5 Февруари 2016 | 08:31 Президентите на България и Аржентина набелязаха приоритетни сфери за задълбочаване на сътрудничеството между двете страни България търси по-широк хоризонт на своите дипломатически и икономически действия и проекти и знак за това е фактът, че българският държавен глава е първият европейски лидер, който е на официално посещение в Буенос Айрес след встъпването в длъжност на новия президент на Аржентина. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след срещата си в Буенос Айрес с президента на Аржентина Маурисио Макри.
3 Февруари 2016 | 15:57 България е готова да подкрепи Бразилия в нейните амбиции за разширяване на търговията и инвестициите в ЕС Българският президент Росен Плевнелиев беше удостоен с Ордена на Сао Пауло за заслуги в индустрията
1 Февруари 2016 | 18:17 Росен Плевнелиев: Целта ни е да привлечем повече бразилски инвестиции в българската икономика Възможностите за диверсификация на търговско-икономическото сътрудничество бяха акцент в разговорите на президентите на България и Бразилия
26 Януари 2016 | 15:34 Държавният глава пред ПАСЕ: Демокрацията в Европа не е даденост и трябва да се отстоява Президентът Росен Плевнелиев призова за прекратяване на пост-мониторинговия диалог на ПАСЕ за България
13 Февруари 2016 | 15:47 В Мюнхен държавният глава призова изграждането на Европейския енергиен съюз да започне от Балканите Изграждането на Европейския енергиен съюз е от изключително значение за задълбочаване на процеса на европейска интеграция и за повишаване на енергийната сигурност на всички държави членки на ЕС. Това подчертаха президентът Росен Плевнелиев и заместник-председателят на ЕК, отговарящ за Енергийния съюз Марош Шефчович, които разговаряха днес в Мюнхен. Марош Шефчович оцени високо постигнатото от страната ни през последната година с изграждането на национална енергийна борса и предприетите усилия за пълната либерализация на пазара на електроенергия.
0
9
13 Февруари 2016 | 14:24 Държавният глава: Политическите преговори са единственият начин за постигането на устойчиво решение на конфликта в Сирия Политическите преговори са единственият начин за постигането на устойчиво решение за спиране на насилието в Сирия. Това беше общата позиция на президента Росен Плевнелиев и на Абдула II Бин Ал Хусейн, крал на Хашемитско кралство Йордания, които разговаряха днес в рамките на 52-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността. Българският държавен глава подчерта, че страната ни и ЕС следят с тревога кризата в Близкия Изток и изрази признателност за усилията на Йордания, и лично на крал Абдула II, за разрешаване на конфликтите в региона.
0
4
12 Февруари 2016 | 19:51 България и Грузия са решени да реализират потенциала си като транспортни и енергийни коридори между Европа и Азия България и Грузия са решени да задълбочат партньорството си в икономиката и енергетиката, като реализират потенциала си на транспортни и енергийни коридори между Европа и Азия. Това беше общата позиция на президента Росен Плевнелиев и на премиера на Грузия Гиорги Квирикашвили, които разговаряха днес в Мюнхен, в рамките на 52-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.
0
3
12 Февруари 2016 | 17:13 Президентът Росен Плевнелиев: Глобалните предизвикателства не могат да бъдат решени ефективно само на национално ниво Европейските държави не могат да се надяват да се запазят като острови на стабилността, като се изолират от заобикалящите ги кризи. Динамичните промени около нас изискват да обединим усилията си в търсенето на общи подходи и решения. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва днес в Мюнхен във форума „Глобални конфликти и споделени отговорности“.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

ГАЛЕРИЯ НА ПРЕЗИДЕНТСТВОТО