25 Юли 2016 | 15:43 Росен Плевнелиев в Любляна: Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз България и Словения са незаобиколим фактор на мир и просперитет в Югоизточна Европа. „Приветстваме всяка инициатива за заздравяване и подсилване основите на Европейския съюз, като ключов фактор за мир и разбирателство между народите. От първостепенна важност за стабилността и просперитета на региона е европейската интеграция на Западните Балкани“, заяви Росен Плевнелиев в Любляна.
15 Юли 2016 | 15:11 Държавният глава призова в Улан Батор Европа и Азия да се обединят около обща дългосрочна визия за бъдещето Европа и Азия постигнаха немалко заедно. За последните десет години успяхме да удвоим обема на двустранната търговия, но за да задълбочим нашето партньорство, се нуждаем от още по-силни връзки на всички равнища между двата континента – правителства, бизнес, както и между хората. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си на 11-ата Среща на държавните и правителствени ръководители на Азиатско-европейския форум (АСЕМ), който беше открит днес в столицата на Монголия Улан Батор.
9 Юли 2016 | 15:42 Президентът: Обща е оценката на съюзниците за необходимостта от засилване на присъствието на НАТО в Черноморския регион Държавите членки на НАТО демонстрираха единство в оценката си на рисковете и заплахите в актуалната среда на сигурност и в начините за тяхното преодоляване. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който обобщи резултатите от форума във Варшава. Миграцията, тероризмът, заплахите и рисковете от Изток, включително милитаризацията на Кримския полуостров и нарушеният баланс в Черноморския регион, бяха акцент по време на срещата на най-високо равнище на Алианса в полската столица.
25 Юли 2016 | 17:16 Президентът: Решението на миграционната криза е в неотклонното спазване на правилата, валидни за всички държави членки на ЕС Миграционната криза в Европейския съюз и последствията за региона бяха акцент в разговора на президента Плевнелиев с министър-председателя на Словения Мирослав Церар, в рамките на официалното посещение на българския държавен глава в Любляна. Президентът Росен Плевнелиев и премиерът Мирослав Церар бяха единодушни, че единственото възможно решение на миграционната криза е в неотклонното спазване на правилата, валидни за всички държави членки на Европейския съюз.
0
2
25 Юли 2016 | 14:13 Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Република Словения Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Словения - „Орден за изключителни заслуги“, за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на сътрудничеството между България и Словения на двустранно и многостранно ниво и укрепване на връзките в рамките на Европейския съюз.
0
3
21 Юли 2016 | 13:51 Позиция на президента Росен Плевнелиев по ситуацията в Република Турция Президентът Росен Плевнелиев следи с притеснение развитието на ситуацията в Република Турция. Държавният глава изразява още веднъж своята подкрепа за всички демократично избрани институции. Президентът е уверен, че на насилието не бива да се отговаря с насилие.
0
1
16 Юли 2016 | 07:11 Съобщение на Прессекретариата на държавния глава "Следим внимателно ситуацията в нашата съседка, осъждаме проявата на всякакви форми на насилие и подкрепяме демократично избраните институции в Република Турция. Призовавам да се запази спокойствие, а българските граждани в Република Турция да се обръщат при необходимост към дипломатическите ни представителства в страната."
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ