НОВИНИ
23 Април 2020 | 14:24 Готовността на България и Грузия за засилване на икономическия обмен след коронавируса обсъдиха президентите Румен Радев и Саломе Зурабишвили Развитието на транспортните, енергийни и дигитални коридори в региона на Черно море ще имат особено значение след края на икономическия застой, предизвикан от пандемията от Covid-19, затова е важно да продължи работата по реализацията на съвместните българо-грузински проекти. Това беше общата позиция на президентите на България и на Грузия Румен Радев и Саломе Зурабишвили, които проведоха видеоконферентен разговор по инициатива на грузинската страна.
0
1
16 Април 2020 | 15:52 Държавният глава Румен Радев обсъди с президента Реувен Ривлин възможността за доставка на специализирана медицинска апаратура от Израел за България Възможността за доставка на специализирана медицинска апаратура, в това число и респиратори, от Израел за България обсъди в телефонен разговор президентът Румен Радев със своя израелски колега президента Реувен Ривлин. Според международни класации, Държавата Израел е на първо място сред нaй-бeзoпacнитe cтpaни в cвeтa по отношение на коронавируса с оглед на своевременното прилагане на тестове, диагностициране и предоставяне на лечение.
0
1
16 Април 2020 | 08:53 Президентът поздравява юридическата общност по повод Деня на Конституцията и празник на юриста и съдебните служители Румен Радев: Създаването на условия за свободното развитие на обществото изисква върховенство на закона и политическа мъдрост
0
1
15 Април 2020 | 17:05 Ефективните доставки на храни и суровини в условия на криза, обсъдиха президентите на България и Румъния Румен Радев и Клаус Йоханис Сътрудничеството между България и Румъния в поддържането на ефективни „зелени коридори“ за транспорт и доставки на стоки, храни, лекарства и оборудване от първа необходимост, обсъдиха в телефонен разговор президентите на двете държави Румен Радев и Клаус Йоханис. Двамата бяха единодушни, че взаимната подкрепа е ключово условие за смекчаване на негативните ефекти от икономическата криза.
0
1
15 Април 2020 | 14:25 Държавният глава Румен Радев обсъди преодоляването на кризата, породена от коронавируса, със своя сръбски колега президента Александър Вучич И България, И Сърбия търпят икономически щети от ограничения износ към Европа и ще използват в максимална степен потенциала на т.нар. зелени коридори за транспорт на стоки и оборудване от първа необходимост.
0
1
14 Април 2020 | 14:06 Румен Радев: В условията на криза държавата да улеснява запазването на работни места, а не хората да търсят помощи Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е сега, заяви президентът в Трявна
0
4
« 19 20 21  (346 материала в 21 страници)