АРХИВ/ТЪРСЕНЕ

Моля изберете дата и в двете полета

От: До: Вид: Филтри:
2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020
23 Ноември 2019 | 11:02 Вицепрезидентът Йотова: Държавата трябва да полага повече грижа за читалищата Вицепрезидентът присъства на церемонията по отбелязване 90 години Народно читалище „Аура – 1929“, град София
0
8
22 Ноември 2019 | 14:44 Президентът Румен Радев прие посланика на Великобритания Ема Хопкинс Държавният глава Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс. В срещата участва и Мартин Харис, директор за Източна Европа и Централна Азия към Министерството на външните работи на Обединеното кралство.
0
2
21 Ноември 2019 | 17:29 Държавният глава Румен Радев: Дарителството е осъзнат подход към проблемите на другите и развитието на обществото Президентът удостои Нели и Робърт Гипсън с приза „Личност, допринесла за развитие на дарителството в България“ в рамките на годишните награди "Най-голям корпоративен дарител" за 2019г.
0
8
21 Ноември 2019 | 16:14 Снимки: В. Николов Румен Радев: България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в икономиката, образованието и сигурността България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в икономиката, инвестициите, в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с орден „Мадарски конник“ първа степен.
0
4
21 Ноември 2019 | 11:50 Президентът Румен Радев: Страните от Югоизточна Европа трябва да обединят усилия за по-бързото изграждане на Международен институт за устойчиви технологии Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията си за по-бързото изграждане на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа. Тази позиция държавният глава Румен Радев изрази на среща на „Дондуков“ 2 с генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти.
0
2
21 Ноември 2019 | 09:12 Президентът призова бизнеса да развива работна среда, която да задържа младите в България По думите на държавния глава призвание и на бизнеса у нас е да се преодолее дълбоката социална криза в българското общество
0
1
20 Ноември 2019 | 18:31 Държавният глава призова за ефективни действия на институциите за възстановяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на гражданите Необходими са ефективни действия на отговорните институции за възобновяване на водоснабдяването на Перник и гарантиране на здравето на гражданите, заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на града Станислав Владимиров. На срещата бяха обсъдени причините за въведения воден режим в града, отговорността на ресорните министерства и перспективите за преодоляване на създадената водна криза.
0
2
19 Ноември 2019 | 18:16 Вицепрезидентът Йотова награди победителка в програмата „За жените в науката“ „Ако подадем ръка на младите жени и им осигурим подходящо образование с вкус към търсене и откривателство, специални научни програми, по-лесен достъп до финансиране, повече възможности за кариерно израстване, резултатите ще бъдат полезни за цялото ни общество.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на официалната церемония по награждаването на тазгодишните победителки от Националната стипендиантска програма „За жените в науката“. Програмата „За жените в науката“ е инициатива на L'Oreal и ЮНЕСКО. Националното издание в България стартира през 2010 г. в партньорство със Софийския университет.
0
2
19 Ноември 2019 | 14:04 Румен Радев: Отстояването на националните интереси изисква дълбока трансформация на системата за отбрана Българските сухопътни войски са изправени пред нови предизвикателства. Отстояването на националните и колективни интереси става все по-сложна и отговорна задача, която изисква дълбока трансформация на цялостната система за отбрана, генериране и поддържане на адекватни способности и високо подготвени специалисти, командири и лидери. Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на тържественото събрание във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ по повод празника на Сухопътни войски – 19 ноември.
0
2
19 Ноември 2019 | 13:30 Общи инициативи за популяризиране на българския фолклор обсъдиха вицепрезидентът и председателят на Международния фолклорен съюз „Фолклорът е белег на идентичността на един народ, а фолклорното богатство на България има слава по целия свят“, подчерта вицепрезидентът Йотова и увери проф. Козма в усилията, които полага президентската институция, за съхранението и развитието на народното творчество и традиции не само в границите на България, но и навсякъде по света, където има българи.
0
3
19 Ноември 2019 | 11:30 Румен Радев за подписването на указа за главен прокурор: Ултиматуми не приемам, ще реша в обозрим срок Ултиматуми не приемам от никого, ще реша в обозрим срок, заяви президентът Румен Радев, попитан от журналисти за подписване на указа за назначаване на следващия главен прокурор и мнението по въпроса на членове на Висшия съдебен съвет
0
1
16 Ноември 2019 | 15:02 Румен Радев: Повече от хилядолетие Зографският манастир отстоява българската вяра, духовност памет и език Президентът участва в отбелязването на празника на светата обител в Света гора заедно със стотици поклонници от България и региона
0
12
16 Ноември 2019 | 13:57 Вицепрезидентът Йотова откри паметник на Капитан Петко войвода на българо-гръцката граница Паметник на Капитан Петко войвода откри вицепрезидентът Илияна Йотова на едноименния гранично контролно-пропускателен пункт. Инициативата за поставянето на монумента е на Съюза на тракийските дружества в България със съдействието на Община Свиленград и е по повод 175 години от рождението на легендарния войвода. Паметникът е дело на скулптора Стою Тодоров.
0
5
15 Ноември 2019 | 17:57 Проблемите и перспективите пред България обсъдиха с вицепрезидента випускници на Академията за социална политика От равносметката 30 години след 10 ноември 1989 г., резултатите и провеждането на местните избори в България през функционирането на институциите, приоритетите в работата на вицепрезидента до идеите за развитие на Европейския съюз – широк диапазон от въпроси обсъдиха на „Дондуков“ 2 с Илияна Йотова завършващите випуск 2019 на Академията за социална политика, провеждана от Института за социална интеграция.
0
2
15 Ноември 2019 | 17:18 Снимки: В. Николов Посещение на държавния глава Румен Радев в Света гора
0
24
15 Ноември 2019 | 17:06 Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност и се надявам, че връзките й с България ще продължат да се развиват и задълбочават. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с протоепистата йеромонах Стефан и духовното ръководство на Света гора – Свещеният Кинотис, съставен от представители на всеки от 20-те православни манастира. Българският президент е на посещение в Света гора за участие в празника на българския православен манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“ – 16 ноември.
0
7
14 Ноември 2019 | 11:18 Вицепрезидентът: Успехът е в отборната работа Илияна Йотова бе гост на 100-годишния юбилей на Националния съюз на трудово-производителните кооперации
0
1
1 2 3 »  (159 материала в 10 страници)