АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021
1 Октомври 2021 | 14:52 Президентът участва в отбелязването на 60-ата годишнина от създаването на Първа зенитно-ракетна база от състава на Военновъздушните сили
0
5
1 Октомври 2021 | 13:16 Президентът Румен Радев посети специализираната болница за рехабилитация „Св. София“, получила апаратура от инициативата „Българската Коледа“ Президентът Румен Радев посети специализираната болница за рехабилитация на деца „Св. София“, която получи дарение от благотворителната инициатива „Българската Коледа“ – апарат за робот-асистирана локомоторна терапия Локомат. Държавният глава подчерта, че след дълги години усилия, препоръки на лекарите и молби от страна на множество родители, страната ни вече разполага с първия такъв апарат от най-ново поколение.
0
5
1 Октомври 2021 | 11:51 Президентът: Преди пет години Борисов се скри под полата на госпожа Цачева, сега се крие под тогата на ректора Преди пет години Борисов се скри под полата на госпожа Цачева, сега се крие под тогата на ректора. Това заяви държавният глава Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президентските избори, която очевидно е „кандидатура на ПП ГЕРБ“.
0
1
30 Септември 2021 | 14:30 Президентът Румен Радев: За затварянето на въглищните централи е необходим консенсус и дългосрочно решение с гаранции за независимостта на българската енергетика Затварянето на българските въглищни електроцентрали изисква решение с дългосрочна визия, взето с консенсус от всички партии. Въпреки че е редно такова решение да бъде взето от редовно правителство с траен ангажимент, предвид обстоятелствата се търси решение в рамките на служебното правителство. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти в Кърджали.
0
1
30 Септември 2021 | 14:13 Снимки: БТА Вицепрезидентът Йотова: Във век на технологии имаме нужда от дух, за да запазим човешкото в себе си Във век, в който често се твърди, че всичко е технологии и цифровизация, за да запазим човешкото в себе си, имаме нужда от дух, от изворите си и от красивото слово. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на заключителната част на международната пътуваща конференция „Живописна България. Български литературни маршрути II“.
0
7
30 Септември 2021 | 13:47 Президентът: За да имаме силна икономика и индустрия, трябва да утвърждаваме имиджа на България като инвестиционна дестинация за високотехнологично производство По думите на държавния глава промените, които се осъществяват в българската икономика с високата амбиция на Плана за възстановяване и устойчивост, ще направят страната ни по-добър партньор на българския бизнес
0
4
30 Септември 2021 | 11:29 Държавният глава Румен Радев: Най-важни за развитието на българските региони са инвестициите в хората От първостепенно значение за развитието на българските региони са инвестициите в хората, които да осигуряват справедливи възможности, качествено образование и заетост. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес в Кърджали разговаря с общественици, творци и представители на науката от града.
0
4
30 Септември 2021 | 11:24 Посещение на президента в Кърджали
0
16
30 Септември 2021 | 09:20 Президентът: Град Кърджали съчетава красотата на Родопите с хилядолетна история, богати традиции и култура Кърджали е град, който по невероятен начин съчетава красотата на Родопите и Арда с хилядолетната си история, богатите традиции и култура, модерен облик и водещи индустрии. Благодарен съм за всичко, което отдадено правите за това прекрасно кътче на България. С тези думи държавният глава Румен Радев се обърна към граждани на Кърджали в Регионалния исторически музей в града. Президентът е на посещение в Кърджали по покана на областния управител Даниел Делчев.
0
8
29 Септември 2021 | 19:18 Държавният глава: Партиите са длъжни да разберат, че промяната може да се случи само с нов начин на мислене и осъзнаване на отговорността пред българския народ Ситуацията в страната може да се промени само когато политическите партии осъзнаят, че трябва да има диалог, компромис и общ поглед, насочен към бъдещето на България, а не към тяснопартийните политически интереси. Това заяви днес държавният глава Румен Радев пред журналисти в Кърджали.
0
1
29 Септември 2021 | 15:30 Президентът Румен Радев: Очаквам отговорните институции да влязат в задълженията си и да санкционират всички, които спекулират с цената на електроенергията Трябва да се преразгледат правилата за работа на Българската независима енергийна борса. Очаквам от отговорните институции да влязат много сериозно в своите задължения и да санкционират всички, които спекулират на тази борса. Това заяви днес държавният глава Румен Радев пред журналисти в Пловдив.
0
1
29 Септември 2021 | 13:43 Президентът: Социалното предприемачество дава възможност на най-уязвимите чрез своя труд да се чувстват достойни членове на обществото Социалното предприемачество създава условия и дава възможност на уязвимите групи да се трудят пълноценно и да разгръщат своя талант, така че да не разчитат на помощи и подаяния, а да се чувстват достойни членове на нашето общество. Това заяви държавният глава Румен Радев, в приветствието си към участниците в Деветия европейски форум за социално предприемачество, който се провежда в Международния панаир в Пловдив.
0
6
29 Септември 2021 | 13:19 Човешките права във време на кризи обсъдиха вицепрезидентът и омбудсманът на Азербайджан Потъпкването на човешки права в условията на нестихващи кризи обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и комисарят по правата на човека на Република Азербайджан Сабина Алиева.
0
2
28 Септември 2021 | 19:20 Румен Радев: Каквито и фондове да се наливат в България, те няма да имат ефект, без сближаване между Източна и Западна Европа в образованието, науката и иновациите В словото си президентът подчерта, че именно от конструктивния капитал зависи развитието на отворена, иновативна и конкурентоспособна икономика.
0
1
28 Септември 2021 | 19:12 Вицепрезидентът: Електронното управление ще е гигантска крачка към намаляване на корупцията „Трябва да настояваме като граждани да има електронно управление. То трябва да стане факт, за да има нормално функциониращи отношения държава – бизнес и бизнес – бизнес. То ще бъде гигантска крачка към намаляване на корупцията, ще осигури прозрачност и отчетност.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си към участниците в организирания от Асоциация „Прозрачност без граници“ форум за насърчаване на бизнес почтеността в България.
0
1
28 Септември 2021 | 12:53 Президентът: Постиженията на българските творци дават висота на националното ни самосъзнание и самочувствие Румен Радев удостои дейци на културата и изкуството с Почетния знак на президента
0
4
27 Септември 2021 | 21:38 Румен Радев: Единството не е механичен сбор на грабители с ограбени, а осъзнато обединение около гражданската воля да се търсят и следват съдбовно значими обществени цели Вицепрезидентът: В ДНК-то на българина има свобода и съграждане и пътят ни напред не може да е постоянно в ремонт
0
5
1 2 3 »  (179 материала в 11 страници)