АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017
16 Юни 2017 | 15:30 Румен Радев: Интеграцията ни в ЕС изисква комуникация, а не самоизолация „Неприемливо е в навечерието на Българското председателство на Съвета на ЕС да се обсъжда идеята за закриването на „Радио България“. Тази програма на БНР има опит и традиции в създаването на образа ни навън като европейска държава на духа. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна с журналисти от „Радио България“.
0
1
15 Юни 2017 | 19:28 Румен Радев: Целта на образователната система трябва да бъде създаването на умения „Необходимо е образователната ни система от преподаване, усвояване и запаметяване на готови знания да се промени към придобиване на компетенции“. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог“ в град Варна. Сред темите, които привлякоха интереса на участниците в дискусията, бяха възможностите за образование, обучение и културни дейности, както и развитието и реализацията на младите хора в Европа.
0
2
15 Юни 2017 | 13:32 Президентът Румен Радев посети град Варна
0
11
15 Юни 2017 | 13:21 Държавният глава Румен Радев: Модернизацията на армията трябва да става с грижа за хората „Модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване. Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности“. Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който бе гост днес на града.
0
5
15 Юни 2017 | 10:45 Илияна Йотова: Земята е наше национално богатство „Държавата не трябва да забравя българското село. Земята е наше национално богатство, което винаги е помагало на България да се запази. За българина тя има душа.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в село Славовица, където участва в отбелязването на 94-та годишнина от гибелта на Александър Стамболийски.
0
2
14 Юни 2017 | 17:24 Държавният глава прие ръководствата на „Лукойл“ и „Лукойл България“ Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина.
0
3
14 Юни 2017 | 16:12 Румен Радев удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България за изключителния им принос към развитието на европейския и световния футбол, социалната им ангажираност и подкрепа на младите хора.
0
5
14 Юни 2017 | 15:09 Държавният глава се срещна с управителя на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с управителя на „БУЛ БИО - НЦЗПБ“ ЕООД Сашо Ганов. Дружеството е сред четирите световни производители на ваксината срещу туберкулоза – БЦЖ, редом със САНОФИ ПАСТЬОР - Франция и тези от Индия и Япония.
0
1
12 Юни 2017 | 18:19 Илияна Йотова: Само хора с големи сърца могат да подадат ръка и да са отговорни за децата с трудна съдба Само хора с големи сърца могат да подадат ръка и да са отговорни за децата с трудна съдба, да подкрепят мечтите им и да им вдъхнат надежда в бъдещето. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Националния детски комплекс в село Ястребино, където под неин патронаж се проведе 21-ия Фестивал на радостта. Форумът се организира от Обществен фонд „Детство” за деца от домове и центрове за настаняване от семеен тип, като тази година събра повече от 100 участници от цяла България.
0
4
12 Юни 2017 | 17:19 Президентът Радев: Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество „Инвестицията във високи технологии е особено ценна за всяко общество. Необходимо е да развиваме проекти с обществена значимост, които да привличат младите хора към тези технологии“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 членовете на конкурсното жури за избор на носителите на отличия „Джон Атанасов“ за 2017 г.
0
2
12 Юни 2017 | 16:55 Президентът Румен Радев: Макгахан прие като своя лична кауза да събуди съвестта на човечеството, за да бъде сложен краят на трагедията на един достоен народ Джанюариъс Макгахан прие като своя лична и професионална кауза да събуди съвестта на човечеството, за да бъде сложен краят на трагедията на един достоен народ. Това заяви държавният глава на среща на „Дондуков“ 2 с наследниците на легендарния американски журналист от ирландски произход Джанюариъс Макгахан.
0
3
12 Юни 2017 | 14:59 Държавният глава: Ясната перспектива за членство на Босна и Херцеговина в ЕС и НАТО е условие за мира и стабилността в региона Предоставянето на перспектива за членство на Босна и Херцеговина в Европейския съюз и НАТО е необходимо за целия регион и важен приоритет за България. Като подкрепяме държавите от Западните Балкани по пътя към европейската им интеграция, ще допринесем за мира и стабилността на целия Балканския полуостров и ще получим повече гаранции за общата ни сигурност. Това заяви държавният глава Румен Радев, който разговаря с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич на „Дондуков“ 2.
0
6
9 Юни 2017 | 22:05 „Оповестяването на стенограмата за КТБ ще бъде тест за това дали обществото ни заслужава прозрачност“ – интервю на президента Румен Радев за бТВ - I част
0
0
9 Юни 2017 | 22:04 „Оповестяването на стенограмата за КТБ ще бъде тест за това дали обществото ни заслужава прозрачност“ – интервю на президента Румен Радев за бТВ - II част
0
0
9 Юни 2017 | 19:07 Държавният глава: Оповестяването на стенограмата за КТБ ще бъде тест за това дали обществото ни заслужава прозрачност Президентът Румен Радев взе решение да оповести стенограмата от консултативната среща за КТБ от 29.06.2014 г.
1
1
9 Юни 2017 | 14:08 Илияна Йотова призова за приобщаване на младите хора към дебата за бъдещето на Европа „Колкото по-силни са нашите послания и предложения за Европа, колкото по-силни са аргументите, с които ги защитаваме, толкова повече ползи ще имаме, особено за младите хора и ще развиваме европейския проект, в който е закодирано нашето бъдеще.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в рамките на дискусията „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?“ Във форума, организиран от Българско училище за политика „Димитър Паница“, с подкрепата на ЕП, участваха евродепутати и студенти от български университети.
0
1
8 Юни 2017 | 17:07 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Българското гражданство е въпрос на суверенитет на една държава „Българското гражданство е въпрос на суверенитет на една държава. Българският документ за самоличност има много висока цена и всички трябва да имаме това убеждение.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „12+3“ на БНР.
0
0
1 2 3 »  (163 материала в 10 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ