АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
31 Октомври 2018 | 13:01 Снимки: В. Николов Президентът Радев към випускниците на Военната академия: Създаването на по-добри условия във Въоръжените сили ще зависи и от вашето лидерство и борбеността на всеки от вас „Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българските Въоръжени сили ще имат ресурс, адекватен на задачите в съвременната динамична среда за сигурност. Но по-добрите условия, в които вие да разгърнете вашия голям потенциал не зависят само от финансовото осигуряване. Те са и въпрос на правилно приоритизиране, на научен подход и ефективна организация, на лидерство и борбеност от всеки един от вас.“
0
4
31 Октомври 2018 | 12:52 Снимки: В. Николов Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев бе гост на тържеството по случай завършването на „Випуск Ботевски – II смяна“ на Военна академия “Георги Стойков Раковски”
0
9
31 Октомври 2018 | 12:05 Държавният глава: Самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно „Цифрите, които са жизненоважни за българските граждани, не са в полза на управляващите. Мисля, че самодоволството на фона на милионите бедни и унизени не е уместно.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за отправения призив от българския министър-председател критиците на управлението в страната да говорят с конкретни данни и цифри. „Преди да развява своя оптимизъм, нека правителството прочете демографските статистики, криминалните хроники, да се запознае с цифрите, които измерват стандарта и качество на живот в най-изостаналите държави от ЕС, които са далеч от нас“, добави държавният глава.
0
1
30 Октомври 2018 | 12:39 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Светът изпитва остър дефицит на диалог „В XXI век светът изпитва остър дефицит на пълноценен диалог – както в различните общности в границите на националните държави, така и на международната сцена. Причина за голяма част от проблемите ни е в това, че загубихме възможността да се чуваме.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на отриването на международната конференция „Движението на необвързаните държави в многополюсния свят: неговата роля в поддържането и насърчаването на международния мир и сигурност“, която се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
0
2
28 Октомври 2018 | 16:24 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Европа се нуждае от нови лидери „Европейският проект се нуждае от нов тип лидерство. Необходими са лидери, които да открият нови хоризонти в политиките и в начина на взимане на решения. Липсата на силни и решителни политици разгоря пламъка на популизма и предизвика възхода на крайнодесни и крайнолеви партии.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Правец при откриването на Национална програма „Управленски умения“ на Българското училище за политика „Димитър Паница“ за 2018/2019 г.
0
2
26 Октомври 2018 | 17:09 Ръководството на БСП запозна президента Румен Радев с проекта „Визия за България“ На работна среща на „Дондуков“ 2 представители на ръководството на Българската социалистическа партия запознаха президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова и секретарите и съветниците на държавния глава с основните принципи в проекта „Визия за България“.
0
3
26 Октомври 2018 | 14:59 Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия в Конституционния съд Президентът Румен Радев номинира проф. д.ю.н. Атанас Семов за съдия в Конституционния съд на Република България. Номинираният юрист отговаря на изискванията на Конституцията и на Закона за Конституционен съд, има над 20 години юридически стаж, доказана компетентност в областта на правото на Европейския съюз и признат авторитет в България и чужбина.
0
1
26 Октомври 2018 | 12:32 Вицепрезидентът: Липсва реалистична и дългосрочна икономическа програма за развитието на България „Липсва умна и реалистична икономическа програма за развитието на България. Ние, българските граждани, не знаем къде ще бъде страната нито след 10, нито след 20 години, нито в по-дългосрочна перспектива.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри в София конференцията „Демографската криза в България – реалности, проблеми и решения“, организирана от Фондация „Фридрих Еберт“ и Фондация „Солидарно общество“.
0
1
25 Октомври 2018 | 20:12 Президентът: Мисията на БЧК е да сплотява обществото ни в тежки моменти на криза, бедствия и изпитания Мисията на Българския червен кръст е да сплотява обществото ни в тежки моменти на криза, бедствия и изпитания. Това заяви днес президентът Румен Радев при откриването в Народния театър „Иван Вазов“ на тържествения концерт по повод 140 години от създаването на организацията на Червения кръст в България, който се провежда под негов патронаж. Държавният глава призова доброволците от най-голямата хуманитарна организация у нас да продължават да привличат нови съмишленици и да съхраняват високо доверието на българския народ, защото това е най-ценният им капитал.
0
5
25 Октомври 2018 | 15:26 Президентът Румен Радев: Червеният кръст в България е емблема на човечност Името на организацията на Червения кръст в България е емблема не само на оказване на първа помощ при бедствия и кризи, а и символ на човечност и хуманно общество. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Франческо Рока - председател на Международната федерация на Червения кръст/Червения полумесец.
0
3
25 Октомври 2018 | 14:27 Снимки: В. Николов Президентът Радев: България и Словения споделят обща отговорност за стабилността на нашия регион „България и Словения са разположени от двете страни на Западните Балкани и е важно да даваме личен пример и да допринасяме за стабилността и сигурността на региона“. Това заяви президентът Румен Радев на среща днес с вицепремиера и министър на външните работи на Република Словения Миро Церар, която се състоя на „Дондуков“ 2.
0
3
24 Октомври 2018 | 16:18 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев обсъди перспективите за подобряване на бизнес климата в България с холандски инвеститори Възможностите за подобряване на бизнес климата в България обсъди на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев с представители на холандски компании, които са инвестирали в страната ни. Холандия е най-големият инвеститор в България и в срещата участваха представители на фирми в сферата на информационните технологии, брокерските и банковите услуги, енергетиката, екологичната индустрия, професионалното образование и други.
0
2
23 Октомври 2018 | 15:53 Среща на президента Румен Радев със студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“
0
0
23 Октомври 2018 | 14:10 Държавният глава Румен Радев призова за политическа среда, която да осигури реална и ефективна представителност на гражданите в управлението На среща със студенти в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ президентът подчерта, че България се нуждае от своите интелигентни млади хора с активна гражданска позиция
0
5
23 Октомври 2018 | 12:37 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Необходими са адекватни промени в законодателството за справяне с насилието върху жени и домашното насилие „Необходими са адекватни промени в законодателството за справяне с насилието върху жени и домашното насилие. Тези престъпления трябва да преминат от графата „частен“ в графата „общ“ характер.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Бургас на конференция „Развиване на регионална стратегия за превенция, защита, наказателна отговорност и политики в борбата със сексуално насилие“. Форумът се организира от британското посолство в София, Асоциация „Деметра“ и Община Бургас.
0
1
23 Октомври 2018 | 12:11 Снимки: В. Николов Президентът: Безконтролната власт ражда цинизъм „Безконтролната власт ражда цинизъм“, заяви днес пред журналисти в Пловдив държавният глава Румен Радев, помолен да коментира думите на вицепремиера Валери Симеонов по отношение майките на деца с увреждания.
0
1
20 Октомври 2018 | 15:54 Позиция на президента Румен Радев за резултатите от проведеното гласуване в парламента на Република Македония на 19 октомври 2018 г. Резултатът от проведеното на 19 октомври 2018 г. гласуване в парламента е важна стъпка за Република Македония по един дълъг исторически път. Той трябва да доведе до още по-голяма близост между нашите две страни на принципите на приятелството, добросъседството и сътрудничеството.
0
1
« 1 2 3 4 5 »  (152 материала в 9 страници)