20 Септември 2017 | 20:29 Президентът Румен Радев: Международната общност трябва да се справи с коренните причини за конфликтите и миграцията За да се справи с коренните причини за продължителните военни конфликти ООН се нуждае от всеобхватен подход, който да обединява усилията на превантивната дипломация, посредничеството и изграждането на мира. Само така можем да възстановим управлението и да стабилизираме политическите, икономическите и социални условия в засегнатите от кризи държави. Това заяви днес президентът Румен Радев в първото си обръщение пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.
19 Септември 2017 | 09:23 Президентът Румен Радев при представянето на „Глобалната коалиция за надежда“ в Ню Йорк: Длъжни сме да отдадем почит пред личния пример в борбата с екстремизма Изправени сме пред предизвикателството да се противопоставим на екстремизма не само като общества, но и като личности и можем да постигнем успех само ако отстояваме своите ценности и отдаваме почит към хората, които са преoдолели страха си и са се опълчили срещу насилието. Това заяви президентът Румен Радев на международен форум в Ню Йорк под патронажа на ЮНЕСКО, на който беше представена „Глобалната коалиция за надежда“. Държавният глава ръководи българската делегация, която е в Ню Йорк за участие в 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.
22 Септември 2017 | 11:20 Румен Радев: Безкомпромисната борба с корупцията е условие за доверието на инвеститорите България може да привлече много повече инвеститори от САЩ, но за да стане това е необходимо да си свършим домашното – борбата с корупцията трябва да се води наистина безкомпромисно. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като проведе среща в Ню Йорк с президента на САЩ (1993-2001 г.) Бил Клинтън.
0
4
21 Септември 2017 | 18:25 Държавният глава: Стратегическото партньорство между България и САЩ е предпоставка за много по-активно инвестиционно сътрудничество Стратегическото партньорство между България и САЩ е предпоставка за много по-активно двустранно икономическо и инвестиционно сътрудничество, заяви президентът Румен Радев на работна среща с представители на компании, инвестирали или планиращи да инвестират в България, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство.
0
5
20 Септември 2017 | 20:20 Румен Радев: Европа не може да си купи сигурност Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата на ЕС за решаване на икономическите и социални проблеми, преди всичко в държавите на произход на миграционните потоци, е била водеща тема по време на среща на президента Румен Радев с председателя на Общото събрание на ООН Мирослав Лайчак.
0
3
20 Септември 2017 | 19:20 България и Узбекистан ще работят за насърчаване на двустранния икономически обмен и сътрудничеството в образованието Възможностите за насърчаване на икономическия обмен и взаимните инвестиции между България и Узбекистан, обсъдиха на среща в Ню Йорк президентите на двете държави Румен Радев и Шавкат Мирзийоев.
0
3

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ