7 Октомври 2016 | 20:02 Държавният глава апелира кандидатите за президент да проведат позитивна и градивна кампания и за дебати по същество "Призовавам кандидатите за президент да проведат позитивна и градивна кампания, апелирам за дебати по същество. Българският народ няма нужда, нито от поредната доза политически нападки, нито от войнстващия популизъм, с който някои политици се опитват да привличат гласове", заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение по повод предстоящия избор на президент и вицепрезидент и провеждането на национален референдум.
23 Септември 2016 | 10:28 Президентът от трибуната на ООН: Не можем и не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за „новото нормално” "Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война. Националните граници и международните принципи са застрашени. В много региони властват война и терор. Държави и институции се разпадат. Днес светът изгуби равновесие." Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в обръщение от трибуната на ООН в Ню Йорк, в рамките на Общия дебат на 71-та редовна сесия на Общото събрание на ООН.
19 Септември 2016 | 18:27 Росен Плевнелиев: Отговорността за овладяването на мигрантските и бежанските потоци е глобална България се присъединява към призива на ООН за цялостно прилагане на действащите споразумения за реадмисия
15 Септември 2016 | 13:16 Президентите от „Арайолуш“: ЕС има остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения по кризите Неконтролируемото преминаване на европейските граници е неприемливо, единодушни бяха президентите на парламентарните републики от ЕС. Множеството кризи пораждат остра нужда от дългосрочно и координирано вземане на решения в Европейския съюз. Днес по-важно от всякога е да покажем сътрудничество, защото Европа не може да изпадне в криза на ценностите и на солидарността.
14 Септември 2016 | 15:14 Росен Плевнелиев: Основна наша цел е да не позволим Европа да изпадне в криза на ценности и липса на солидарност и единство Европейските граждани очакват от политическите лидери да действат решително и да разрешават, а не да задълбочават проблемите. Наша е отговорността да преодолеем кризите, да възродим доверието на гражданите и да укрепим устоите на Европейския проект. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри в Етнографския музей в Пловдив 12-ата Среща на държавните глави на страните от групата „Арайолуш“.
13 Октомври 2016 | 13:03 Дейци на образованието, науката, културата и изкуството бяха удостоени от президента Росен Плевнелиев с висши държавни отличия На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия изявени българи в областта на образованието, науката, културата и изкуството. С орден „Стара планина“ I степен държавният глава удостои проф. Енчо Попов и проф. д-р Огнян Бранков. За заслуги към Република България в областта на денталната медицина с орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен държавният глава удостои академик чл.-кор. проф. д-р Николай Попов. За принос в областта на културата и изкуството с ордена президентът награди световноизвестния български музикант Васко Василев и художника Свилен Блажев, а за заслуги в областта на образованието и науката отличието получи проф. Камен Велев.
0
3
6 Октомври 2016 | 19:55 Държавният глава на Годишната среща на местните власти: Бъдете солидарни, надпартийни и отстоявайте заедно своите позиции Бъдете солидарни, надпартийни и отстоявайте заедно своите позиции. Вие най-добре познавате проблемите на своите региони и намирането на най-добрите решения за тях е във вашите ръце. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на XI Годишна среща на местните власти. Държавният глава е специален гост на форума, организиран от Националното сдружение на общините в Република България.
0
5
6 Октомври 2016 | 19:36 Държавният глава: Достойното представяне на двете български кандидатури в надпреварата за генерален секретар на ООН не е повод за взаимни обиди и обвинения Достойното представяне на двете български кандидатури за генерален секретар на ООН, едната индивидуална, а другата - официална на българското правителство, не е повод за отправянето на обиди, тежки думи и замеряне с кал. Ако искаме да покажем, че сме европейци и демократи, нека кажем една добра дума за тези две големи българки. Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев, в отговор на журналистически въпрос за представянето на страната ни в надпреварата за определянето на генерален секретар на ООН.
0
0
6 Октомври 2016 | 15:07 Президентът Росен Плевнелиев: България ще работи за увеличаване на туристическия и икономически обмен със Саудитска Арабия България разполага с отлични условия за развитието на всички видове туризъм – морски, планински, културен, спа и рехабилитационен и се нуждае от силни партньори, за да реализира в максимална степен големия си потенциал в този стратегически отрасъл. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща на „Дондуков“ 2 с Негово Кралско Височество принц Султан Бин Салман Бин Абдулазиз Ал Сауд, президент и председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Кралство Саудитска Арабия.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ