НОВИНИ
9 Януари 2021 | 15:51 Президентът: Отговорното и активно отношение на институциите и всички политически субекти ще гарантира максимално гражданско участие и легитимност на изборите Отговорното и активно отношение и усилие не само от институциите, но от всички политически субекти, независимо дали в момента са в Народното събрание, е изключително важно за гарантирането на максимално гражданско участие и легитимност на изборите. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с ръководството на Сдружение „Изправи се.БГ“ и „Отровното трио“.
0
2
9 Януари 2021 | 15:39 Държавният глава: Заснемането и прякото излъчване на броенето на бюлетините ще повиши доверието в изборите Президентът и вицепрезидентът обсъдиха с „Демократична България“ противодействието на купуването на гласове, медийните пакети за участниците в изборите, необходимостта от навременно оповестен здравен протокол
0
2
9 Януари 2021 | 15:30 Румен Радев: Равнопоставената предизборна кампания е от изключително значение, за да бъде следващият парламент реално отражение на волята на българите Представители и на извънпарламентарни партии да бъдат при необходимост членове в секционните избирателни комисии, за по-голяма прозрачност на изборния процес, призоваха от ПП „Има такъв народ“
0
2
8 Януари 2021 | 16:30 Румен Радев: Машинното гласуване е начинът да се справим с недействителния вот, грешките и машинациите Необходими са законодателни промени, които да регламентират вота на гражданите под карантина, обявиха от ЦИК
0
4
7 Януари 2021 | 16:54 Румен Радев: Потенциалните проблеми в изборния процес следва да бъдат откроени още сега, за да бъдат намерени адекватни решения на най-високо ниво От организацията, мотивацията и ресурсната обезпеченост на общините зависи дали хората ще получат достатъчна убеденост, че тяхното право на глас и тяхното здраве ще бъдат защитени на предстоящите избори. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Разговорът е част от консултациите за провеждане на прозрачен изборен процес, който да гарантира правото на глас и здравето на гражданите на предстоящите парламентарни избори. В срещата на „Дондуков“ 2 участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
0
4
7 Януари 2021 | 15:23 Държавният глава: Само легитимен парламент може да излъчи добре работещо правителство и да започне демонтаж на порочния управленски модел Изключително важно е в резултат на тези консултации да се предвидят мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес и в здравните мерки, за да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да бъде избран легитимен парламент. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 заедно с вицепрезидента Илияна Йотова проведе среща с ОС към ЦИК.
0
3
6 Януари 2021 | 17:42 Държавният глава обсъди готовността за провеждане на избори с представители на Сдружението на кметове на кметства Президентът Румен Радев обсъди днес в Калофер готовността за провеждане на предстоящите парламентарни избори с кмета на града и председател на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, както и с представители на сдружението. Срещата е част от инициирания от държавния глава кръг от консултации във връзка с организирането и провеждането на изборен процес, гарантиращ здравето на българските граждани и конституционното им право на глас.
0
5
6 Януари 2021 | 13:13 Държавният глава: Не виждам законова, организационна и логистична готовност на изпълнителната власт за предстоящите избори Не виждам законова, организационна и логистична готовност за предстоящите парламентарни избори. Посочих достатъчно рано възможно най-ранната дата, за да има мобилизация в работата на институциите, но до момента виждам само обещания. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпрос днес, след като присъства на традиционния Богоявленски водосвет на бойните знамена.
0
2
5 Януари 2021 | 17:48 Президентът: Своевременната информация за развитието на епидемията е от ключово значение за организацията и провеждането на изборите Необходима е навременна информация както за рисковете, свързани с пандемията, така и за начина за тяхното преодоляване, за да могат българите да упражнят свободно своето конституционно право на вот и в същото време да бъдат убедени, че са взети всички мерки за гарантиране на тяхното здраве. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с проф. д-р Радка Аргирова, проф. д-р Андрей Чорбанов и д-р Александър Симидчиев.
0
2
5 Януари 2021 | 15:35 Президентът Румен Радев: От първостепенно значение е да се гарантират и правото на глас, и здравето на всеки български гражданин на предстоящия вот Нужна е яснота за условията, при които ще се провежда предизборната кампания, защото в нея ще участват не само политически парти, но и хиляди граждани, заяви държавният глава
0
3
5 Януари 2021 | 09:26 Президентът Румен Радев получи поздравления от редица държавни глави по случай новата 2021 година Редица държавни глави изпратиха поздравления до президента Румен Радев и българския народ по случай настъпването на новата 2021 г.
0
1
1 Януари 2021 | 11:57 Президентът Румен Радев: Нека през 2021 г. имаме вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си, подчерта държавният глава в новогодишното си обръщение
0
1
30 Декември 2020 | 13:15 Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с хърватския си колега Зоран Миланович Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с хърватския си колега Зоран Миланович. Българският държавен глава изрази съпричастността на страната ни с народа и институциите на Хърватия по повод земетресението в страната, довело до човешки жертви и материални разрушения.
0
1
30 Декември 2020 | 12:40 Президентът Румен Радев проведе работна среща с Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
0
1
26 Декември 2020 | 10:19 Дарени са над 1 357 000 лева от началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната инициатива след края на традиционния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНТ и БНР в празничната коледна вечер.
0
5
23 Декември 2020 | 13:30 Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември На 25 декември, петък, от 20.00 часа ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев. Зрителите на Българската национална телевизия (БНТ-1, БНТ-4) и слушателите на Българското национално радио ще станат съпричастни на благородната кауза, която помага и дава надежда на стотици български деца.
0
1
23 Декември 2020 | 11:29 Книги на български автори подари вицепрезидентът Йотова на 40 български дружества в 18 държави Книги на български автори на издателство „Захарий Стоянов“ изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в чужбина. Българи от 18 държави от всички краища на света ще получат за предстоящите празници историческа и биографична литература, четива за деца. Сред авторите са Валери Петров, Леда Милева, Елисавета Багряна, Антон Дончев.
0
1
« 1 2 3 4 »  (381 материала в 23 страници)