15 Февруари 2019 | 19:08 Президентът Радев в Хасково: Само с радикална смяна на политическата среда и стила на управление ще се постигне по-висок стандарт на живот „Всички ние като общество имаме отговорната задача да направим така, че хората да живеят по-добре. Въпреки че бизнесът има водеща роля в това да постигнем по-високо качество и стандарт на живот – убеден съм, че каквито икономически, данъчни и социални модели да разработваме и да прилагаме, те няма да имат ефект, ако не се смени радикално политическата среда и стилът на управление в държавата. Това е голямата отговорност пред всеки един от нас“. Това заяви президентът Румен Радев в Хасково, където участва в дискусия с представители на регионалния бизнес и на техни международни партньори.
7 Февруари 2019 | 17:48 Държавният глава: Модернизацията и развитието на съвременни отбранителни способности остават предизвикателства пред Българската армия Българската войска много пъти е спасявала българската държава, докато политици неведнъж са я проваляли, отбеляза президентът Радев
4 Февруари 2019 | 15:01 Президентът наложи вето върху разпоредба от Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на личните данни Държавният глава упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредбa от Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на личните данни с възражения срещу установените с § 26 критерии при обработването на лични данни за журналистически цели и за целите на академичното, художественото или литературното изразяване.
31 Януари 2019 | 18:31 България и Португалия споделят обща позиция, че икономическото и социално сближаване в ЕС няма алтернатива Икономическото и социално сближаване в Европейския съюз няма алтернатива и България и Португалия ще продължат да работят за съхраняване на кохезионната политика като фактор за преодоляване на различията в Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя на Португалската република Антонио Коща, които проведоха среща днес в Лисабон. Двамата обсъдиха редица въпроси от дневния ред на ЕС, сред които дебата за бъдещето на Европа, европейската перспектива на Западните Балкани, както и възможностите за развитие на икономическите връзки между България и Португалия.
30 Януари 2019 | 21:24 На среща в Лисабон президентите Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза призоваха за реформа на европейската политика за миграция и в политиката за предоставяне на убежище Миграционният натиск към Европа изисква нов подход от страна на държавите-членки на ЕС и реформи в политиката по отношение на миграцията и в политиката за предоставяне на убежище, като бъдат адекватно защитени както човешките права, така и стабилността на европейските държави и сигурността на гражданите. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза, които разговаряха днес в Лисабон.
15 Февруари 2019 | 19:00 Държавният глава: Ще действам институционално спрямо промените в Изборния кодекс "Ще действам институционално", заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Хасково в отговор на въпрос дали ще наложи вето върху гласуваните промени в Изборния кодекс.
0
1
14 Февруари 2019 | 13:36 Президентът Румен Радев: Управляващите вече дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в Изборния кодекс Не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България, заяви държавният глава
0
1
14 Февруари 2019 | 13:13 Президентът Румен Радев: Българската икономика все повече се превръща в заложник на негативните тенденции в демографията За развитието на модерно земеделие и производство само ентусиазмът и любовта към земята не стигат. За да излезеш и да се утвърдиш на международния пазар, са нужни законност, прозрачна и предвидима бизнес среда, солидна инфраструктура, модерно образование, подготвени работници, технолози и търговци. Това заяви президентът Румен Радев в Сухиндол, където участва в отбелязването на празника на града и празника на лозарите и винопроизводителите.
0
9
13 Февруари 2019 | 17:10 Вицепрезидентът: Единадесет века делото на Кирил и Методий определя духовното развитие на славянството и на Европа Мисията на Светите братя можеше да бъде само епизод в средновековната история, ако не бе намерила спасение в тогавашната българска държава, убедена е Илияна Йотова
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА