27 Октомври 2014 | 15:05 Обръщение на президента Росен Плевнелиев към народа и към 43-ото Народно събрание Предизборните битки приключиха, сега сме изправени пред реалността и пред трудните, но важни, решения, които предстоят. Искрено се надявам Народното събрание да се превърне в институция, където политическите сили противопоставят идеите и аргументите си, а личните и партийните противоречия остават на заден план. България е парламентарна република и нито една от важните за държавата стъпки не може да бъде предприета без работещ и стабилен парламент.
13 Октомври 2014 | 16:10 Швейцария ще финансира пилотен проект за въвеждането на професионалното образование в България Швейцария ще финансира с 3,5 млн. швейцарски франка проект за подобряване на професионалното образование в България, който е част от българо-швейцарската програма за сътрудничество, възлизаща на 63 млн. евро. Това стана ясно след среща на президента Росен Плевнелиев и на швейцарския държавен глава Дидие Буркхалтер в Берн. Българският държавен глава е на двудневно официално посещение в Швейцария.
6 Октомври 2014 | 16:20 Държавният глава отдаде почит пред тленните останки на българския цар Самуил Президентът Росен Плевнелиев се поклони днес пред тленните останки на цар Самуил, които се съхраняват в Музея на византийската култура в Солун, и положи венец пред един от най-забележителните средновековни владетели на България. За първи път, по молба на българската държава, те бяха изложени за поклонение по повод 1000-годинишнината от кончината на цар Самуил. Държавният глава разгледа експозицията на музея, където е изложена златотъканата плащеница на българския цар.
24 Септември 2014 | 10:48 Държавният глава: Промените в климата изискват глобален отговор Законите, които отделните държави приемат в отговор на климатичните промени, трябва да бъдат подкрепени с действия на международно ниво. За това призова днес президентът Росен Плевнелиев в изказването си на Срещата на високо равнище за измененията в климата, която се провежда в централата на ООН в Ню Йорк. Държавният глава беше категоричен, че промените в климата се случват в глобален мащаб и изискват глобален отговор.
20 Септември 2014 | 13:04 Президентът Плевнелиев: Южният газов коридор дава възможност България да стане център за газови доставки в Югоизточна Европа Българските проекти за междусистемни газови връзки с Гърция и с Турция трябва да бъдат разглеждани като неразделна част от Южния газов коридор, позволявайки значителни газови доставки за България и съседните страни като Румъния, Сърбия и други държави в Европа. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на церемонията за старта на изграждането на Южния газов коридор.
19 Септември 2014 | 16:35 Росен Плевнелиев: Стартът на строителството на Южния газов коридор е нова страница от енергийната сигурност на Европа България ще задълбочи сътрудничеството си с Азербайджан в сферата на енергетиката. Страната е сред най-важните партньори на Европа за диверсификацията на доставките на природен газ. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Българският държавен глава е на двудневно работно посещение в Баку по повод официалната церемония за старта на строителството на Южния газов коридор.
31 Октомври 2014 | 14:13 Росен Плевнелиев: Качествената бизнес среда и ефективните институции ще мотивират инвеститорите да изберат България Единствено чрез насърчаването на инвестициите можем да създадем бързо нови и добре платени работни места, а качествената бизнес среда и ефективните институции са от съществена важност, за да мотивират инвеститорите да изберат България. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри днес заедно със своя австрийски колега президента Хайнц Фишер българо-австрийски бизнес форум в столичния „София хотел Балкан“.
0
3
30 Октомври 2014 | 18:32 България и Австрия споделят обща позиция за нуждата от енергийна диверсификация в Европа България и Австрия споделят обща позиция за нуждата от енергийна диверсификация в Европа. Това заявиха президентите на двете страни Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер на съвместна пресконференция след срещата си на „Дондуков“ 2. По покана на българския държавен глава президентът Фишер е на официално посещение у нас.
0
6
30 Октомври 2014 | 16:32 Президентът пожела на бъдещите журналисти и специалисти по връзки с обществеността да проявяват пристрастност единствено към проблемите на обществото, но не и в угода на силните на деня Държавният глава Росен Плевнелиев удостои с плакет на президента Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.
0
1
29 Октомври 2014 | 18:15 Росен Плевнелиев: Българските атлети защитават достойно националния флаг и олимпийските принципи На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев връчи Почетния знак на държавния глава на Българския олимпийски комитет за неговия принос в развитието на спорта и за популяризиране на олимпийските ценности в страната и по повод неговата 90-годишнина.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

25 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО