АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
13 Ноември 2018 | 13:06 Снимки: В. Николов Президентът: Ако искат да обяснят нещо, то управляващите трябва да го обяснят на българския народ „Ако искат да обяснят нещо на някого, то трябва да го обяснят на българския народ. В никакъв случай не искам да се намесвам в законотворческия процес на българския парламент“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес.
0
1
13 Ноември 2018 | 12:38 Президентът наложи вето на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗИД ЗКПО), приет на 07.11.2018г.
0
1
13 Ноември 2018 | 09:56 Румен Радев: Държавата е длъжник на българския бизнес по отношение на правила и законност, но българският бизнес е длъжник на гражданите по отношение на заплащането на труда У нас има два типа бизнес – единият търси „правилните“ хора с достъп до публичен ресурс и корумпира, другият залага на иновации и развива икономиката ни, заяви президентът
0
5
12 Ноември 2018 | 15:58 Студентска лаборатория „Перспективи за развитие с българска диплома“ организира вицепрезидентът във Варна С чуждестранни студенти от български произход разговаря вицепрезидентът Илияна Йотова в Икономически университет-Варна.
0
6
12 Ноември 2018 | 14:29 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев определи преодоляването на некомплекта и мотивацията на личния състав като най-съществения проблем пред Въоръжените сили Проблемите пред Въоръжените сили са комплексни и искат всеобхватен подход за тяхното решаване. Българските военнослужещи са високоинтелигентни и мислят за бъдещето на България. Те поставят проблемите и се фокусират основно върху това как да станат по-добри в своята дейност и как да придобиват нови и съвременни способности.
0
6
12 Ноември 2018 | 13:49 Снимки: В. Николов Президентът: Властта губи сензорите и усещането си за проблемите на хората „Властта губи сензорите си и усещането за проблемите на хората. Ако няма чуваемост, ако няма съответните мерки, ако продължават арогантните и цинични изявления и неразбирането на проблемите, закономерно е тези протести да продължат.“
0
1
12 Ноември 2018 | 13:07 Снимки: В. Николов Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово
0
13
11 Ноември 2018 | 18:17 Държавният глава: Без справедливо разпределение на научния потенциал пропастта между Западна и Източна Европа няма да бъде заличена Без последователна визия за свързаността в науката, технологиите и образованието, пропастта между Източна и Западна Европа няма да бъде премахната. Европа се опитва да създава положителни примери за солидарност и свързаност, като минимизира социалните и икономически неравенства между Изтока и Запада, Севера и Юга. Независимо от направените усилия обаче, Югоизточна Европа все още изостава, особено по отношение на развитието на човешкия капитал.
0
1
11 Ноември 2018 | 16:03 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев участва в церемонията по повод отбелязването на 100 години от края на Първата световна война в Париж Държавният глава Румен Радев участва по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон в церемонията по повод отбелязването на 100 години от сключване на примирието, с което се слагат край на бойните действия през Първата световна война.
0
6
11 Ноември 2018 | 15:37 Снимки: В. Николов Посещение на музей д’Орсе и разговор с президента на САЩ Доналд Тръмп в Париж
0
3
10 Ноември 2018 | 14:57 Снимки: В. Николов Румен Радев в Париж: Първата световна война е горчив урок, който ни задължава да потвърдим привързаността си към взаимното уважение и отказа от насилие при разрешаването на противоречия Първата световна война и последвалите събития са горчиви уроци. Трябва да осмислим тези уроци от цялото изминало столетие и да потвърдим своята привързаност към диалога, взаимното уважение, добросъседството и отказа от насилието като средство за разрешаване на противоречията. За това призова президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.
0
1
9 Ноември 2018 | 20:09 Обръщение на президента Румен Радев към народа Демографският срив и емиграцията са комплексна оценка за моралната и социалната криза в обществото. Тя не може да бъде скрита зад скромните проценти на растежа. Кризата налага радикално преосмисляне, възвръщане към демократичните принципи и закона и политика, ориентирана към човека.
0
1
9 Ноември 2018 | 13:14 Вицепрезидентът на форум за фалшивите новини: Битка, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи Битка, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи. С това послание вицепрезидентът Илияна Йотова откри международна конференция за фалшивите новини, която се проведе в София. Илияна Йотова призова за по-често организиране на такива дискусии, защото по-интензивното говорене по темата е първата крачка в борбата срещу разпространението на фалшиви новини.
0
3
8 Ноември 2018 | 14:56 Вицепрезидентът: Икономика, лидерство, обществено съгласие – необходими за пресичане на емиграцията и изтичането на мозъци „Необходима ни е политическа воля и обществено съгласие да направим България по-добро място за живот и труд на българските граждани! Необходимо ни е лидерство във вземането на тежки, даже понякога непопулярни решения в името на българската перспектива.
0
1
7 Ноември 2018 | 11:43 Вицепрезидентът откри първия за България Конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността Първия за България Конгрес по трудова медицина и експертиза на работоспособността откри в София вицепрезидентът Илияна Йотова. Големият научен форум е съпътстван с международна конференция по проекта „ЕПСИЛОН“ и се провежда под патронажа на вицепрезидента. Основни организатори са Българското академично дружество по трудова медицина и Факултетът по обществено здраве при Медицински университет - София.
0
1
6 Ноември 2018 | 18:17 Вицепрезидентът: Паметта не е за продан „В тези ценни предмети е кодирана история, която не е за продан. Паметта не е за продан.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри изложбата „Спасени съкровища на България“ в Националния археологически институт с музей при БАН (НАИМ).
0
3
6 Ноември 2018 | 16:42 Президентът Румен Радев удостои с висши държавни отличия изтъкнати българи за техния принос в науката, културата и за отстояване на историческата истина Само броени дни след празника на българските будители за мен е удоволствие да връча държавни отличия на трима различни по професия, но близки по сила на характера рицари на духа. В своя житейски и професионален път всеки един от тях е докоснал хиляди хора – със словото си, с талант, знания и със силата на своята кауза. Три различни съдби с общо призвание и умение да водят, да отстояват и да работят с неизменна вяра в България. Това заяви президентът Румен Радев в Гербовата зала на „Дондуков“2, където удостои изтъкнати българи с държавни отличия.
0
3
« 1 2 3 4 »  (160 материала в 10 страници)