АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
26 Октомври 2021 | 16:04 Разширяване на възможностите в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентите на България и Виетнам Традиционно доброто сътрудничество във всички сфери и възможностите за неговото задълбочаване обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепрезидентът на Социалистическа република Виетнам Во Тхи Ан Суан. Госпожа Во Тхи Ан Суан е на официално посещение в България по покана на българската ѝ колега Йотова. Началото на своята първата визита в Европа след избирането ѝ виетнамският вицепрезидент осъществява в нашата страна. Миналата година България и Виетнам отбелязаха 70 години дипломатически отношения.
0
10
25 Октомври 2021 | 14:03 Вицепрезидентът в Хасково: България трябва да защити пред ЕС повече средства и възможности за сигурността на границите България трябва да защити своята позиция за повече средства и възможности за укрепване на границите, които са и външни граници на Европейския съюз. България трябва да извоюва средства за техника и обучение от двата фонда за миграция и убежища и за вътрешна сигурност, които са на обща стойност 18 млрд. евро. Неслучайно провеждаме тази конференция в Хасково – заради своя трансграничен характер Хасковска област е важна не само за сигурността на българските граждани, а и на европейските.
0
2
24 Октомври 2021 | 15:37 Президентът настоя за предсказуемост на мерките срещу COVID-19 и приоритетно връщане на децата в клас при гарантиране на безопасна среда Въвежданите мерки трябва да бъдат пропорционални и да изключват дискриминация, заяви Румен Радев на среща със служебни министри
0
1
22 Октомври 2021 | 20:40 Президентът Радев: Кризата на енергийните пазари в ЕС показа, че неглижирането на ядрените и въглищни мощности е твърде прибързано Кризата на енергийните пазари на ЕС показа, че решенията за неглижиране на ядрената енергия и въглищата са твърде прибързани. Затова се приема и настояването на 10 държави, сред които и България, ядрената енергия и производството на енергия от природен газ да бъдат признати като „зелени“ енергии. Въглищата все още имат важно място като базова мощност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел след заседание на Европейския съвет.
0
3
22 Октомври 2021 | 15:43 Държавният глава Румен Радев участва в срещата на Европейския съвет в Брюксел 21-22 октомври 2021 г.
0
11
22 Октомври 2021 | 11:55 Държавата да помогне на болницата в Девин, настоя вицепрезидентът За децентрализацията на общините и обезлюдяването разговаря Илияна Йотова с ръководството и жители на град Девин и село Триград
0
4
21 Октомври 2021 | 17:26 Президентът в Брюксел: Проблемът с високите цени на енергията е общоевропейски и са необходими координирани действия на ниво ЕС Основна тема на днешния Европейски съвет е енергийната криза в Европа и стремително растящите цени на електрическата енергия и природния газ. Проблемът е общоевропейски и ние трябва да търсим координирани действия на ниво Европейски съюз, така че да защитим гражданите и бизнеса. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет, на което представлява България.
0
6
21 Октомври 2021 | 13:36 Вицепрезидентът: България се нуждае от смели и отговорни хора, които да я водят напред Илияна Йотова почете героите, извоювали свободата на Родопите
0
5
20 Октомври 2021 | 20:00 Президентът: Със спасяването на българските евреи народът ни постигна победа на човечността и смелостта, които изграждат тъканта на обществото ни Длъжни сме да пазим и предаваме през поколенията завета на нашите предци, които спасиха българските евреи. Дори и в най-мрачния период на човешката история нашият народ постигна победа на човечността, солидарността и смелостта, които и днес изграждат тъканта на българското общество. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Еврейския културен дом в София участва в откриването на инициативата „Запомнени заради доброто“, създадена по повод 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи.
0
3
20 Октомври 2021 | 18:33 Президентът: Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.
0
1
20 Октомври 2021 | 17:44 Президентът откри Международната научна конференция "Космос-Екология-Сигурност" Държавният глава Румен Радев приветства организаторите, участниците и гостите на форума, благодари на всички учени, работили в годините за българската космическа програма и издигнали високо реномето на България и нейната наука, и пожела успех на конференцията.
0
3
20 Октомври 2021 | 16:30 Вицепрезидентът откри българския щанд на Международния панаир на книгата във Франкфурт Необходима е държавна политика за повече български книги. Свалянето на ДДС на 9% е навременно, но не може да бъде мярка само по време на криза. Трябва да мотивираме българските автори. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри във Франкфурт българския щанд на 73-ия Международен панаир на книгата – най-голямото и престижно изложение, което предоставя много възможности за контакти.
0
4
20 Октомври 2021 | 11:28 България има бъдеще – развитието на родината обсъдиха българи във Франкфурт с вицепрезидента Йотова Българите в Германия се вълнуват какво се случва в родината им и как се развива. Във Франкфурт на Майн близо три часа представители на българската общност обсъждаха с вицепрезидента Илияна Йотова широк кръг от теми – от бавния ваксинационен процес в България и затруднения достъп до здравна помощ в редица части на страната, през двата неуспешни опита за съставяне на правителство, необходимостта от съдебна реформа, до политиките за борба с обезлюдяването и задържането на младите хора чрез повишаване качеството на висшето образование и адекватността му на пазара на труда.
0
4
19 Октомври 2021 | 19:31 Президентът Радев: 109 години жителите на Гоце Делчев пазят устрема на свободата и развиват традициите на своя край Днес отбелязваме една от най-важните дати в летописа на град Гоце Делчев - Деня на свободата му. С устрема на Родопския отряд и на четниците от ВМРО паднаха оковите на робството и Неврокоп завинаги зае своето достойно място в Обединеното българско отечество. Това заяви държавният глава Румен Радев пред жители на град Гоце Делчев по случай празника на населеното място и 109-ата годишнина от неговото освобождение.
0
9
19 Октомври 2021 | 17:33 Президентът: Приоритет в мерките на ЕС за високите цени на енергийните ресурси трябва да е защитата на гражданите и малкия и средния бизнес Приоритет в общите европейски решения, свързани с високите цени на електричеството и природния газ, трябва да бъде защитата на гражданите и икономиката, особено на малкия и средния бизнес. Това заяви президентът Румен Радев, който заедно с други лидери на държави-членки на Европейския съюз участва във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.
0
2
19 Октомври 2021 | 15:55 Президентът Румен Радев: Инвестициите в човешкия капитал са от първостепенно значение за развитието на българските региони От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в човешкия капитал, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост. Това заяви президентът Румен Радев, който днес в Перник разговаря с ръководството на местната власт, общественици и спортисти от града. Държавният глава беше на посещение в града по покана на кмета на Перник и по повод празника на населеното място.
0
6
19 Октомври 2021 | 14:40 Президентът: Всеки има право на свободен избор, но ваксините срещу Covid са единствената защита, с която разполагаме Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, и това се потвърждава от всички статистики на постъпили в болница и на починали. Потвърждава се и от държавите, които напреднаха с ваксинацията и вече се отварят за пълноценен обществено-икономически живот. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.
0
1
« 1 2 3 4 5 »  (184 материала в 11 страници)