АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
20 Декември 2018 | 13:11 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев удостои посланика на Китай у нас Джан Хайджоу с орден "Стара планина" първа степен Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан Хайджоу с орден "Стара планина" първа степен. На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 дипломатът получи висшето държавно отличие за изключително големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Китайската народна република.
0
5
19 Декември 2018 | 16:51 Президентът Румен Радев се срещна със стажанти и студенти, участвали в работата на президентската институция през 2018 г. Общо 40 младежи от различни висши училища в България и чужбина участваха в стажантската програма на президентската институция през 2018 г.
0
3
19 Декември 2018 | 15:56 Снимки: В. Николов Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора „С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате и една изключителна общественополезна дейност, защото вашите успехи са най-добрата реклама на България пред инвеститорите да избират страната ни“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки.
0
7
19 Декември 2018 | 09:54 Президентът наложи вето върху разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс Държавният глава упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалният кодекс. С тях се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълнолетие и задължава държавата да ги подпомага.
0
1
18 Декември 2018 | 16:02 Снимки: В. Николов Провеждането на кръгла маса по проблемите на физическата активност и спорта обсъдиха участниците в Обществения съвет по физическо възпитание и спорт към държавния глава В президентската институция, днес се състоя редовно заседание на учредения по-рано през годината Обществен съвет по физическо възпитание и спорт към държавния глава. Съветът работи за усъвършенстване на системата на българския спорт и за насърчаване на физическото възпитание и физическата активност в българските училища.
0
3
18 Декември 2018 | 13:32 Илияна Йотова разговаря с вицепрезидента на „Европа ностра“ Пийт Яспърт Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна на „Дондуков“ 2 с вицепрезидента на „Европа ностра“ Пийт Яспърт. „Европа ностра“, с президент Пласидо Доминго, е европейска мрежа за опазване на културното и природно наследство, която обединява институции и организации от над 40 държави. От България членуват три организации.
0
2
17 Декември 2018 | 16:53 Вицепрезидентът бе домакин на тържество „Деца подаряват усмивки на деца“ В навечерието на Коледните празници детска глъч, песни и танци огласиха сградата на президентската администрация. Вицепрезидентът Илияна Йотова бе домакин на тържество „Деца подаряват усмивки на деца“.
0
6
16 Декември 2018 | 17:43 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев и крал Абдула II: България и Йордания ще продължат да насърчават бизнеса от двете държави за реализацията на общи проекти Отличният политически диалог между България и Йордания е солидна основа за надграждане на двустранните отношения в икономиката, отбраната и сигурността, науката, образованието и културата. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на крал Абдула II, които проведоха среща днес в Аман.
0
25
16 Декември 2018 | 15:59 Снимки: В. Николов В кралския дворец в столицата Аман българският президент Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от техни величества крал Абдула II бин ал-Хусейн и кралица Рания ал-Абдула
0
16
16 Декември 2018 | 12:31 Снимки: В. Николов Румен Радев: Доверието и взаимното уважение са инвестиции в разширяването на икономическия обмен между България и Йордания Доверието и взаимното уважение не само на политическо ниво, но и между представителите на бизнеса от България и Йордания, са инвестиции в последващото разширяване на двустранния икономически обмен. Това заяви днес президентът Румен Радев на бизнес форум в Аман, в който участваха десетки представители на български и йордански компании в сферата на отбранителната индустрия, електрониката, хранително-вкусовата промишленост и други.
0
8
16 Декември 2018 | 12:27 Снимки: В. Николов Държавният глава Румен Радев се срещна в Аман с представители на българската общност в Йордания
0
7
16 Декември 2018 | 12:11 Снимки: В. Николов Президентът пред българската общност в Аман: Откриването на посолство на Кралство Йордания в България ще укрепи връзките между двете приятелски държави В днешния динамичен и глобален свят свързаността се измерва с контактите между хората, а нашите сънародници, живеещи в Йордания, и йорданците, завършили български университети, са живата връзка между двете страни. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в Аман с представители на българската общност в Йордания.
0
7
15 Декември 2018 | 19:12 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев призова за потвърждаване на политическата подкрепа за изграждането на Международен институт за устойчиви технологии на Балканите Центърът за научни експерименти SESAME в Йордания е изключително съоръжение, което доказва, че когато няколко държави от региона се обединят в името на науката и развитието на високите технологии, получат подкрепата на ЕС и на ЦЕРН, нещата са възможни. Това заяви президентът Румен Радев, който в първия ден от официалното си посещение в Йордания разгледа високотехнологична лаборатория, единствена по рода си в Близкия Изток.
0
6
15 Декември 2018 | 18:49 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев е на официално посещение в Хашемитско кралство Йордания по покана на крал Абдула II бин ал-Хусейн. Държавният глава посети съоръжението за научни експерименти SESAME, което е единствено по рода си в Близкия изток
0
6
15 Декември 2018 | 14:07 Вицепрезидентът: Само слабите лидери управляват със страховете на хората „Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в цял свят. Но омразата и национализмът не са лекарство за никой проблем. Те няма да преборят неравенството и липсата на справедливост в обществото ни. Само слабите лидери управляват със страховете на хората.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на възпоменателния събор по повод 75-ата годишнина от разстрела на шестте ястребинчета.
0
2
15 Декември 2018 | 12:24 Президентът Румен Радев се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на посещение в България. В срещата участва и посланик Ерик Рубин. Във фокуса на разговорите бяха стратегическото партньорство между България и САЩ, както и развитието на двустранното сътрудничество.
0
2
14 Декември 2018 | 17:01 Държавният глава сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., които са в разрез с конституционните принципи на социалната и правовата държава Според президента непостъпването на средства от концесията на летище София във Фонда за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система е конституционно неприемливо
0
1
« 1 2 3 4 »  (126 материала в 8 страници)