НОВИНИ
7 Януари 2021 | 15:23 Държавният глава: Само легитимен парламент може да излъчи добре работещо правителство и да започне демонтаж на порочния управленски модел Изключително важно е в резултат на тези консултации да се предвидят мерки, които да гарантират високо доверие в изборния процес и в здравните мерки, за да имаме нормална избирателна активност, в резултат на която да бъде избран легитимен парламент. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 заедно с вицепрезидента Илияна Йотова проведе среща с ОС към ЦИК.
0
3
6 Януари 2021 | 17:42 Държавният глава обсъди готовността за провеждане на избори с представители на Сдружението на кметове на кметства Президентът Румен Радев обсъди днес в Калофер готовността за провеждане на предстоящите парламентарни избори с кмета на града и председател на Националното сдружение на кметове на кметства Румен Стоянов, както и с представители на сдружението. Срещата е част от инициирания от държавния глава кръг от консултации във връзка с организирането и провеждането на изборен процес, гарантиращ здравето на българските граждани и конституционното им право на глас.
0
5
6 Януари 2021 | 13:13 Държавният глава: Не виждам законова, организационна и логистична готовност на изпълнителната власт за предстоящите избори Не виждам законова, организационна и логистична готовност за предстоящите парламентарни избори. Посочих достатъчно рано възможно най-ранната дата, за да има мобилизация в работата на институциите, но до момента виждам само обещания. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпрос днес, след като присъства на традиционния Богоявленски водосвет на бойните знамена.
0
2
5 Януари 2021 | 17:48 Президентът: Своевременната информация за развитието на епидемията е от ключово значение за организацията и провеждането на изборите Необходима е навременна информация както за рисковете, свързани с пандемията, така и за начина за тяхното преодоляване, за да могат българите да упражнят свободно своето конституционно право на вот и в същото време да бъдат убедени, че са взети всички мерки за гарантиране на тяхното здраве. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с проф. д-р Радка Аргирова, проф. д-р Андрей Чорбанов и д-р Александър Симидчиев.
0
2
5 Януари 2021 | 15:35 Президентът Румен Радев: От първостепенно значение е да се гарантират и правото на глас, и здравето на всеки български гражданин на предстоящия вот Нужна е яснота за условията, при които ще се провежда предизборната кампания, защото в нея ще участват не само политически парти, но и хиляди граждани, заяви държавният глава
0
3
5 Януари 2021 | 09:26 Президентът Румен Радев получи поздравления от редица държавни глави по случай новата 2021 година Редица държавни глави изпратиха поздравления до президента Румен Радев и българския народ по случай настъпването на новата 2021 г.
0
1
1 Януари 2021 | 11:57 Президентът Румен Радев: Нека през 2021 г. имаме вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи Вярвам, че предстои да разгърнем съзидателната енергия, която нашият талантлив народ носи в гените и характера си, подчерта държавният глава в новогодишното си обръщение
0
1
30 Декември 2020 | 13:15 Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с хърватския си колега Зоран Миланович Президентът Румен Радев проведе телефонен разговор с хърватския си колега Зоран Миланович. Българският държавен глава изрази съпричастността на страната ни с народа и институциите на Хърватия по повод земетресението в страната, довело до човешки жертви и материални разрушения.
0
1
30 Декември 2020 | 12:40 Президентът Румен Радев проведе работна среща с Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов
0
1
26 Декември 2020 | 10:19 Дарени са над 1 357 000 лева от началото на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ Над 1 357 000 лв. достигнаха даренията за осемнадесетото издание на благотворителната инициатива след края на традиционния благотворителен концерт, който се излъчи в ефира на БНТ и БНР в празничната коледна вечер.
0
5
23 Декември 2020 | 13:30 Традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ ще бъде излъчен на 25 декември На 25 декември, петък, от 20.00 часа ще бъде излъчен традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“ под патронажа на президента Румен Радев. Зрителите на Българската национална телевизия (БНТ-1, БНТ-4) и слушателите на Българското национално радио ще станат съпричастни на благородната кауза, която помага и дава надежда на стотици български деца.
0
1
23 Декември 2020 | 11:29 Книги на български автори подари вицепрезидентът Йотова на 40 български дружества в 18 държави Книги на български автори на издателство „Захарий Стоянов“ изпрати вицепрезидентът Илияна Йотова до 40 български дружества в чужбина. Българи от 18 държави от всички краища на света ще получат за предстоящите празници историческа и биографична литература, четива за деца. Сред авторите са Валери Петров, Леда Милева, Елисавета Багряна, Антон Дончев.
0
1
22 Декември 2020 | 13:28 Държавният глава: Страната ни трябва да съхранява интелектуалния си капацитет и творчески хоризонт Награждаването на Доц. Въто Христов, Александър Балкански и Мария Колева носи заряда на силното послание да ценим завоеванията на нашата наука и изкуство, постигнати с труд, всеотдайност, талант и новаторска дързост. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на церемония на „Дондуков“ 2, на която удостои тримата изтъкнати българи с Почетния знак на президента.
0
6
19 Декември 2020 | 20:27 Държавният глава: Всеки, който има амбиция да управлява, трябва да покаже, че може да го прави и в криза Показателно е как главният прокурор със замах обявява разкриването на шпионска мрежа на Руската федерация, но не може да види дори очевадните улики от записи и снимки в нощно шкафче, заяви Румен Радев в обзорното предаване „Годината“ на Дарик радио
0
1
18 Декември 2020 | 15:28 Президентът Румен Радев призова за нов модел на финансиране на иновационната дейност в България Крайно време е за нов модел на финансиране на иновационната дейност, особено за стимулиране на малките и средните предприятия, за да може България реално да трансформира своята икономика. Това заяви държавният глава Румен Радев на онлайн церемонията, на която бе представен шестнадесетият годишен доклад на форума Иновации БГ на тема „Иновации и икономически растеж“ и бяха наградени победителите в Националния конкурс за най-иновативно предприятие на годината, които се провеждат под негов патронаж.
0
1
17 Декември 2020 | 14:48 Вицепрезидентът Йотова: Кризата с Ковид-19 открои още по-силно необходимостта от единна национална политика с българите в чужбина „Проблемите ни днес с Република Северна Македония са резултат и от липсата на национална политика за сънародниците ни зад граница. Отношенията там се свиха до издаване на български паспорти, без да разширяваме влиянието на България, дори и след подписването на Договора за добросъседство.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща на „Дондуков“ 2, посветена на финала на виртуалната инициатива „Будната България“ и последно за годината заседание на Съвета за работа с българите в чужбина.
0
3
16 Декември 2020 | 13:25 Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания дадоха начало на новото издание на „Посланик за един ден“ Момичета от 14 до 18 години ще представят идеите си за развитието на България след кризата с Ковид-19
0
1
« 25 26 27 28 29 »  (504 материала в 30 страници)