ИНИЦИАТИВИ | НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ | НОВИНИ
17 Септември 2014 | 16:06 Най-добрите проекти за лого на президентските награди „Джон Атанасов“ ще бъдат представени в изложба На 18 септември, четвъртък, от 18.00 часа в сградата на „Betahaus“ в София (ул. „Крум Попов“ 56-58) ще бъде открита изложба с 20-те най-добри предложения за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. Проектите участваха в конкурса, обявен от Администрацията на Президента, за графичен символ на отличията.
0
0
20 Август 2014 | 15:29 Отличията „Джон Атанасов“ имат ново лого Състоя се заключителният етап на конкурса за лого на президентските отличия „Джон Атанасов“. От постъпилите 67 кандидатури до финалния кръг достигнаха 6 предложения на дизайнерите Габриела Александрова и Мартин де Боасю, Мария Цветкова, Мартин Калев, Самуил Лефтеров, Станислав Стоянов и Стелиан Касабов.
0
0
8 Август 2014 | 16:53 Шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг в конкурса за лого на президентските отличия "Джон Атанасов" Общо шест проектни предложения са номинирани за финалния кръг на обявения от Администрацията на Президента конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на отличията за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии „Джон Атанасов“. Победителят ще бъде избран на 20 август и оповестен на 21 август т.г.
0
0
10 Юни 2014 | 15:53 Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого Отличията „Джон Атанасов“ търсят новото си лого Администрацията на Президента на Република България обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии. Инициативата отличава обещаващи млади учени и се провежда в памет на най-знаменития изследовател от български произход в областта на информационните технологии, дал значим тласък на съвременното развитие на света.
0
0
7 Май 2014 | 11:20 Отличията „Джон Атанасов“ на Софийския фестивал на науката 8-11 май 2014 г. Администрацията на Президента ще бъде партньор на четвъртото издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 8 до 11 май на сцената на Театър „София“ и парка „Заимов“ в столицата. Едни от най-утвърдените български и световни учени ще извадят науката „на светло“, представяйки на достъпен език най-новите достижения в областта на генетиката, екологията, компютърните технологии и много други.
0
0
3 Април 2014 | 14:39 Конкурсът за наградите „Джон Атанасов“ ще се проведе за дванадесета поредна година Днес, 3 април, стартира конкурсът за наградата на името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов. Отличията „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии ще бъде връчено от държавния глава за дванадесета поредна година.
0
0
4 Октомври 2013 | 14:35 Д-р Петър Кормушев е единадесетият носител на приза „Джон Атанасов” В деня на професионалния празник на специалистите по компютърна техника, информационни технологии и автоматика, 4 октомври, на тържествена церемония на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Петър Кормушев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.
0
1
27 Септември 2013 | 18:25 На 4 октомври отбелязваме 110 години от рождението на Джон Атанасов На 4 октомври тази година се навършват 110 години от рождението на известния изобретател от български произход д-р Джон Винсент Атанасов. Администрацията на президента на Република България, съвместно с Техническия университет – София, Съюза по автоматика и информатика „Джон Атанасов“, БАИТ, БАСКОМ, ИКТ Клъстер, София Тех Парк, Българската академия на науките, технологичния сайт IDG.BG и в-к Computerworld организират поредица от събития, отбелязващи тази годишнина.
0
0
5 Май 2013 | 17:39 Димитър Вулджев спечели златен медал на Международната олимпиада по информационни технологии в Грузия България завоюва златен медал с проекта „Relate2Spot“ на Международната олимпиада по информационни технологии, която се проведе от 25 до 27 април т.г. в столицата на Грузия, Тбилиси. Автор на спечелилия престижното отличие проект е Димитър Вулджев, ученик в 12-ти клас на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, който е и носител на грамота „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ за 2012 г.
0
0
4 Април 2013 | 14:59 От днес започва конкурсът за присъждане на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ за 2013 година От днес, 4 април, започва 11-то издание на конкурса за връчването на наградите на Президента на Републиката „Джон Атанасов“ на млади учени с постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.
0
0
11 Юни 2014 | 12:02 Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално лого на инициативата „Джон Атанасов“ Администрацията на Президента обявява конкурс за оригинално и разпознаваемо лого на състезанието за млади учени за наградите и грамотите „Джон Атанасов“ за забележителни постижения в сферата на информационните и комуникационните технологии.
0
0
2 Август 2014 | 10:37 Завърши първият етап на конкурса за лого на отличията „Джон Атанасов“ На 5 август 2014 г. ще се състои вторият етап на конкурса – отваряне на събраните 67 конкурсни предложения, преглед за съответствие с предварително обявените и публикувани правила за участие и допускане до класиране.
0
0
4 Октомври 2012 | 16:45 Д-р Димитър Жечев е носителят на тазгодишната награда „Джон Атанасов” на Президента на Републиката На специална церемония в Гербовата зала на “Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев отличи д-р Димитър Жечев с награда “Джон Атанасов” за значими постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.
0
1
15 Август 2012 | 14:00 Президентът Росен Плевнелиев връчва награда „Джон Атанасов” за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационни технологии Президентът Росен Плевнелиев продължава традицията на учредената през 2003 г. награда „Джон Атанасов“, основана на името на създателя на първия електронен компютър - известният учен от български произход Джон Атанасов.
0
0
« 1 2  (31 материала в 2 страници)