НОВИНИ
1 Ноември 2019 | 11:46 Държавният глава Румен Радев: Родолюбието и просвещението са стожери на националното единство За будителствотo като уникална българска духовна категория, няма времеви, пространствени и социални рамки. В миналото и днес будителите са просветените и свободни личности, които със слово, знание, талант, доблест и отдаденост отстояват българщината, гледат смело в бъдещето и бунят духовете. Това заяви президентът Румен Радев в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 на среща с Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и с ръководители на държавни институции, организации и сдружения в сферата на образованието, науката, културата и изкуството, по повод Деня на народните будители – 1 ноември.
0
6
31 Октомври 2019 | 12:48 Румен Радев към випускниците на Военната академия: Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и е отговорност на цялото общество Националната сигурност е в основата на всяка просперираща държава и тя не е отговорност само на хората с пагони, а на цялото общество. Това заяви в приветственото си слово държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който бе гост на тържеството по случай завършването на випуск „Княз Александър I“ – II смяна на Военна академия „Георги Стойков Раковски”. Президентът прие строя на випускниците и ги поздрави с успешното завършване на обучението във Военната академия.
0
6
30 Октомври 2019 | 16:21 Държавният глава: Професионалните стандарти в журналистиката могат да се отстояват само от независими медии Професионалните стандарти в журналистиката могат да се отстояват само от свободни медии, които са независими в политическо и финансово отношение. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с президента и изпълнителен директор на Радио „Свободна Европа“ Джейми Флай, който е на посещение в България.
0
1
30 Октомври 2019 | 14:13 Държавният глава: Образованието и науката трябва да се развиват като стратегически национален приоритет Румен Радев удостои с почетния знак на президента Съюза на учените в България по повод 75-годишнината на организацията
0
3
28 Октомври 2019 | 15:49 Държавният глава освободи Борислав Цеков като член на Правния съвет към президента Държавният глава Румен Радев освободи със свой указ Борислав Цеков като член на Правния съвет към президента на Републиката.
0
1
27 Октомври 2019 | 12:51 Вицепрезидентът: От нашия глас зависи дали ще живеем в град, който ни решава проблемите, а не ни ги създава Илияна Йотова гласува на местните избори в столицата
0
1
27 Октомври 2019 | 12:06 Държавният глава: Само масовият вот може да обезсмисли всякакви опити за манипулации на изборите Министър-председателят не се стеснява да подменя председателя на парламента, но избяга да поеме публична отговорност за гласа на хората, които е изпратил във ВСС, коментира президентът
0
3
24 Октомври 2019 | 18:14 Словашкият външен министър заяви пред българския вицепрезидент подкрепа за отпадането на мониторинга Европейското бъдеще на страните от Западните Балкани, сигурността и миграционната криза, излизането на Великобритания от Европейския съюз бяха основни теми на разговора на „Дондуков“ 2 между вицепрезидента Илияна Йотова и словашкият министър на външните работи и европейските въпроси Мирослав Лайчак.
0
2
24 Октомври 2019 | 14:11 Румен Радев на среща с Шиндзо Абе: България е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с Япония България е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с Япония, заяви президентът Румен Радев днес на среща с министър-председателя Шиндзо Абе. Срещата се проведе в рамките на посещението на българския държавен глава в Токио за участие в интронизацията на император Нарухито.
0
3
24 Октомври 2019 | 10:56 Държавният глава: България има амбицията и потенциала да разшири износа на качествени стоки за японския пазар Румен Радев удостои с почетния знак на президента проф. д-р Тацуро Мацумае за неговия личен принос за развитие на отношенията между България и Япония в сферата на науката, културата и образованието
0
6
23 Октомври 2019 | 12:07 Румен Радев: България цени високо отношенията си с Япония и държавниците, които работят за тяхното развитие и укрепване България цени високо отношенията си с Япония, както и своите приятели в страната, които работят за тяхното развитие и укрепване. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в българското посолство в Токио, на която бяха удостоени с български висши държавни отличия японски държавници за приноса им за утвърждаване на двустранните връзки и партньорството между България и Япония.
0
4
23 Октомври 2019 | 10:35 Румен Радев към студентите в университета "Тойо": България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето Българският държавен глава беше удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на висшето училище
0
11
22 Октомври 2019 | 17:59 Интронизация на новия император на Япония Нарухито Държавният глава Румен Радев и съпругата му Десислава Радева участваха на церемонията по интронизация и на приема на новия японски император Нарухито. Повече от 2000 гости от 200 държави присъстваха на церемонията в императорския дворец, а България беше представена от президента.
0
1
22 Октомври 2019 | 13:03 Президентът Румен Радев и министър-председателят на Виетнам Нгуен Суан Фук обсъдиха перспективите за разширяване на двустранното партньорство в икономиката и инвестициите Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито.
0
3
21 Октомври 2019 | 15:19 Президентът: Успешното партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието и е пример за японските инвеститори Дългогодишното успешно партньорство на България с корпорация „Мейджи“ укрепва доверието и е пример за японските инвеститори, които искат да реализират свои проекти у нас. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с Кадзуо Кавамура, президент на „Мейджи Холдинг“, Кацунари Мацуда, президент на „Мейджи АД“ и с ръководството на японската корпорация. Срещата в Токио е първата в рамките на посещението на българския президент в Япония по случай интронизацията на новия император Нарухито.
0
5
20 Октомври 2019 | 12:34 Българи във Франция и Германия към вицепрезидента: Благодарим Ви, че поддържате жива връзката ни с родината Илияна Йотова бе гост на честването на 10-ия юбилей на Европейската фондация „Кирил и Методий“ и Българското училище „Христо Ботев“ в Страсбург
0
6
19 Октомври 2019 | 13:13 Вицепрезидентът разговаря с ръководителите на Съвета на Европа и на неговата Парламентарна асамблея Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря в Страсбург с генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович Бурич и с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Войчех Савицки. Тази година Съветът на Европа, в който членуват 47 държави, отбелязва своята 70-годишнина.
0
5
« 1 2 3 4 5 »  (451 материала в 27 страници)