2 Май 2016 | 21:06 Слово на президента Росен Плевнелиев по повод 140 години от избухването на Априлското въстание Българските политици и общественици сме длъжни да следваме примера на априлци – да се посветим изцяло на общото благо, да бъдем сред народа и винаги редом с него да работим за по-добрите бъднини за отечеството ни, заяви държавният глава в словото си по повод 140 години от избухването на Априлското въстание.
22 Април 2016 | 18:39 Президентът подписа Споразумението от Париж за климатичните промени и призова за скорошното му ратифициране и прилагане Държавният глава Росен Плевнелиев подписа за Република България Споразумението от Париж на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата. Това се случи на официална церемония в залата на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
21 Април 2016 | 18:00 Държавният глава пред ООН: Целта ни е да развием „зелена“ и енергийно ефективна икономика Време е да приспособим националните си стратегии за развитие с новите ангажименти от Дневния ред за устойчиво развитие, който приехме през септември 2015 г. За това апелира държавният глава Росен Плевнелиев в централата на ООН в Ню Йорк в изказване в рамките на Тематичния дебат на високо равнище относно постигането на Целите на ООН за устойчиво развитие.
2 Май 2016 | 14:57 Президентът: След 25 години дадохме начало на пряката демокрация у нас. Приветствам провеждането на трети референдум От първия си ден като държавен глава се боря пряката демокрация да намери своята реализация в България. Гордея се, че в рамките на моя мандат се проведоха два референдума и ще имаме трето национално допитване. Няма нищо по-добро за страната от това гражданите да бъдат питани. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Копривщица по повод приетите от Народното събрание промени в Изборния кодекс и предложения трети референдум с шест въпроса.
0
0
2 Май 2016 | 12:28 Президентът Росен Плевнелиев: Априлското въстание показа на Европа, че българският народ е достоен да възстанови своята държавност Преди 140 години в Копривщица се запали искрата на големия огън на българската свобода, на българската държавност, на българската революция. Априлското въстание е българската революция и е изцяло народно дело. Въпреки, че беше потушено с невиждана жестокост, въстанието успя, защото със страшна сила постави на картата на европейската дипломация и на вниманието на европейския културен и духовен елит въпроса за това, че българският народ е достоен да възстанови своята държавност.
0
1
1 Май 2016 | 10:34 Поздравление на държавния глава Росен Плевнелиев към българския народ по случай Възкресение Христово "Нека в тези най-светли за всички християни дни се върнем отново към смисъла на Възкресението, към истински важното в живота – вярата, любовта и разбирателството помежду ни."
0
1
27 Април 2016 | 19:01 Държавният глава: Изложбата „Блясъкът на Изтока“ представя приноса на България към световната културна съкровищница Изложбата „Блясъкът на Изтока“ представя приноса на България към световната културна съкровищница, заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в манастира Клостернойбург в Австрия изложба, посветена на българското църковно изкуство и културни традиции от IX до ХIV век. „Изкуството е най-универсалният език, на който хората от различни страни могат не само да общуват, но и заедно да отправят послание за разбирателство и толерантност. Вярвам, че то за пореден път ще ни сплоти в търсене на духовно израстване“, подчерта държавният глава.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

ПСЮИЕ – 20 ГОДИНИ КЛЮЧ КЪМ РЕГИОНАЛНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

НАГРАДА "ДЖОН АТАНАСОВ"

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ