28 Юли 2015 | 12:42 Обръщение на президента към 43-ото Народно събрание по повод предложение за произвеждане на национален референдум по изборните права на гражданите През последните години сме свидетели на опасен процес на делегитимация на институции, на партии и, за съжаление, на политическата система като цяло. Част от причините се коренят именно в загубената вяра, че всеки гражданин е важен, че всеки може с гласа си да промени държавата и че демокрацията предоставя възможност на гражданина да участва пряко във вземането на решения. Няма по-силен инструмент, с който да повишим доверието на гражданите, от референдума!
24 Юли 2015 | 15:48 Президентът: Политическата стабилност се цени високо както от българското общество, така и от международните ни партньори Политическата стабилност и дейността на правителство, което работи на основата на прозрачно коалиционно споразумение и с ясни приоритети, се цени високо както от българското общество, така и от международните ни партньори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев във втория ден на годишната среща с българските дипломатически представители.
30 Юли 2015 | 15:54 Президентът удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областта на науката, културата, спорта и за принос в обществено-политическия живот на страната На тържествена церемония в Гербова зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия изявени дейци в областта на науката, културата, спорта и за принос в обществено-политическия живот на страната.
0
2
29 Юли 2015 | 15:55 Вицепрезидентът Попова беше домакин на работна среща по въпросите на обучението по български език зад граница Вицепрезидентът Маргарита Попова беше домакин днес на „Дондуков“ 2 на работна среща по въпросите на обучението по български език зад граница. Срещата бе по инициатива на Асоциацията на българските училища в чужбина (АБУЧ), в която членуват 204 български училища от цял свят.
0
4
28 Юли 2015 | 16:59 Позиция на държавния глава Росен Плевнелиев Президентът Росен Плевнелиев счита, че днешното решение на Народното събрание не отчита в пълна степен заявената воля на българския народ да определи правилата, по които избира своите представители. Крайното решение е на Народното събрание и всяка една от политическите сили, представени в него, носи политическа отговорност за своите действия.
0
1
24 Юли 2015 | 16:12 Президентът: Никой от нас няма да се успокои, докато извършителите и подбудителите на атентата в Сарафово не бъдат изправени пред съда Никой от нас няма да се успокои, докато не бъдат изправени пред съда тези, които извършиха, но и тези, които мотивираха и организираха атентата в Сарафово през юли 2012 г. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената церемония, на която удостои посланика на Държавата Израел у нас Шаул Камиса Раз с орден „Стара планина“ втора степен. Дипломатът получи от държавния глава висшето държавно отличие за приноса му за развитието на двустранните отношения между Република България и Държавата Израел и по повод отпътуването му от страната ни.
0
8

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО