, България остава предвидим и надежден съюзник и е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа.
0
3
6 Май 2016 | 12:12 Държавният глава: Гражданите очакват колективната сигурност и отбрана да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни и да действат национално отговорно Гражданите очакват колективната сигурност и отбрана да бъдат стратегически приоритет, по който политиците да бъдат единни, да действат ефективно и национално отговорно. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев в словото си на военния парад в София по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.
0
1
5 Май 2016 | 21:13 Президентът Росен Плевнелиев: Славната ни армия е опора на обществото и символ на българската държавност Нашата армия е опора на обществото и символ на българската държавност. В тежките моменти от историята ни тя е живяла с тревогите и с болките на хората, винаги е помагала за преодоляване на предизвикателствата, пред които се е изправял българският народ. Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев в приветствието си към участниците и гостите на третия музикален парад на военните духови оркестри, който се провежда в столичната зала „Арена Армеец“.
0
6
5 Май 2016 | 15:55 Държавният глава: Изграждането на съвременна и боеспособна армия, съвместима с армиите на съюзниците, трябва да бъде доведено до успешен край В навечерието на Деня на храбростта и празника на Българската армия 6 май държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени със следващо висше офицерско звание. "Основен приоритет на Въоръжените сили е защитата на суверенитета и териториалната цялост на Република България. Въпреки трудностите, армията изпълнява своите конституционни и съюзнически задължения в колективната система за сигурност на НАТО и на ЕС", заяви президентът и Върховен главнокомандващ Въоръжените сили в словото си на церемонията.
0
5

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ