ИНИЦИАТИВИ | НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ | НОВИНИ
5 Октомври 2015 | 18:31 Д-р Цено Галчев е носителят на президентската наградата „Джон Атанасов“ за 2015г. Специалистът по микро-електромеханични системи д-р Цено Галчев е тринадесетият лауреат на президентската награда „Джон Атанасов“, присъждана за постижения в областта на компютърните науки.
0
1
20 Май 2015 | 09:29 Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 година От 20 май 2015 г. стартира ежегодният конкурс за връчването на Наградата на Президента на Републиката на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов създал първия цифров електронен компютър.
0
0
13 Май 2015 | 12:00 Носителите на отличията „Джон Атанасов“ ще участват за втора поредна година в Софийския фестивал на науката Администрацията на президента, за втора поредна година, ще бъде партньор на юбилейното, пето, издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 14 до 17 май на сцената на Театър „София“ и парка „Заимов“ в столицата.
0
0
9 Октомври 2014 | 16:14 Младият учен д-р Слав Петров е носител на президентската награда „Джон Атанасов“ за 2014 г. Президентът Плевнелиев определи носителите на отличията „Джон Атанасов“ като „забележителните млади българи, които работят на ръба на познатото и променят света, в който живеем“. „Българските изследователи имат капацитета да задават дневния ред в областта на информационните технологии в региона и по света“, заяви държавният глава. Президентът посочи, че с годините наградите „Джон Атанасов“ са се превърнали в притегателна точка за младите и успяващи българи, независимо къде те се реализират и живеят.
0
1
17 Септември 2014 | 16:06 Най-добрите проекти за лого на президентските награди „Джон Атанасов“ ще бъдат представени в изложба На 18 септември, четвъртък, от 18.00 часа в сградата на „Betahaus“ в София (ул. „Крум Попов“ 56-58) ще бъде открита изложба с 20-те най-добри предложения за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. Проектите участваха в конкурса, обявен от Администрацията на Президента, за графичен символ на отличията.
0
0
20 Август 2014 | 15:29 Отличията „Джон Атанасов“ имат ново лого Състоя се заключителният етап на конкурса за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. От постъпилите 67 кандидатури до финалния кръг достигнаха 6 предложения на дизайнерите Габриела Александрова и Мартин де Боасю, Мария Цветкова, Мартин Калев, Самуил Лефтеров, Станислав Стоянов и Стелиан Касабов.
0
0
8 Август 2014 | 16:53 Шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг в конкурса за лого на президентските отличия "Джон Атанасов" Общо шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг на обявения от Администрацията на Президента конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на отличията за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии „Джон Атанасов“. Победителят ще бъде избран на 20 август и оповестен на 21 август т.г.
0
0
10 Юни 2014 | 15:53 Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого Администрацията на Президента на Република България обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата отличава обещаващи млади учени и се провежда в памет на най-знаменития изследовател от български произход в областта на информационните технологии, дал значим тласък на съвременното развитие на света.
0
0
7 Май 2014 | 11:20 Отличията „Джон Атанасов“ на Софийския фестивал на науката 8-11 май 2014 г. Администрацията на Президента ще бъде партньор на четвъртото издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 8 до 11 май на сцената на Театър „София“ и парка „Заимов“ в столицата. Едни от най-утвърдените български и световни учени ще извадят науката „на светло“, представяйки на достъпен език най-новите достижения в областта на генетиката, екологията, компютърните технологии и много други.
0
0
3 Април 2014 | 14:39 Конкурсът за наградите „Джон Атанасов“ ще се проведе за дванадесета поредна година Днес, 3 април, стартира конкурсът за наградата на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Отличията „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии ще бъде връчено от държавния глава за дванадесета поредна година.
0
0
4 Октомври 2013 | 14:35 Д-р Петър Кормушев е единадесетият носител на приза „Джон Атанасов” В деня на професионалния празник на специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика, 4 октомври, на тържествена церемония на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Петър Кормушев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.
0
1
27 Септември 2013 | 18:25 На 4 октомври отбелязваме 110 години от рождението на Джон Атанасов На 4 октомври тази година се навършват 110 години от рождението на известния изобретател от български произход д-р Джон Винсент Атанасов. Администрацията на президента на Република България, съвместно с Техническия университет – София, Съюза по автоматика и информатика „Джон Атанасов“, БАИТ, БАСКОМ, ИКТ Клъстер, София Тех Парк, Българската академия на науките, технологичния сайт IDG.BG и в-к Computerworld организират поредица от събития, отбелязващи тази годишнина.
0
0
5 Май 2013 | 17:39 Димитър Вулджев спечели златен медал на Международната олимпиада по информационни технологии в Грузия България завоюва златен медал с проекта „Relate2Spot“ на Международната олимпиада по информационни технологии, която се проведе от 25 до 27 април т.г. в столицата на Грузия, Тбилиси. Автор на спечелилия престижното отличие проект е Димитър Вулджев, ученик в 12-ти клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, който е и носител на грамота „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за 2012 г.
0
0
4 Април 2013 | 14:59 От днес започва конкурсът за присъждане на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ за 2013 година От днес, 4 април, започва 11-то издание на конкурса за връчването на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ на млади учени с постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.
0
0
11 Юни 2014 | 12:02 Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално лого на инициативата „Джон Атанасов“ Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на състезанието за млади учени за наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.
0
0
2 Август 2014 | 10:37 Завърши първият етап на конкурса за лого на отличията „Джон Атанасов“ На 5 август 2014 г. ще се състои вторият етап на конкурса – отваряне на събраните 67 конкурсни предложения, преглед за съответствие с предварително обявените и публикувани правила за участие и допускане до класиране.
0
0
4 Октомври 2012 | 16:45 Д-р Димитър Жечев е носителят на тазгодишната награда „Джон Атанасов” на Президента на Републиката На специална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Димитър Жечев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.
0
1
« 1 2 3 »  (35 материала в 3 страници)