25 Март 2017 | 13:52 Държавният глава в Рим: Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще вложи още повече енергия в бъдещето на обeдинена Европа Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще продължи с още по-голяма енергия да бъде ангажирана с бъдещето на общия ни европейски проект. Ще работим в тясно сътрудничество с останалите държави членки и европейските институции и ще подкрепяме всяко усилие, което би ни позволило да подобрим нашия Съюз, запазвайки неговите достойни постижения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим след тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори.
22 Март 2017 | 14:41 Кохезионната политика ще бъде включена в текста на Римската декларация на Европейския съвет Доналд Туск ще посети България и ще се запознае със ситуацията в региона и с охраната на външните граници на ЕС
10 Март 2017 | 16:41 Държавният глава Румен Радев: Никога не съм приветствал и няма да приветствам СЕТА Никога не съм приветствал и няма да приветствам СЕТА. Никога не съм гласувал и няма да гласувам за СЕТА. Напротив, като президент на Република България, който е пазител на Българската конституция, ще сезирам Конституционния съд, защото това споразумение налага промени в нашата Конституция и съдът ще трябва да се произнесе дали тези промени са законосъобразни. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел.
9 Март 2017 | 17:46 Президентът Румен Радев в Брюксел: ЕС трябва да съхрани основополагащите си ценности - единство и солидарност „Съществува тенденция ЕС от съюз на принципи и ценности да се трансформира в съюз на сметки и пазарлък. Тук съм, за да изразя ясната българска позиция в подкрепа на основополагащите ценности на Европейския съюз - единството и солидарността“. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди откриването днес на заседанието на Европейския съвет в Брюксел. Държавният глава ще представи позицията на страната ни на срещата на най-високо равнище на ЕС и ще участва в дискусия, посветена на „Бялата книга“ за бъдещето на Европа.
30 Март 2017 | 13:55 Президентът: Надявам се бъдещото правителство да е на националната цел и единение Надявам се бъдещото правителство да е на националната цел и националното единение. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес в Пловдив. Президентът призова политическите партии да намерят най-доброто решение за България в днешната трудна ситуация.
0
0
30 Март 2017 | 13:54 Президентът Румен Радев: Каузата на социалната икономика привлича все повече подкрепа в България и в Европа Държавният глава избра Шестия европейски форум за социално предприемачество, за да заяви категоричната подкрепа на държавата за развитие на социалната икономика. В последните години тази икономика бележи ръст, при това в условията на социално-икономическа криза, отбеляза президентът. Обяснението, според него, трябва да се търси в здравите общоевропейски ценности за солидарност, съпричастност и равен старт, които са основа за развитието на социалното предприемачество.
0
10
29 Март 2017 | 14:54 На среща на „Дондуков“ 2 бяха обсъдени актуални проблеми пред вероизповеданията в България и възможностите за оказване на помощ от страна на държавата На среща на „Дондуков“ 2 бяха обсъдени актуални проблеми пред традиционните вероизповедания в България.
0
0
28 Март 2017 | 18:10 Вицепрезидентът: Наш дълг е да учим децата си да почитат героите и талантите на България „Наш дълг е да учим децата си да почитат героите и талантите на България“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Копривщица, където тържествено бе отбелязана 130-годишнината от рождението на поета Димчо Дебелянов.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ