18 Януари 2017 | 13:48 Изявление на държавния глава Росен Плевнелиев на отчетната пресконференция по повод петата година от встъпване в длъжност Един безспорно много труден, но достоен и успешен мандат приключи. Мандат по време на извънредна нестабилност в страната и по света. В международен план бяхме свидетели на рекорден брой конфликти, мигранти и терористични актове, на многобройни и паралелно протичащи кризи в региона, в Европа и по света.
12 Януари 2017 | 20:16 Държавният глава пред дипломатическия корпус: България вярва във върховенството на закона, а не в силата на оръжието Днес, когато в Европа и в света сме свидетели на разделение и противопоставяне, България е сред държавите, които вярват във върховенството на закона, а не сред тези, които залагат на силата на оръжието и борбата между интереси. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на традиционната си среща с ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България.
18 Януари 2017 | 20:31 Росен Плевнелиев: С присъединяването си към Европейския съюз преди десет години България осъществи стратегическа цел С реализирането на членството си в Европейския съюз преди десет години България написа история. Тя осъществи свой основен стратегически приоритет, който беше мечта на поколения българи. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на честване на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз, което се проведе в Централния военен клуб в София.
0
4
18 Януари 2017 | 17:22 Държавният глава откри на „Дондуков“ 2 Президентска библиотека, която ще съхранява историята на президентската институция Президентската библиотека, която откриваме днес, ще съхрани и представи историята на президентската институция и българската държавност. Тя е свързана неразривно с институцията Президент на Република България, добавя стойност към нея и очертава нейната кауза през годините. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев при откриването на Президентската библиотека на „Дондуков“ 2.
0
7
17 Януари 2017 | 16:32 Благотворителната кампания „Българската Коледа“ събра над 2,5 млн. лв. Дарения на обща стойност 2 590 000 лв. събра благотворителната инициатива „Българската Коледа“ от началото на кампанията на 30 ноември 2016 г. до 17 януари 2017 г. Резултатите от тазгодишното издание, което се провежда за четиринадесети пореден път под патронажа на държавния глава, бяха представени от прессекретаря на президента Мария Иванова и Дарина Владова - съветник на държавния глава по „Българската Коледа“ в присъствието на Даниел Чипев – директор на Дирекция „Информация“ на Българската национална телевизия и Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова телевизия, които съвместно с Администрацията на Президента са съорганизатори на кампанията.
0
1
17 Януари 2017 | 16:24 Държавният глава удостои посланика на Кралство Испания Хосе Луис Тапиа Висенте с орден „Стара планина“ първа степен Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Хосе Луис Тапиа Висенте. Дипломатът получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието на българо-испанските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ