19 Април 2018 | 19:47 Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“ Призовавам институциите да се отнесат отговорно към проблемите на Въоръжените сили и към сигурността на българските граждани. Призовавам за делово и отговорно отношение към нашите съюзници. Виждате, обстановката е такава, че времето за обещания и декларации изтече.
16 Април 2018 | 14:23 Лекция на президента Румен Радев на тема „Социално-икономическо развитие на България – предизвикателства и перспективи“ Крайно време е да осветлим процесите в държавата. Да има прозрачност на собственост, на управленски решения, на харчене на публичен ресурс. Да има ясно установени правила, които да важат за всички. Прокуратурата и съдът имат последен шанс да върнат доверието в тях и в България като погнат безкомпромисно крадците, корумпираните, престъпилите закона, независимо дали са от управляващи, от опозиция, от собствените магистратски редици.
4 Април 2018 | 15:31 Румен Радев: България и Хърватия са пример за партньорство в името на стабилността, просперитета и европейското бъдеще на нашия регион България и Хърватия споделят много общи приоритети в дневния ред на Европейския съюз и ще продължат активното си сътрудничество по отношение на важни теми като социалното и икономическо сближаване между „старите“ и „нови“ държави-членки, бъдещето на Европа, процеса на разширяване. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и президента на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович, които проведоха днес среща на „Дондуков“ 2.
19 Април 2018 | 20:46 Опровержение на прессекретариата на държавния глава Във връзка с манипулативните твърдения на председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, че първоначалното предложение на президентската институция за становище на КСНС представлява документ, който "ако го видите, ще се убедите, че само трябваше да излезем пред вас и да кажем, че започват стъпки за излизане от ЕС и НАТО", Прессекретариатът на държавния глава предоставя пълния текст на първоначалното предложение за позиция на КСНС, направено от страна на президентската институция.
1
1
19 Април 2018 | 09:14 Вицепрезидентът към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език „Помогнете с цялото влияние, което имате в страните, в които живеете, най-накрая да осъществим една отдавнашна мечта – да създадем международен институт за български език по примера на Френския институт или Институт „Сервантес“. За да може традициите, обичаите, културата ни да получат още по-широко разпространение и да се изучава красивият ни български език навсякъде по света.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при връчването на отличието „Българка на годината – 2017“.
0
3
18 Април 2018 | 13:14 Президентът Радев ще бъде патрон на отбелязването на 105-годишнината от основаването на Съюза на българските писатели Президентът Румен Радев прие отправената от Съюза на българските писатели покана да бъде патрон на отбелязването на 105-годишнината на творческата организация. Днес държавният глава се срещна на „Дондуков“ 2 с представители на ръководството на сдружението, създадено през 1913 г. с почетен председател Иван Вазов.
0
2
17 Април 2018 | 17:12 Президентът Румен Радев: Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО, заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по операциите генерал Къртис Скапароти. България участва активно в инициативите на НАТО и трябва да положи необходимите усилия за модернизацията на Въоръжените си сили съобразно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите граждани, подчерта още държавният глава.
0
5

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА