23 Септември 2016 | 10:28 Президентът от трибуната на ООН: Не можем и не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за „новото нормално” "Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война. Националните граници и международните принципи са застрашени. В много региони властват война и терор. Държави и институции се разпадат. Днес светът изгуби равновесие." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение от трибуната на ООН в Ню Йорк, в рамките на Общия дебат на 71-та редовна сесия на Общото събрание на ООН.
19 Септември 2016 | 18:27 Росен Плевнелиев: Отговорността за овладяването на мигрантските и бежанските потоци е глобална България се присъединява към призива на ООН за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия
15 Септември 2016 | 13:16 Президентите от „Арайолуш“: ЕС има остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения по кризите Неконтролируемото преминаване на европейските граници е неприемливо, единодушни бяха президентите на парламентарните републики от ЕС. Множеството кризи пораждат остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения в Европейския съюз. Днес по-важно от всякога е да покажем сътрудничество, защото Европа не може да изпадне в криза на ценностите и на солидарността.
14 Септември 2016 | 15:14 Росен Плевнелиев: Основна наша цел е да не позволим Европа да изпадне в криза на ценности и липса на солидарност и единство Европейските граждани очакват от политическите лидери да действат решително и да разрешават, а не да задълбочават проблемите. Наша е отговорността да преодолеем кризите, да възродим доверието на гражданите и да укрепим устоите на Европейския проект. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Етнографския музей в Пловдив 12-ата Среща на държавните глави на страните от групата „Арайолуш“.
23 Септември 2016 | 11:01 Росен Плевнелиев: Актът на Независимостта показва смелостта на големите българи, които защитиха каузата на българската държавност Денят на българската Независимост е символ на силата на българския народ, на националното единство и на смелостта на големите българи, които се опълчиха на Великите сили, за да защитят каузата на българската държавност. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев по повод годишнината от независимостта на България.
0
6
22 Септември 2016 | 10:51 Република България ще разкрие свое Консулство в Тараклийския район в Република Молдова Република България ще разкрие свое Консулство в Тараклийския район в Република Молдова. Потвърждение за това държавният глава Росен Плевнелиев получи от министър-председателя на Молдова Павел Филип, с когото проведе разговор в Ню Йорк в рамките на Общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН.
0
3
21 Септември 2016 | 20:42 Ислямска република Иран разглежда България като основен партньор за сътрудничеството си с Европейския съюз Приятелството и взаимното уважение между Бългрия и Иран са предпоставка за задълбочаване на двустранните отношения във всички направления, а Ислямската република счита приятелска България за основен партньор на своето сътрудничество с Европейския съюз. Това стана ясно по време на срещата на президента Росен Плевнелиев с президента на Иран д-р Хасан Роухани в рамките на Общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
0
3
21 Септември 2016 | 18:35 Президентът: До края на 2016 г. трябва да бъде ясно как България ще адаптира дългосрочните си цели и програми в синхрон със заложените глобални цели Президентът Росен Плевнелиев ще насърчи националната дискусия по отношение на глобалните договорености за широкомащабните мигрантски и бежански потоци, по промените в климата и по Целите за устойчиво развитие до 2030 година. „До края на 2016 г. трябва да бъде ясно как България ще адаптира своите дългосрочни цели и програми, за да е в синхрон със заложените глобални цели“, заяви държавният глава пред български медии в Ню Йорк, където продължава работното посещение на президента за участие в 71-вата сесия на ОС на ООН.
0
0

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ