НОВИНИ
18 Декември 2018 | 13:32 Илияна Йотова разговаря с вицепрезидента на „Европа ностра“ Пийт Яспърт Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна на „Дондуков“ 2 с вицепрезидента на „Европа ностра“ Пийт Яспърт. „Европа ностра“, с президент Пласидо Доминго, е европейска мрежа за опазване на културното и природно наследство, която обединява институции и организации от над 40 държави. От България членуват три организации.
0
2
17 Декември 2018 | 16:53 Вицепрезидентът бе домакин на тържество „Деца подаряват усмивки на деца“ В навечерието на Коледните празници детска глъч, песни и танци огласиха сградата на президентската администрация. Вицепрезидентът Илияна Йотова бе домакин на тържество „Деца подаряват усмивки на деца“.
0
6
16 Декември 2018 | 17:43 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев и крал Абдула II: България и Йордания ще продължат да насърчават бизнеса от двете държави за реализацията на общи проекти Отличният политически диалог между България и Йордания е солидна основа за надграждане на двустранните отношения в икономиката, отбраната и сигурността, науката, образованието и културата. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на крал Абдула II, които проведоха среща днес в Аман.
0
25
16 Декември 2018 | 12:31 Снимки: В. Николов Румен Радев: Доверието и взаимното уважение са инвестиции в разширяването на икономическия обмен между България и Йордания Доверието и взаимното уважение не само на политическо ниво, но и между представителите на бизнеса от България и Йордания, са инвестиции в последващото разширяване на двустранния икономически обмен. Това заяви днес президентът Румен Радев на бизнес форум в Аман, в който участваха десетки представители на български и йордански компании в сферата на отбранителната индустрия, електрониката, хранително-вкусовата промишленост и други.
0
8
16 Декември 2018 | 12:11 Снимки: В. Николов Президентът пред българската общност в Аман: Откриването на посолство на Кралство Йордания в България ще укрепи връзките между двете приятелски държави В днешния динамичен и глобален свят свързаността се измерва с контактите между хората, а нашите сънародници, живеещи в Йордания, и йорданците, завършили български университети, са живата връзка между двете страни. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща в Аман с представители на българската общност в Йордания.
0
7
15 Декември 2018 | 19:12 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев призова за потвърждаване на политическата подкрепа за изграждането на Международен институт за устойчиви технологии на Балканите Центърът за научни експерименти SESAME в Йордания е изключително съоръжение, което доказва, че когато няколко държави от региона се обединят в името на науката и развитието на високите технологии, получат подкрепата на ЕС и на ЦЕРН, нещата са възможни. Това заяви президентът Румен Радев, който в първия ден от официалното си посещение в Йордания разгледа високотехнологична лаборатория, единствена по рода си в Близкия Изток.
0
6
15 Декември 2018 | 14:07 Вицепрезидентът: Само слабите лидери управляват със страховете на хората „Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в цял свят. Но омразата и национализмът не са лекарство за никой проблем. Те няма да преборят неравенството и липсата на справедливост в обществото ни. Само слабите лидери управляват със страховете на хората.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на възпоменателния събор по повод 75-ата годишнина от разстрела на шестте ястребинчета.
0
2
15 Декември 2018 | 12:24 Президентът Румен Радев се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан, който е на посещение в България. В срещата участва и посланик Ерик Рубин. Във фокуса на разговорите бяха стратегическото партньорство между България и САЩ, както и развитието на двустранното сътрудничество.
0
2
14 Декември 2018 | 17:01 Държавният глава сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г., които са в разрез с конституционните принципи на социалната и правовата държава Според президента непостъпването на средства от концесията на летище София във Фонда за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система е конституционно неприемливо
0
1
14 Декември 2018 | 15:14 Вицепрезидентът се срещна с културни дейци Илияна Йотова гостува в Дома на ветераните на културата и изкуствата
0
1
13 Декември 2018 | 14:35 Президентът Румен Радев призова за паралелно решаване на организационните, законодателните и технологични проблеми при вота Трябва да търсим всички възможни механизми да намалим драстично дела на недействителни бюлетини, заяви държавният глава при закриване на дискусията „Избори - прозрачност и доверие“
0
1
13 Декември 2018 | 12:24 Румен Радев: От доверието в изборния процес зависи и легитимността на политическата система През 2019 година в България предстоят два вида избори и е много важно те да бъдат прозрачни и честни, да има широко представителство на българските граждани във вота, защото доверието в изборите е важно за демократичното формиране и функциониране на институциите. Това заяви президентът Румен Радев на дискусия, посветена на изборния процес, организирана по инициатива на държавния глава с участието на експерти по темата.
0
3
13 Декември 2018 | 11:42 Вицепрезидентът разговаря с представители на Българо-казахстанската търговска камара Българската общност в Казахстан иска по-тесни контакти с родината
0
2
12 Декември 2018 | 16:10 Президентът на среща с Камарата на строителите: Доверието на обществото няма да бъде спечелено с протести, декларации и пресконференции, а с качество и прозрачност Ако има наистина силна консолидираност в бранша, тя трябва да изведе отношенията с възложителя на едно много принципно и прозрачно ниво. Това заяви днес президентът Румен Радев на среща на «Дондуков» 2 с представители на Камарата на строителите в България по повод провеждащите се протести на строителни компании в София.
0
1
11 Декември 2018 | 17:09 Кръгла маса за ускорен икономически растеж на България ще се проведе под егидата на държавния глава Организирането на кръгла маса под егидата на президента Румен Радев, на която да бъдат обсъдени възможностите за ускоряване на икономическия растеж в страната и за насърчаване иновациите в българската индустрия, обсъдиха днес държавният глава и представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).
0
1
11 Декември 2018 | 14:36 Вицепрезидентът: Книгата е най-високото препятствие пред невежеството и бездуховността Илияна Йотова откри 46-ия Софийски международен панаир на книгата и 6-ия Софийски международен литературен фестивал
0
5
9 Декември 2018 | 18:59 Румен Радев: Ханука ни напомня да помагаме на светлината да си проправя път през мрака В нашите ръце и сърца е волята да помагаме на светлината да си проправя път през мрака и да се върши добро. Това заяви президентът Румен Радев в Централната софийска синагога, където заедно със съпругата си Десислава Радев присъстваха на отбелязването на Ханука.
0
4
« 1 2 3 4 »  (355 материала в 21 страници)