НОВИНИ
1 Юли 2019 | 16:43 Президентът Румен Радев представи на среща с министър-председателя на Китай Ли Къцян предложение за повече прагматизъм в двустранните отношения Откриването на пряка въздушна линия София-Пекин и на клон на китайска банка в България ще насърчи туризма, търговията и инвестициите, подчерта Румен Радев
0
3
29 Юни 2019 | 18:57 „Силно се надявам, че българското правителство няма да допусне за тази цена да вземе самолет без способности“ Интервю на държавния глава за предаването “Панорама” на Българската национална телевизия, 28 юни 2019 г.
0
1
29 Юни 2019 | 17:39 Държавният глава: Правителството не само да отчита, че сме закупили изтребители от стратегическия партньор, но и да осигури техните способности „Американските партньори още са тук и правителството не трябва само да отчете политически ход, че сме закупили изтребители от нашия стратегически партньор САЩ, но и да направи така, че този самолет да има способности.“ Това призова държавният глава Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за преговорите между българското правителство и САЩ за покупка на нов изтребител за българските ВВС.
0
0
28 Юни 2019 | 17:02 Черногорският президент към българския вицепрезидент: Благодаря на България за подкрепата по пътя ни към ЕС Министър-председателят на Черна гора Душко Маркович е убеден, че България трябва да бъде постоянен член на Берлинския процес, защото тя има визия за развитието на Западните Балкани
0
5
27 Юни 2019 | 16:26 Вицепрезидентът: Без Западните Балкани ЕС не може да бъде световен лидер България е сериозният двигател на европейската интеграция на страните от този регион, заяви Илияна Йотова на международна конференция в Подгорица
0
3
25 Юни 2019 | 14:38 Президентът Румен Радев призова българските учени в ЦЕРН да подкрепят развитието на наука с висока добавена стойност в България Европейската организация за ядрени изследвания – ЦЕРН се утвърди като стандарт за качество. Гордея се, че български специалисти имат принос за развитието на науката, която тук се създава на световно ниво. Това заяви президентът на среща с наши сънародници, които работят в организацията в Женева.
0
3
25 Юни 2019 | 09:39 Румен Радев: В България най-много липсва непримиримостта към ниското качество Сънародниците ни зад граница могат да помогнат на страната ни да възприеме качествени, а не количествени измерители на нашия живот, заяви президентът на среща с българи в Женева
0
4
24 Юни 2019 | 17:45 Румен Радев: България подкрепя концепцията на Европейската комисия за модернизация на Световната търговска организация България напълно подкрепя концепцията, разработена от Европейската комисия, за модернизация на Световната търговска организация /СТО/ по отношение на актуализацията на правилата за международна търговия, предоставяне на по-големи възможности за мониторинг и деблокиране на механизмите за арбитраж. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в Женева.
0
5
24 Юни 2019 | 17:38 Държавите-членки трябва да подкрепят механизмите на ООН за решаване на международни кризи, призова Румен Радев Организацията на обединените нации не е перфектен инструмент за разрешаване на кризи в международен план, но няма друг по-добър от него. Държавите-членки трябва да подкрепят усилията на ООН в тази насока, така че да укрепваме нейните механизми. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти след двустранни срещи в сградата на ООН в Женева. Държавният глава е в Швейцария за участието си в 41-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека.
0
3
24 Юни 2019 | 17:16 Президентът наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. В мотивите си държавният глава заявява, че не се противопоставя на опита да бъдат въведени правила, нормативи и стандарти, както изрично повелява чл. 55 от Конституцията, прокламиращ основното право на здравословна и благоприятна околна среда.
0
1
24 Юни 2019 | 10:53 Президентът Радев в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир и устойчиво развитие България ще продължи да бъде част от усилията на ООН за засилване на международната солидарност за постигане на устойчив глобален подход и превенция в защита на човешките права. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си пред Съвета на ООН по правата на човека. В Женева се провежда 41-ата сесия на международния орган, където българският държавен глава е на посещение.
0
3
22 Юни 2019 | 15:34 Държавният глава: Можем да имаме успех като нация, само когато имаме обща цел и единство на усилията С организацията на Петропавловския събор на народното творчество красивите български градове Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец ни дават много силен пример, че можем да имаме успех като нация, само когато имаме обща цел и единство на усилията. Това заяви президентът Румен Радев, който откри Петропавловския събор на народното творчество в Община Лясковец. Националният събор има характер на всенародни игри и надпявания и повече от две десетилетия заема значимо място в духовния живот на хората от региона.
0
6
22 Юни 2019 | 11:06 Президентът Румен Радев: В пъстрата палитра на българския фолклор шопският има своето ярко и незаменимо място В пъстрата палитра на българския фолклор шопският има своето ярко и незаменимо място. Той е уникална сплав от мъдрост, хумор и темперамент в музикалните ритми, в красивите носии и в езика. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си пред участниците в 50-ото юбилейно издание на фестивала "Шопският празник е традиция", който се провежда в град Елин Пелин. Тазгодишното издание на фестивала се провежда под патронажа на държавния глава.
0
5
19 Юни 2019 | 14:17 Румен Радев: Бетонирането на плажната ивица остава далеч от погледа на институциите и не е в обществен интерес Бетонирането на плажната ивица продължава да бъде голям проблем. Волята на законодателя е да бъде изключително строг към гражданите, а в същото време наблюдаваме варварско наливане на бетон по плажната ивица, далеч от погледа на всички институции, което не е в интерес на обществото. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, запитан за отправения към него призив от природозащитни организации да наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие
0
1
17 Юни 2019 | 18:21 Енергийната, транспортна и дигитална свързаност в Черноморския регион обсъдиха президентът Румен Радев и председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе Подобряването на енергийната, транспортна и дигитална свързаност в Черноморския регион обсъдиха днес държавният глава Румен Радев и председателят на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе. Кобахидзе, който е на официално посещение в България, беше приет от държавния глава днес на "Дондуков" 2.
0
3
17 Юни 2019 | 17:24 Президентът Румен Радев удостои посланика на Германия у нас Херберт Салбер с орден „Стара планина“ първа степен За България Федерална република Германия е важен партньор, приятел и съюзник. Това заяви президентът Румен Радев, който удостои днес с орден „Стара планина“ първа степен германския посланик у нас Херберт Салбер.
0
3
16 Юни 2019 | 14:38 Президентът: Важното е България да не остава без политическа опозиция Важното е България да не остава без политическа опозиция. Това ще бъде пагубно за демокрацията. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.
0
1
« 1 2 3 4 »  (428 материала в 26 страници)