АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
18 Май 2018 | 16:07 И за Прага темата за Западните Балкани е на дневен ред „Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е една от темите на външната политика на Чешката република. Радваме се, че България успя да я върне в дневния ред на Европа.“ Това заяви заместник-председателят на Камарата на депутатите на Чешката република Ян Хамачек на среща в Прага с вицепрезидента Илияна Йотова.
0
5
17 Май 2018 | 18:46 Държавният глава: Само със съгласувани политики и общи цели на правителствата и бизнеса Европа ще бъде конкурентоспособна и просперираща Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята на бизнеса за осигуряване на повече заетост и подобряване на благосъстояние на гражданите, обсъдиха на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и представители на Конфедерацията на европейския бизнес (BusinessEurope). Във фокуса на разговора бяха и българските приоритети в рамките на ротационното председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно визията за бъдещата Многогодишна финансова рамка след 2020 г.
0
3
16 Май 2018 | 21:43 Държавният глава: Хората от различни религии могат да живеят в мир и разбирателство на Балканите „Вечерята ифтар е символ на непреходната култура на толерантност, която е дълбоко заложена в душевността на нашия народ. Приемам я и за символ на волята на държавата ни да работи за повече разбирателство, взаимно уважение и политика на протегнатата ръка“. Това заяви президентът Румен Радев на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
0
5
16 Май 2018 | 17:44 Румен Радев: Обществото може да плати много висока цена, ако обективността отсъства в медиите и те се възприемат предимно като източник на пропаганда или реклама Обществените медии носят отговорност пред гражданите за утвърждаването на професионалните стандарти в журналистиката и акцентирането върху социалнозначими теми в свят на все по-голяма концентрация на медии и финанси. Това беше общата позиция на държавния глава Румен Радев и на генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия, Ноел Къран, които се срещнаха днес на Дондуков 2.
0
2
15 Май 2018 | 17:41 Вицепрезидентът дари книги на библиотеката в село Велчево Над 40 книги подари вицепрезидентът Илияна Йотова на библиотеката в читалището в село Велчево, община Велико Търново. Така вицепрезидентът отговори на молбата на жителите, отправена от тях в репортаж, излъчен по Българската национална телевизия. Във възстановеното от самите тях читалище жителите са си направили библиотека, която непрестанно попълват.
0
5
15 Май 2018 | 17:23 Президентът Румен Радев: Средствата от европейските фондове трябва да се изразходват така, че да повишат доверието на гражданите в европейските институции Следва да търсим максимална прозрачност, отчетност и контрол при разходването на средствата от европейските фондове. Търсим резултати, които са видими и позитивно се отразяват върху качеството на живота на гражданите. Затова България цени високо ефективните мерки за планиране и контрол на европейските средства. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 проведе среща с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене.
0
3
15 Май 2018 | 15:48 Вицепрезидентът в Стражица: Да следваме завета на Каралийчев – да усмихваме децата си Традиционните Каралийчеви дни на културата се провеждат под патронажа на Илияна Йотова
0
7
12 Май 2018 | 14:32 Снимки: В. Николов Президентът Радев откри фестивала на азиатската култура „Цветовете на традициите“
0
29
12 Май 2018 | 13:30 Президентът Румен Радев: Азиатските страни са естествен партньор на България, защото сме техният мост към Европа Азиатските страни са естествен партньор на България, защото ние сме техният мост към Европа. Азия днес е ключов фактор за световния икономически растеж и влияе все по-силно върху динамиката на международните процеси. Това заяви държавният глава Румен Радев, който откри второто издание на фестивала на азиатската култура „Цветовете на традициите“.
0
25
12 Май 2018 | 10:22 Държавният глава призова правителството да отстоява справедливите искания на транспортния бранш Абсолютно основателни са исканията на транспортния ни бранш. За мен това е дискриминационна политика и тя не трябва да се допуска, коментира пред журналисти в Брацигово вчера държавният глава Румен Радев във връзка с недоволството на българските превозвачи заради т.н. Пакет за мобилност.
0
1
11 Май 2018 | 22:07 Румен Радев: Свободата на нова България се роди в бунтовни гнезда като Брацигово Честта на родината е дело на свободните духом, пътят на отечеството се гради от достойните, заяви президентът
0
8
11 Май 2018 | 13:55 Президентът Румен Радев удостои посланика на Република Корея у нас Шин Бу-нам с орден „Стара планина“ – първа степен В рамките на мандата си у нас посланик Шин Бу-нам успя да развие изключително активна и ползотворна дейност за сътрудничеството между Република България и Република Корея във всички области от взаимен интерес. Това заяви президентът Румен Радев, след като удостои посланика на Република Корея у нас Шин Бу-нам с орден „Стара планина“ – първа степен.
0
7
11 Май 2018 | 13:53 Вицепрезидентът в Каварна: Време е за единение на българите от цял свят за развитието и бъдещето на България Илияна Йотова откри 15-ото издание на Общобългарския младежки фолклорен събор „С България в сърцето“
0
4
11 Май 2018 | 12:01 Президентът Румен Радев се срещна с посланика на КНР Джан Хайджоу във връзка с операцията по издирване на българския алпинист Боян Петров Посланик Хайджоу запозна държавния глава с хода на спасителната операция за откриване на изчезналия български алпинист Боян Петров. В нея от китайска страна участват 80 спасители, както и хеликоптери.
0
1
11 Май 2018 | 11:38 Президентът Румен Радев благодари на проф. Джузепе Консоло за неговата гражданска смелост да защити честта на българския народ България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в онези дни на Студената война, когато опровергаването на т.нар. „българска следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II беше идеологически забранено. Това заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна днес на „Дондуков“ 2 с проф. Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов по време на съдебния процес срещу българските граждани, обвинени за съучастничество в подготовката на атентата срещу папа Йоан Павел II.
0
2
10 Май 2018 | 16:07 Президентът Румен Радев: Нуждаем се от достойни примери, обединяващи обществената енергия в името на България Българското общество трябва да цени и уважава своите ярки личности, а това сте вие – хората, които с много труд, постоянство и целеустременост изграждате своя професионален път, като допринасяте за благоденствието на цялото ни общество. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към петимата изтъкнати учени, които бяха удостоени с ордени на церемония днес на „Дондуков“ 2.
0
4
9 Май 2018 | 14:01 Румен Радев: Трябва да покажем, че България е неразделна част от Европа, като дадем възможност на всеки гражданин да живее достойно Подкрепата на българската държава и общество към незрящите хора в България да бъде осезаема, за да им осигури навременна, достоверна, актуална и достъпна информация. За това призова държавният глава на церемонията по отбелязването на 90-ата годишнина от създаването на Националното читалище на слепите „Луи Брайл 1928“.
0
12
1 2 3 »  (182 материала в 11 страници)