АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
14 Септември 2018 | 17:34 Президентът Румен Радев: Българската държава ще направи необходимото, за да поддържа активни отношения със сънародниците ни в Латвия Българската държава ще направи необходимото, за да поддържа активни отношения със сънародниците ни в Латвия. Ако тази връзка не е жива и постоянно действаща, тя ще се прекъсне много лесно със следващите поколения. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна днес в Рига с представители на българската общност в Латвия. Държавният глава подчерта, че българските институции обмислят възможността „пътуващ посланик“ да работи на място със сънародниците ни в Латвия до откриването на българско представителство в страната. В момента българското посолство в Полша обслужва нуждите на българската общност в Латвия за издаване на български документи.
0
3
14 Септември 2018 | 14:26 Снимки: В. Николов Румен Радев: Европейският съюз ще бъде успешен само ако олицетворява успеха на всички свои държави членки Бъдещето на Европейския съюз зависи от способността да бъдат приобщени гражданите към вземането на важните за Европа решения. Един от големите проблеми на ЕС днес е затвърждаващото се впечатление, че бъдещето на Европа се определя от малък елит. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на втория ден от срещата на държавните глави от групата „Арайолуш“, която се провежда в столицата на Латвия, Рига.
0
2
14 Септември 2018 | 13:24 Идеите за развитие на обединена Европа и двустранното сътрудничество между България и Германия обсъдиха на среща в Рига президентът Румен Радев и президентът Франк-Валтер Щайнмайер Идеите за развитие на ЕС и опасността от фрагментация на Европа обсъдиха на среща в Рига президентът Румен Радев и федералният президент на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер. Двамата разговаряха и за перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество между България и Федерална Република Германия.
0
1
14 Септември 2018 | 09:57 България и Португалия споделят обща позиция за бъдещето на Европа като съюз, основан на растежа, заетостта, социалната и икономическа интеграция България и Португалия споделят обща позиция в дебата за бъдещето на ЕС, който трябва да се утвърждава като общност, насърчаваща растежа, заетостта, социалната и икономическа интеграция. На среща в Рига президентите Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза разговаряха в рамките на срещата на държавните глави от групата „Арайолуш“. Двамата отбелязаха, че преодоляването на различията в развитието между „старите“ и „новите“ членки на ЕС е важно условие за заздравяване на единството на съюза.
0
1
13 Септември 2018 | 18:15 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев: ЕС се нуждае от много по-ефективен механизъм на вземане на решения в кризисни ситуации Европейският съюз се нуждае от много по-ефективен механизъм за вземане на решения, особено в кризисни ситуации. Нерядко кризите вече са факт, а в ЕС успяваме да постигнем консенсус за дадено решение след година. Това заяви държавният глава Румен Радев на срещата на държавните глави от групата „Арайолуш“, която се провежда в столицата на Латвия, Рига.
0
10
13 Септември 2018 | 17:24 Президентите на България и Италия подчертаха необходимостта от солидарност с държавите по външните граници на ЕС по отношение на миграцията Държавите по външните граници на Европейския съюз като България и Италия се нуждаят от солидарност и активна подкрепа от страна на своите партньори по отношение на миграцията. Тази позиция споделиха на среща в Рига президентите Румен Радев и Серджо Матарела. Двамата бяха единодушни, че без общ европейски подход този проблем ще продължи да разделя държавите от ЕС.
0
3
13 Септември 2018 | 15:59 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев участва в срещата на държавните глави от групата „Арайолуш“, която се провежда на 13 и 14 септември в столицата на Латвия, Рига
0
8
13 Септември 2018 | 13:32 Снимки: В. Николов Президентите Румен Радев и Прокопис Павлопулос: България и Гърция споделят обща отговорност за утвърждаване на стабилността и добросъседството на Балканите България и Гърция споделят обща отговорност за укрепване на стабилността в Югоизточна Европа и за развитието на добросъседски отношения в нашия регион. Това беше общата позиция на президентите на България и Гърция, Румен Радев и Прокопис Павлопулос, които проведоха днес среща в Рига в рамките на XIV среща на държавните глави от групата „Арайолуш“.
0
3
13 Септември 2018 | 13:17 За нов тласък на двустранните отношения между България и Мароко се обявиха вицепрезидентът и външният министър на Кралството За засилване на двустранните отношения между България и Мароко се обявиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на външните работи на Кралството Насер Бурита. „Различните глобални предизвикателства изискват да водим по-задълбочен диалог помежду си“, посочи външният министър на Мароко.
0
1
12 Септември 2018 | 20:03 Държавният глава Румен Радев поздрави служителите на НСО по повод 139 години от нейното създаване
0
5
11 Септември 2018 | 17:06 Снимки: В. Николов Български военнослужещи бяха удостоени от президента Радев с държавни отличия за тяхната дългогодишна и безупречна служба На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес български военнослужещи, заемали ръководни позиции в армията, с орден „За военна заслуга“ първа степен.
0
9
11 Септември 2018 | 16:03 Президентът Румен Радев удостои посланика на Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден „Мадарски конник“ първа степен Президентът Румен Радев награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден „Мадарски конник“ първа степен. Дипломатът беше удостоена с висшето държавно отличие за нейния принос за задълбочаване на политическото, икономическото и културното сътрудничество между България и Хърватия.
0
3
11 Септември 2018 | 15:07 Снимки: В. Николов Румен Радев: Активният политически диалог между България и Сърбия носи общи успехи в търговския обмен и туризма „Активният политически диалог между България и Сърбия носи общи успехи в търговския обмен и туризма и близост между нашите граждани. Нашите чести срещи и разговори са показателни за новия дух на отношенията между България и Сърбия и за това, че следваме неотлъчно своите общи цели – историческо помирение и съвместното ни бъдеще в Европейския съюз“. Това заяви президентът Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с председателя на парламента на Република Сърбия Мая Гойкович.
0
2
10 Септември 2018 | 14:56 Слово на президента Румен Радев в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ при откриване на новата академична година Шумен, 10 септември 2018 година
0
0
10 Септември 2018 | 13:57 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев: Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството да се обърне към своите отговорности. Към момента то тиражира серия скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и, разбира се, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието. Това заяви в Шумен президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за направеното от него обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон.
0
1
10 Септември 2018 | 12:48 Снимки: В. Николов Държавният глава призова студентите да бъдат непримирими към агресивното невежество и когато се ограбва бъдещето на България Моралът все по-малко е гарант за успех в нашето общество, а знанието все по-рядко отваря врати. Затова ние заедно трябва да водим тази битка да поставим морала като основа на нашите ценности. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към студентите от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Държавният глава участва в церемонията, с която беше открита академичната година във висшето училище.
0
6
7 Септември 2018 | 09:40 Слово на президента Румен Радев на тържествено отбелязване на 133 години от Съединението на България 06 септември 2018 г., Пловдив
0
0
1 2 3 »  (111 материала в 7 страници)