25 Юни 2019 | 14:38 Президентът Румен Радев призова българските учени в ЦЕРН да подкрепят развитието на наука с висока добавена стойност в България Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН се утвърди като стандарт за качество. Гордея се, че български специалисти имат принос за развитието на науката, която тук се създава на световно ниво. Това заяви президентът на среща с наши сънародници, които работят в организацията в Женева.
24 Юни 2019 | 10:53 Президентът Радев в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир и устойчиво развитие България ще продължи да бъде част от усилията на ООН за засилване на международната солидарност за постигане на устойчив глобален подход и превенция в защита на човешките права. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си пред Съвета на ООН по правата на човека. В Женева се провежда 41-ата сесия на международния орган, където българският държавен глава е на посещение.
12 Юни 2019 | 11:03 Румен Радев: От смелостта и гражданската отговорност на следващия главен прокурор ще зависи и успехът на неговата работа Президентът призова за ясни критерии, прозрачна процедура и добра аргументираност на номинациите за следващ главен прокурор
7 Юни 2019 | 17:31 Президентът Румен Радев: Устойчивото развитие не е само политическо и икономическо предизвикателство, а етап в културното съзряване на човечеството На Международния икономически форум в Санкт Петербург българският държавен глава подчерта, че устойчивото развитие предполага и глобален консенсус срещу корупцията, прането на пари, укриването на данъци и ограничаването на офшорните зони
6 Юни 2019 | 18:54 Държавният глава Румен Радев призова на среща с президента Владимир Путин за повече гъвкавост при договорите за доставка на енергийни ресурси от Русия и за намаляване на цените България и Русия имат стратегическо партньорство в енергетиката и следва да възприемат много по-гъвкав подход и механизми по отношение на договорите за дългосрочни доставки на енергийни ресурси, тяхната актуализация и за намаляване на цените. За това призова днес държавният глава Румен Радев на срещата си с президента на Руската федерация Владимир Путин в Санкт Петербург.
25 Юни 2019 | 09:39 Румен Радев: В България най-много липсва непримиримостта към ниското качество Сънародниците ни зад граница могат да помогнат на страната ни да възприеме качествени, а не количествени измерители на нашия живот, заяви президентът на среща с българи в Женева
0
4
24 Юни 2019 | 17:45 Румен Радев: България подкрепя концепцията на Европейската комисия за модернизация на Световната търговска организация България напълно подкрепя концепцията, разработена от Европейската комисия, за модернизация на Световната търговска организация /СТО/ по отношение на актуализацията на правилата за международна търговия, предоставяне на по-големи възможности за мониторинг и деблокиране на механизмите за арбитраж. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Женева.
0
5
24 Юни 2019 | 17:38 Държавите-членки трябва да подкрепят механизмите на ООН за решаване на международни кризи, призова Румен Радев Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване на кризи в международен план, но няма друг по-добър от него. Държавите-членки трябва да подкрепят усилията на ООН в тази насока, така че да укрепваме нейните механизми. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти след двустранни срещи в сградата на ООН в Женева. Държавният глава е в Швейцария за участието си в 41-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека.
0
3
24 Юни 2019 | 17:16 Президентът наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. В мотивите си държавният глава заявява, че не се противопоставя на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти, както изрично повелява чл. 55 от Конституцията, прокламиращ основното право на здравословна и благоприятна околна среда.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА