АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017
25 Март 2017 | 16:44 Президентът Румен Радев участва в тържественото отбелязване на 60 години от подписването на Римските договори
0
10
25 Март 2017 | 13:52 Държавният глава в Рим: Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще вложи още повече енергия в бъдещето на обeдинена Европа Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще продължи с още по-голяма енергия да бъде ангажирана с бъдещето на общия ни европейски проект. Ще работим в тясно сътрудничество с останалите държави членки и европейските институции и ще подкрепяме всяко усилие, което би ни позволило да подобрим нашия Съюз, запазвайки неговите достойни постижения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим след тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори.
0
5
24 Март 2017 | 20:05 Снимки: В. Николов Президентът Радев: Признателни сме на Н. Св. Папа Франциск за вниманието, което отделя на България чрез ежегодните аудиенции на български делегации и честването на българските Свети братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа Признателни сме на Н. Св. Папа Франциск за вниманието, което отделя на България чрез ежегодните аудиенции на български делегации и честването на българските Свети братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа. Това заяви президентът Румен Радев на среща с главата на Римокатолическата църква, в която участваха и всички държавни и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз.
0
2
24 Март 2017 | 17:11 Президентът Румен Радев назначи Вероника Орбецова за свой съветник по външна политика Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи Вероника Орбецова за свой съветник по външна политика.
0
0
23 Март 2017 | 19:39 Президентът Румен Радев: България не дава, но и не приема уроци по демокрация „България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира думите на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, че в страната ни се „оказва натиск“ преди провеждането на парламентарните избори.
0
0
23 Март 2017 | 19:20 Президентът Румен Радев: България ще продължи да подкрепя научните програми на ЦЕРН България ще продължи да подкрепя научните програми на Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН), които водят до висока възвръщаемост за страната ни както чрез осъществявания технологичен трансфер, така и посредством обучението на много български учени. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с генералния директор на ЦЕРН проф. Фабиола Джианоти. В срещата участваха министърът на образованието и науката проф. Николай Денков и доц. д-р Леандър Литов, представител на България в Съвета на ЦЕРН.
0
2
22 Март 2017 | 14:41 Кохезионната политика ще бъде включена в текста на Римската декларация на Европейския съвет Доналд Туск ще посети България и ще се запознае със ситуацията в региона и с охраната на външните граници на ЕС
0
1
22 Март 2017 | 14:19 Снимки: В. Николов Румен Радев се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти Държавният глава Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти, който е на посещение у нас. Гостът беше придружаван от президента на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков.
0
2
21 Март 2017 | 23:01 Интервю на президента Румен Радев за предаването "Панорама" на БНТ 17 март 2017 г.
0
0
21 Март 2017 | 19:15 Президентът Румен Радев се срещна с представители на Националния младежки форум и на Националното представителство на студентските съвети Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 представители на Националния младежки форум (НМФ) и на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Младите хора в България, които действат като активни граждани и отстояват своите позиции, имат ключова роля за устойчивото развитие на страната, подчерта на срещата държавният глава.
0
1
21 Март 2017 | 16:47 Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ректора на Бакинския славянски университет Нурлана Алиева Сътрудничеството между висшите училища на България и Азербайджан в областта на образованието и културата, обсъдиха на среща вицепрезидентът Илияна Йотова и ректорът на Бакинския славянски университет Нурлана Алиева.
0
1
21 Март 2017 | 15:01 Президентът Румен Радев се срещна с посланиците на страните от Азиатско-тихоокеанския регион Президентът Румен Радев проведе среща на "Дондуков" 2 с посланиците на страните от Азиатско-тихоокеанския регион в България. По време на срещата българският държавен глава подчерта политическата воля и готовността на страната ни за последователно развитие и задълбочаване на приятелските отношения и сътрудничеството със страните от региона.
0
1
20 Март 2017 | 18:42 Президентът проведе съвещание по сигурността и предстоящите избори Държавният глава Румен Радев проведе на „Дондуков“ 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната.
0
1
20 Март 2017 | 18:15 Илияна Йотова: Трябва да останем обединени срещу популизма и екстремизма „Имаме огромна нужда от антидот срещу заобикалящия ни песимизъм, срещу страховете, които проповядват популистите и екстремистите“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Международна конференция на тема „Правова държава, права и човешка сигурност в епоха на несигурност“.
0
1
17 Март 2017 | 19:07 В президентската институция бяха обсъдени спешни мерки във връзка с Референтния документ на ЕК за големите горивни инсталации В срещата участва икономическият екип на Президента, служебни зам.-министри на икономиката, енергетиката, труда и социалната политика, както и експерти от съответните министерства.
0
1
17 Март 2017 | 17:38 Президентът Румен Радев: Професионалното образование е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри за бизнеса „Качественото професионално образование, което отговаря на очакванията на бизнеса, е най-доброто средство за справяне с липсата на подготвени кадри в България“. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР). Държавният глава се ангажира да съдейства за ускоряване на диалога между Министерството на образованието и бизнеса в търсенето на добрите практики, които да бъдат съобразени с особеностите на нашия пазар на труда.
0
1
17 Март 2017 | 17:15 Снимки: Прессекретариат Илияна Йотова бе гост на дипломирането на студенти от Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт „Вие сте утрешните бъдещи лидери. От вас зависи как ще се решават големите предизвикателства, пред които сме изправени – кризи, просперитет и бъдеще“. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към студентите на Висшето франкофонско училище по администрация и мениджмънт, които получиха дипломите си на тържествена церемония в СУ „Св. Климент Охридски“.
0
2
1 2 3 »  (134 материала в 8 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ