НОВИНИ
8 Декември 2018 | 18:36 Румен Радев: Младите българи са все по-малко, но върху тях пада огромната отговорност да променят радикално моралния климат в родината Вашата поколенческа мисия е да докажете, че справедливостта може да възтържествува, призова президентът възпитаниците на СУ „Св. Климент Охридски“ на церемонията по случай 130-годишнината на висшето училище
0
4
8 Декември 2018 | 08:07 Президентът: Трябва да осигурим възможност за широко представителство на гражданите в управленските решения и в контрола над властта Нуждаем се от спешно изграждане на убедителна стратегическа алтернатива, защото гражданското недоволство расте, заяви Румен Радев в интервю за "Панорама"
0
1
7 Декември 2018 | 13:51 Държавният глава, неговата съпруга и деца на „Българската Коледа“ украсиха елхата в президентството Най-красивото нещо на Коледа са детските усмивки, които ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума и особено от протегната ръка в мигове на изпитания. Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“.
0
12
6 Декември 2018 | 13:35 Румен Радев: Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив икономически растеж „Иновациите са най-ефективният инструмент за постигане на висок и устойчив икономически растеж, а това означава да имаме хора с критично мислене, отворен ум, както и сила и смелост да отстояват идеите си“, каза президентът Румен Радев на Четиринадесетия Национален иновационен форум „Интелигентни политики за иновационен растеж“, който се провежда под негов патронаж.
0
5
5 Декември 2018 | 17:59 Президентът Радев: Успехът се измерва и със стореното за другите Успехът невинаги означава да си направил нещо за себе си, а по-скоро той се измерва с онова, което си сторил за другите. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията по връчването на годишните отличия в националния конкурс „Доброволческа инициатива“ за 2018 година. Награждаването се състоя в президентската институция днес - в Международния ден на доброволчеството.
0
10
4 Декември 2018 | 14:17 За кариера с българска диплома разговаря вицепрезидентът с чуждестранни студенти от български произход в Благоевград Илияна Йотова разговоря с младежите за избора им да получат висше образование в нашата страна, за възможностите за реализация и за трудностите пред тях. На срещата присъстваха представители на Министерство на образованието и науката, на Дирекция „Миграция“ към Министерство на вътрешните работи, както и на Комисията по българско гражданство към президентската институция.
0
3
3 Декември 2018 | 18:19 Партньорството на България и Швейцария в икономиката, образованието и сигурността, обсъдиха на среща в Катовице президентите Румен Радев и Ален Берсе България цени високо двустранното сътрудничество и обмяната на опит с Швейцария в сферата на сигурността и отбраната, образованието и науката, както и добрите резултати, които се постигат в рамките на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социални различия в Европа. Това заяви днес президентът Румен Радев на среща в Катовице със своя колега президента на Конфедерация Швейцария Ален Берсе. Президентът Ален Берсе потвърди готовността на Швейцария да продължи да си сътрудничи активно със страната ни в сфери от взаимен интерес.
0
4
3 Декември 2018 | 15:22 Президентът в Катовице: Социалният аспект и запазването на работните места са от изключително значение при постигането на националните цели за борба с климатичните промени Държавният глава потвърди ангажимента на България за ефективно прилагане на Парижкото споразумение за климата на основата на постигнатите вече договорености
0
5
30 Ноември 2018 | 18:51 Президентът Румен Радев пред синдикатите: Позицията ми в защита на въгледобива и енергетиката на България не е променяна от началото на моя мандат Моята позиция по въпроса за въгледобива е ясна от началото на моя мандат, включително и от действията на служебното правителство, когато служебният министър защити интересите на България и беше извършен пробив в ЕС. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 по тяхна инициатива президента на КНСБ Пламен Димитров, президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и представители на ръководствата на двете синдикални организации.
0
3
30 Ноември 2018 | 14:34 Държавният глава Румен Радев даде началото на „Българската Коледа” 2018/2019 година „В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания” е темата на шестнадесетото издание на благотворителната инициатива
0
1
30 Ноември 2018 | 13:20 Президентът: Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, която пряко ще рефлектира върху България Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България и се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо. Това заяви президентът Румен Радев днес в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.
0
0
29 Ноември 2018 | 14:32 Снимки: В. Николов Държавният глава: Българската народна банка е призвана да гарантира финансовата и банковата стабилност в държавата Българската народна банка е призвана да бъде един от стожерите на държавата, да гарантира финансовата и банковата стабилност. Това предполага висок професионализъм и независимост от политически вмешателства“. Това заяви държавният глава Румен Радев на официалната церемония по встъпване в длъжност на Людмила Елкова като член на Управителния съвет на БНБ.
0
11
28 Ноември 2018 | 17:21 Президентът Румен Радев: Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена и по-ефективна Европа Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена, по-ефективна и самостоятелна Европа. За да е успешна, тази инициатива трябва да се случи с участието на всички държави от Европейския съюз. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация на групата за приятелство с България в Националното събрание на Френската република, която е на официално посещение у нас. Делегацията е водена от Антоан Ерт – председател на групата за приятелство.
0
2
28 Ноември 2018 | 14:01 Мониторингът над България и Румъния трябва да отпадне, категорична е вицепрезидентът Илияна Йотова „Докладите на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка са проява на двоен стандарт към държавите членки. Мониторингът над България и Румъния трябва да отпадне.“ Това категорично мнение изрази вицепрезидентът Илияна Йотова по време на дискусията след конференция за бъдещето на демокрацията на ЕС, която се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
0
1
28 Ноември 2018 | 11:47 Вицепрезидентът: Новият европейски бюджет не трябва да разделя ЕС на оси, на бедни и богати държави Инвестиционният план „Юнкер“ облагодетелства по-развитите страни, убедена е Илияна Йотова
0
2
27 Ноември 2018 | 19:24 Президентът Радев: Отношенията между България и Полша са изградени върху дълбоки исторически връзки, споделени ценности и приятелство Полският и българският народ са близки, защото знаят какво е да извоюваш свободата и независимостта си, заяви Анджей Дуда
0
7
27 Ноември 2018 | 16:53 Президентът сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане Президентът Румен Радев сезира днес Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗИД ЗКПО).
0
1
« 1 2 3 4 5 »  (352 материала в 21 страници)