НОВИНИ
20 Февруари 2020 | 16:04 Президентът: Младежката непримиримост ни е необходима, за да преодолеем дефицита на нетърпимост към ниското качество и злоупотребите Бъдещето на България зависи от младите й хора, защото именно те имат важна роля за формулирането на амбициите на страната ни и за тяхното отстояване и постигане. Имаме нужда и от вашата младежка непримиримост, тъй като в обществото ни има дефицит на нетърпимост към ниското качество на управление и злоупотреби. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на Младежкия парламент в Русе по време на дискусия, която се състоя в сградата на общината.
0
8
20 Февруари 2020 | 15:17 Президентът Радев: След Освобождението прогресивният дух на Русе превърна града в европейската врата на България Освобождението на Русе, настъпило на 20 февруари преди 142 години, отключи самочувствието, прогресивния дух и стремежа на русенци към новото. С годините градът преживя икономически и културен подем и се превърна в европейската врата на България. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Русе, които днес тържествено отбелязват 142 години от освобождаването на града си от Османско владичество.
0
12
20 Февруари 2020 | 13:51 Инициатива за постоянна експозиция, посветена на Ботев, в украинското село Задунаевка обсъди вицепрезидентът на среща в Калофер Необходимостта от по-тесни и активни контакти с българската общност в Задунаевка беше във фокуса на разговорите, в които участваха и директорът на Националния музей „Христо Ботев“ Ася Николова, Таня Маринова – директор на СУ „Христо Ботев“, и общественици.
0
4
19 Февруари 2020 | 18:39 Държавният глава: Собственото ни униние допусна търговците в храма на българската демокрация Нашата битка за идеала на Апостола е сега, заяви президентът в словото си по повод отбелязване на 147 години от гибелта на Васил Левски
0
10
19 Февруари 2020 | 14:52 Държавният глава Румен Радев проведе консултации за промени в Конституцията с представители на ВСС Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с представляващия Висшия съдебен съвет /ВСС/ Боян Магдалинчев и членовете на съвета от прокурорската колегия Даниела Машева и Йордан Стоев. Срещата е в рамките на консултациите, които държавният глава инициира за необходимостта от промени в Конституцията.
0
1
18 Февруари 2020 | 18:27 Държавният глава Румен Радев: Надявам се с политическа воля от България и Русия да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия на доставките на природен газ Българският президент прие поканата на своя руски колега да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва
0
1
18 Февруари 2020 | 17:03 Държавният глава Румен Радев проведе консултации за промени в Конституцията с председателя на ВАС Георги Чолаков Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Срещата е част от консултациите, които държавният глава инициира за необходимостта от промени в Конституцията.
0
1
18 Февруари 2020 | 14:35 Президентът се срещна с преподаватели и слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски“ Президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 ръководството, преподаватели и слушатели от Военна академия „Г. С. Раковски“. Срещите с български и чуждестранни офицери от магистърската специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ се превърнаха в традиция през последните години.
0
2
17 Февруари 2020 | 20:59 Румен Радев: Преодоляването на растящите неравенства е фундаментален проблем за обществото ни Държавният глава участва в отбелязването на 30-годишнината от учредяването на КНСБ
0
1
17 Февруари 2020 | 14:53 Държавният глава: Иновативните предприятия са ключът към устойчиво развитие на българската икономика Иновативните предприятия се нуждаят от повече стимули и подкрепа, защото са ключът към устойчивото развитие на българската икономика. Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководството и екипа в София на „Ултрафлекс Корпорейшън“ – компания за разработка и производство на промишлена и потребителска електроника, индустриален софтуер и специализирани системи за автоматизация.
0
4
17 Февруари 2020 | 13:34 Мира в Близкия изток и бежанската криза обсъдиха вицепрезидентът и посланикът на Египет цепрезидентът Йотова изтъкна ключовата роля на Египет в установяването и поддържането на мира в Близкоизточния регион.
0
2
17 Февруари 2020 | 12:55 Президентът: Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви Румен Радев
0
1
14 Февруари 2020 | 14:42 Президентът Румен Радев участва в отбелязването на Деня на лозаря в Ивайловград и село Свирачи Държавният глава подчерта, че българското вино е на световно ниво и мери сили на редица международни пазари. По думите му само традициите не са достатъчни, за да бъдем конкуренти на световните пазари, а е необходим ежедневен труд, адаптивност към изискванията на потребителите и гъвкавост към световните тенденции.
0
9
14 Февруари 2020 | 13:46 Държавата да се върне в селата настоя вицепрезидентът „Българската държава трябва да се върне в селата, в малките населени места, да изработи специална програма за тяхното възраждане.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на честването на Деня на лозаря и празника на св. Трифон Зарезан, организирано от ЗТПК „Александър Стамболийски“ в село Славовица, област Пазарджик.
0
6
13 Февруари 2020 | 17:36 Държавният глава Румен Радев се срещна с управителя на БНБ Димитър Радев Президентът Румен Радев се срещна днес на „Дондуков“ 2 с управителя на Българската народна банка Димитър Радев. Във фокуса на срещата бяха обявените от България намерения за присъединяване към Механизма на обменните курсове II (ЕRM II), представляващ първата задължителна крачка за присъединяване към еврозоната.
0
1
13 Февруари 2020 | 17:16 Държавният глава Румен Радев назначи Александър Маринов за председател на Стратегическия съвет към президента Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи Александър Маринов за председател на Стратегическия съвет към президента.
0
1
12 Февруари 2020 | 19:46 Държавният глава Румен Радев се срещна с френския писател Ерик-Еманюел Шмит Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с френския писател Ерик-Еманюел Шмит, който е сред най-четените френскоезични автори и драматурзи в света
0
2
« 19 20 21 22 23 »  (381 материала в 23 страници)