НОВИНИ
14 Декември 2019 | 18:37 Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата Илияна Йотова бе гост на 100-годишния юбилей на читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ в София. За активната му дейност Илияна Йотова удостои читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ с председател Мориц Машиах с почетния плакет на вицепрезидента.
0
2
13 Декември 2019 | 14:08 Българският държавен глава и Великият магистър на Суверенния Малтийски орден откриха апарат за рехабилитация на деца във виртуална среда Българският държавен глава Румен Радев и Великият магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето откриха в София първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца във виртуална среда. Оборудването е осигурено и инсталирано в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ от посолството на Суверенния Малтийски орден у нас. Техниката беше открита в рамките на държавното посещение на Великия магистър, който е у нас по покана на президента Румен Радев.
0
3
12 Декември 2019 | 19:39 Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще Най-важното за нашето бъдеще е да имаме силен, компетентен и независим български съд, защото върховенството на правото е в основата на демократичната държава. Това каза президентът Румен Радев в словото си на церемонията по тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.
0
2
12 Декември 2019 | 19:07 Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец „В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техника. Не само като командир на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза...“
0
1
12 Декември 2019 | 17:57 Вицепрезидентът: Възможност за достоен живот дължим на хората с увреждания Илияна Йотова бе гост на събранието по повод 30-годишнината на Съюза на инвалидите в България
0
3
12 Декември 2019 | 15:10 България високо цени и подкрепя приноса на Суверенния Малтийски орден за отстояване на ценностите на хуманизма и солидарността по света България високо цени приноса на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта в подкрепа на най-нуждаещите се и уязвими групи не само в страната ни, но и в световен мащаб. Отстояването на хуманните ценности и солидарността е наша обща кауза. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с Великия магистър на Суверенния Малтийски орден Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.
0
6
12 Декември 2019 | 12:14 Вицепрезидентът благодари на представителите на дипломатическия корпус в България за добрата съвместна дейност За доброто сътрудничество и през отиващата си година благодари на представителите на дипломатическия корпус в България вицепрезидентът Илияна Йотова, която беше гост на традиционния прием, организиран от Министерството на външните работи.
0
1
11 Декември 2019 | 19:55 Държавният глава Румен Радев: Най-важният рейтинг на едно правителство е благосъстоянието на гражданите Най-важният рейтинг на едно правителство не трябва да идва отвън. Най-важният рейтинг за едно правителство е благополучието и благосъстоянието на гражданите. Това заяви държавният глава Румен Радев в интервю за предаването „Лице в лице“ на бТВ. Президентът подчерта, че България не може да се осланя за своето икономическо развитие единствено на външни оценки и класации.
0
2
11 Декември 2019 | 15:00 Държавният глава, неговата съпруга и деца на „Българската Коледа“ украсиха елхата в президентството Всички тези рисунки, които днес рисувате, всички играчки, които сглобявате, всяка песен, която днес пеете са част от коледното вълшебство. Вие сте вълшебниците на нашия празник и безкрайно се радваме, че сте тук. Това заяви президентът Румен Радев пред деца, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“. Те гостуваха днес на „Дондуков“ 2, за да украсят заедно с държавния глава и съпругата му Десислава Радева елхата в сградата на президентската институция.
0
7
10 Декември 2019 | 15:40 Румен Радев към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора „Вашите победи и успехи на терена на науката както у нас, така и в чужбина винаги ни изпълват с гордост. „Воювайки“ на този изключително труден терен вие не само отстоявате себе си и работите за напредъка на науката, но и за бъдещето на България. Едно бъдеще, което все повече се доминира от науката, иновациите и дигитализацията“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Деветата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки.
0
4
10 Декември 2019 | 15:38 Румен Радев: Българската наука има потенциал да участва в общи проекти наравно със своите партньори от ЕС и НАТО Институтът по информационни и комуникационни технологии към БАН и изграденият към него Център за върхови постижения са заявка за големи амбиции. Тези амбиции не трябва да се затварят само в България, те имат своето бъдеще в една дълбока интеграция с европейските и световни структури. Това каза държавният глава Румен Радев при посещението си в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН.
0
4
10 Декември 2019 | 14:06 Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания представиха новото издание на инициативата „Посланик за един ден“ Тазгодишната тема е образът на България на световната сцена
0
3
9 Декември 2019 | 17:54 Президентът призова за ясни законови и организационни правила и доставка на машини за гласуване поне шест месеца преди провеждане на следващия вот За навременно приемане на законови и организационни правила за следващите избори и за своевременни действия на компетентните институции призова президентът Румен Радев по време на среща, посветена на проблемите при отминалия местен вот.
0
3
9 Декември 2019 | 15:50 Президентът Румен Радев проведе среща с клуба на посланиците, говорещи български език Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата, който отваря вратите към историята, културата, хората и дава възможност за истинско опознаване на дадена държава. Това заяви президентът Румен Радев, който проведе днес работна среща с дипломатическите представители, членове на клуба на посланиците, говорещи български език.
0
1
7 Декември 2019 | 12:37 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев почете паметта на Никола Вапцаров Президентът Румен Радев участва в отбелязването на 110 години от рождението на поета Никола Вапцаров. Държавният глава почете паметта на твореца и поднесе цветя пред паметника му в София.
0
4
6 Декември 2019 | 17:14 Президентът Румен Радев към стартъп предприемачите: Нестандартните ви и смели идеи ни пренасят в държавата на бъдещето Президентът беше домакин на първата среща между български стартиращи компании и представители на германския бизнес у нас
0
1
6 Декември 2019 | 15:25 Президентът към доброволци: Дори да промениш само един човешки живот към по-добро, променяш целия свят Едно общество е силно и има бъдеще, когато всеки един негов член осъзнае, че трябва да прави така, че всички около него да се чувстват по-добре. Това заяви държавният глава Румен Радев при връчването на годишните награди в конкурса „Доброволческа инициатива“ за 2019 година. По традиция президентската институция е домакин на ежегодната церемония .
0
4
1 2 3 »  (455 материала в 27 страници)