18 Март 2015 | 15:13 Президентът Плевнелиев: Регионалната политика е сърцето на Европа Регионалната политика е сърцето на Европейския съюз - тя води до видими резултати, до демокрация и просперитет. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на тържествената церемония в Санкт Пьолтен, Република Австрия, на която бе удостоен с наградата „ERI prix“ за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа.
17 Март 2015 | 19:43 Повече австрийски инвестиции у нас очаква президентът Росен Плевнелиев България и Австрия имат общи планове и цели, към които се стремим, както на ниво двустранни отношения, така и на европейската сцена. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след среща с федералния президент на Република Австрия д-р Хайнц Фишер в двореца „Хофбург“ във Виена. След разговора българският държавен глава изтъкна активния политически диалог и отличните двустранни отношения между България и Австрия, където е на двудневно работно посещение.
12 Март 2015 | 16:18 Транспортната и енергийната свързаност са общ приоритет за България и за Сърбия Двустранният диалог между България и Сърбия бележи силно развитие, а напредъкът на целия Балкански регион е видим, което отваря нови възможности за сътрудничество. Това заяви президентът Росен Плевнелив след срещата си с президента на Сърбия Томислав Николич. Двамата президенти разговаряха в Белград, където българският държавен глава пристигна на двудневно официално посещение.
27 Март 2015 | 17:54 Президентът: Европейската и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани е сред приоритетите на външната политика на България Процесът на разширяване на ЕС с държавите от Западните Балкани е сред приоритетите на външната политика на България и ще бъде във фокуса на българското председателство на Съюза през 2018 г. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Черна гора Мило Джуканович.
0
2
27 Март 2015 | 17:09 Съобщение за медиите Във връзка с получено от Европейската комисия писмо, с което се изисква информация относно промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, приети от 42-ото Народно събрание, Прессекретариатът на държавния глава припомня, че президентът Росен Плевнелиев на 11 април 2014 година наложи вето върху текстовете, с които бяха въведени ограничения за закупуване на земеделски земи. С връщането на закона за ново обсъждане държавният глава призова народните представители да преосмислят приетите законови текстове, защото счита, че противоречат на Конституцията на Република България и на правото на Европейския съюз.
0
1
25 Март 2015 | 18:25 Маргарита Попова: Българската диаспора очаква много от Агенцията за българите в чужбина „Българската диаспора зад граница очаква много от Държавната агенция за българите в чужбина, особено във връзка с училищата, с образованието, с културата, с идентичността. Винаги, когато съм в чужбина, се срещам с нашите сънародници зад граница и знам какво очакват те от нас“. Това заяви Маргарита Попова пред журналисти в Русе, където е на посещение.
0
4
25 Март 2015 | 15:21 Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев удостои с висше офицерско звание военнослужещи от Българската армия. От 30 юни 2015 г. командващ на Съвместното командване на силите (СКС) ще бъде досегашният заместник-командир на Сухопътни войски бригаден генерал Любчо Тодоров, който получи от държавния глава пагони на генерал-майор.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО