НОВИНИ
9 Юли 2021 | 17:50 Румен Радев: Инициативата „Три морета“ трябва да работи за общи стандарти за качество, надеждност и устойчивост при реализацията на общите инфраструктурни проекти Държавите участнички трябва да работят за общи стандарти за качество, надеждност, безопасност и устойчивост при реализацията на общите инфраструктурни проекти в Инициативата „Три морета“. Това значително ще изсветли и стойността на проектите, чрез които се осъществява свързаността в нашия регион. Това заяви президентът Румен Радев на среща с президента на Република Полша Анджей Дуда.
0
1
9 Юли 2021 | 16:50 Румен Радев: България пое домакинството на Инициативата „Три морета“ в ключов момент, когато диалогът доведе до практическа реализация на общи проекти България пое домакинството в ключов етап от развитието на Инициативата „Три морета“, в който полагаме усилия да ускорим прехода от политическо говорене към практически действия. Това заяви държавният глава Румен Радев в изказването си на пресконференцията на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“.
0
3
9 Юли 2021 | 11:31 Президентът Румен Радев: Осъществяването на ключовите проекти на Инициативата „Три морета“ e решаваща стъпка към устойчивото развитие на региона и на Европа Реализирането на ключовите проекти на Инициативата „Три морета“ ще бъде решаваща стъпка към устойчивото развитие както на региона, така и на Европа. Нарастващият брой на тези проекти показва и колко високи са нашите амбиции. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Националния дворец на културата в София откри Шестата Среща на върха на Инициативата „Три морета“.
0
6
9 Юли 2021 | 11:20 Президентът Румен Радев: България се стреми към привличането на повече инвестиции от САЩ в областта на информационните технологии и иновациите България се стреми да привлече повече инвестиции от САЩ в областта на информационните технологии и иновациите. САЩ е един от технологичните лидери в света и успешните двустранни партньорства в сферите с висока добавена стойност следва да бъдат надградени. Това заяви президентът Румен Радев на среща с делегация от Конгреса на САЩ, водена от сенаторите Бен Кардин и Роджър Уикър и конгресмен Джо Уилсън.
0
3
9 Юли 2021 | 08:21 Румен Радев на срещи с „Гугъл“ и „Амазон“: България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал България е готова да насърчи компаниите, които инвестират в развитието на човешкия капитал, да разширят своето присъствие в страната. Това заяви президентът Румен Радев който проведе срещи с представители на технологичните гиганти „Амазон“ и „Гугъл“. Двете компании, са сред над 400-те участници в международния бизнес форум, който се провежда в рамките на Инициативата „Три морета“.
0
7
8 Юли 2021 | 20:59 Президентът: България очаква стратегически инвестиции от Германия в сфери с висока добавена стойност България има натрупан достатъчно опит и е готова да привлича инвестиции не само в добив на суровини, а и във сфери с висока добавена стойност. Очакваме стратегически инвеститор от Германия, който да издигне на качествено ново ниво отношенията между бизнеса и институциите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе среща с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер.
0
2
8 Юли 2021 | 16:46 Държавният глава Румен Радев: Нашият регион ще става все по-привлекателен за стратегически инвестиции благодарение на засиленото партньорство в рамките на „Три морета” Регионът на Централна и Източна Европа ще бъде все по-привлекателен за мащабни стратегически инвестиции, благодарение на засиленото партньорство в рамките на Инициативата „Три морета“. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на Президентския панел на Бизнес форума, който се провежда в рамките на Шестата Среща на върха на Инициативата „Три морета“.
0
7
8 Юли 2021 | 14:48 Румен Радев: Приоритетите на Словенското председателство на Съвета на ЕС и целите на Инициативата „Три морета“ работят за силна и обединена Европа Приоритетите на Словенското председателство на Съвета на ЕС и целите на Инициативата „Три морета“ се допълват и работят за силна и обединена Европа. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с президента на Република Словения Борут Пахор. Словенският президент гостува в България по случай провеждането на Шестата Среща на върха на Инициативата „Три морета“, която се провежда днес и утре в София.
0
1
8 Юли 2021 | 14:40 Президентът Румен Радев: Общите инфраструктурни проекти на България и Гърция са в духа на целите на Инициативата „Три морета“ Общите инфраструктурни проекти на България и Гърция са в духа на целите на Инициативата „Три морета“. Това заяви президентът Румен Радев на среща с гръцката си колега Катерина Сакеларопулу, която се проведе днес на „Дондуков“ 2. Президентът на Република Гърция е в България по случай провеждането на Шестата среща на върха и бизнес форума на Инициативата „Три морета“.
0
6
8 Юли 2021 | 11:23 Държавният глава Румен Радев се срещна с президента на Република Латвия Егилс Левитс България и Латвия развиват отлично сътрудничество в рамките на Инициативата „Три морета“. Общите действия на страните-участнички превръщат Инициативата във все по-разпознаваема платформа за сътрудничество, което ѝ позволява да си партнира и с потенциални инвеститори от цял свят. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с президента на Република Латвия Егилс Левитс. Двустранната среща е в рамките на Инициативата „Три морета“, която започва днес в София.
0
6
7 Юли 2021 | 18:43 Държавният глава Румен Радев проведе среща с председателя на Надзорния съвет на Инвестиционния фонд към Инициативата „Три морета“ Беата Дашинска-Музичка Инвестиционният фонд към Инициативата „Три морета“ доказа своята ефективност, като реализира първите си инвестиции в ключови сектори за свързаността в региона – енергетика, транспорт и дигитализация.
0
3
7 Юли 2021 | 13:56 Вицепрезидентът разговаря с младежи от Балканите, участващи във форум на Българското училище за политика Развитието на България, регионалното сътрудничество, бъдещето на Европа и ролята на младите хора в обществения и политическия живот обсъди на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова с 40 младежи от четири държави – Албания, България, Косово и Република Северна Македония. Те са участници в международния форум „Активна младеж за проспериращи общества“, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“. Целта на форума е да насърчи регионалното сътрудничество между младите хора, да развие лидерските им умения.
0
3
6 Юли 2021 | 11:09 Вицепрезидентът Йотова откри XV Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Созопол 15-ото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите“, който традиционно се провежда под неин патронаж. 10 дни над 1500 участници от 10 държави, включително и българи и представители на български общности в чужбина, ще покажат своите таланти в различни сфери.
0
3
3 Юли 2021 | 12:09 Възможности за съвместни проекти обсъдиха вицепрезидентът и българи от световната киноиндустрия Срещата е част от инициативата на Илияна Йотова „Народността не пада там дето, знанието живей“
0
1
2 Юли 2021 | 16:10 Приоритети на Словенското председателство на Съвета на ЕС обсъди президентът Румен Радев на среща с посланика на Република Словения у нас Анжей Франгеш Приоритети от дневния ред на Словенското председателство на Съвета на ЕС обсъди президентът Румен Радев на среща днес на „Дондуков“ 2 с посланика на Република Словения у нас Анжей Франгеш. Словения пое председателството на Съвета на Европейския съюз от 1 юли т.г.
0
2
1 Юли 2021 | 21:11 Държавният глава: Човешките права са основна конституционна ценност и трябва да се насърчават усилията за тяхната защита Човешките права са основна конституционна ценност и трябва да се насърчават всички усилия за тяхната защита. Когато някой има амбиция да ревизира Българската конституция, това трябва задължително да е отправната точка. Това заяви държавният глава Румен Радев в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, където взе участие в Тържествено събрание по случай 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България.
0
3
1 Юли 2021 | 21:02 Държавният глава: Борбата с купения вот и провеждането на честни избори са основните задачи на служебното правителство Решаването на проблема с купения вот в България е основна задача на служебното правителство. Това е едно от най-грозните явления в нашата страна. Надявам се полицията и прокуратурата да приложат всички мерки, за да може най-сетне да започнем да решаваме този въпрос и да проведем честни избори. Това заяви днес пред журналисти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" държавният глава Румен Радев.
0
1
« 1 2 3 4 5 »  (448 материала в 27 страници)