24 Юли 2014 | 16:50 Изявление на президента Росен Плевнелиев след консултациите за сформиране на правителство с парламентарните групи на ГЕРБ, „Коалиция за България“ и ДПС "Надявам се заедно с политическите сили да извървим конституционната процедура, така че да бъде спазена вече договорената дата за провеждане на изборите, а именно 5 октомври, както и на 6 август с указ 42-ото Народно събрание да бъде разпуснато и да бъде назначено служебно правителство", заяви президентът Росен Плевнелиев.
22 Юли 2014 | 16:25 Технологичната модернизация ще съхрани НАТО като най-ефективния и способен военен съюз Предстоящата Среща на върха на НАТО през септември в Уелс да постави акцент върху ефективността, солидарността и готовността за реакция на Алианса при кризи. За това се договориха днес президентите на страните от НАТО от Централна и Източна Европа на работна среща във Варшава.
14 Юли 2014 | 19:34 Изявление на президента Росен Плевнелиев след консултациите с парламентарните партии и изпълнителната власт за финансовото състояние на държавата Постигнат е пълен консенсус незабавно да стартира процедура за влизане на България в Единния банков надзорен механизъм на Европейския съюз, като първа стъпка към присъединяването на България към Европейския банков съюз, информира държавният глава след консултации с парламентарните партии и институциите във връзка с финансовото състояние на страната.
30 Юли 2014 | 15:17 Движението за права и свободи върна възложения от държавния глава проучвателен мандат за съставяне на правителство В рамките на конституционната процедура президентът Росен Плевнелиев възложи на Парламентарната група на Движението за права и свободи мандат да посочи кандидат за министър-председател. Във връзка с постигнатото съгласие между политическите сили, председателят на ДПС Лютви Местан върна възложения му от държавния глава мандат.
0
3
30 Юли 2014 | 11:51 Вицепрезидентът Попова закри 26-ия Международен балетен конкурс във Варна Вицепрезидентът Маргарита Попова закри 26-ото издание на Международния балетен конкурс във Варна. Това е събитие, което успя да ни развълнува и да ни направи по-добри, заяви вицепрезидентът в приветствието си по време на заключителната церемония във вторник вечерта.
0
2
29 Юли 2014 | 21:44 Съобщение на Прессекретариата на държавния глава Във връзка с приетите днес на първо четене законопроекти за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. и на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г. Прессекретариатът на държавния глава е упълномощен да разпространи следното изявление на президента Росен Плевнелиев:
0
0
28 Юли 2014 | 17:37 Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен посланиците на Дания, Кипър, Австрия и Полша Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Мадарски конник“ първа степен извънредните и пълномощни посланици у нас на Кралство Дания Коре Янсон, на Република Кипър Ставрос Амвросиу, на Република Австрия Герхард Райвегер и на Република Полша Лешек Хенсел. Държавните отличия са признание за личния принос на всеки един от тях за развитието на двустранните отношения между България и държавите, които те представляват, и се връчват по повод окончателното им отпътуване от страната.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ" - КОНКУРС ЗА ЛОГО

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ" - КОНКУРС ЗА ЛОГО

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО