19 Февруари 2017 | 19:48 Държавният глава: Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда „Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда, всички ние - слабите и силните, обезверените и вярващите, всички ние - българите. Той е нашето упование“. Това заяви президентът Румен Радев на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
17 Февруари 2017 | 17:29 Държавният глава в Мюнхен: Международната общност се нуждае от стратегия за дългосрочно решение на миграционната криза Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа.
6 Февруари 2017 | 16:18 Президентът Румен Радев: Отношенията с Германия са от стратегическо значение за България Държавният глава призова страната ни да получи достъп до шенгенската визова информационна система
3 Февруари 2017 | 19:05 Румен Радев на неформалния Европейски съвет в Малта: За България е важно да се гарантира сигурността по всички външни граници на ЕС За България е изключително важно с повишено внимание да следи и региона на Източно Средиземно море и сухопътните маршрути в Източна Европа, които гарантират и сигурността на българските граници, e подчертал на срещата държавният глава.
31 Януари 2017 | 14:22 Президентът Румен Радев: България разчита на НАТО като гарант за сигурността на държавите членки За България НАТО е изключително важна организация, която защитава сигурността на държавите членки и дава своя принос за стабилността в нашия регион. Това заяви президентът Румен Радев на съвместна пресконференция с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Брюксел. Румен Радев подчерта, че посещението на Главната квартира на НАТО, в рамките на първата му работна визита в чужбина като държавен глава, доказва значението на Алианса за България като организация на споделени ценности и отговорности и за колективната сигурност и отбрана.
22 Февруари 2017 | 18:04 Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.
0
1
22 Февруари 2017 | 11:54 Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция в рамките на своята ежегодна практика по Конституционно право.
0
2
18 Февруари 2017 | 14:04 Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика след 2020 г. Развитието на отделните държави и региони в Европейския съюз както и свързващата ги инфраструктура не е равномерно и това налага да бъде оказана допълнителна подкрепа за реализацията на проектите за транспортна и енергийна свързаност в Централна и Източна Европа. Това беше общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които проведоха двустранна среща днес в Мюнхен.
0
4
18 Февруари 2017 | 11:03 България и Хърватия ще търсят общи решения на миграцията, ускоряването на икономическия растеж и разширяването на ЕС България и Хърватия споделят сходни позиции по редица ключови теми от европейския дневен ред и ще задълбочат двустранния диалог по отношение на миграцията, ускоряването на икономическия растеж и политиката на разширяване на ЕС. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович, които проведоха двустранна среща в рамките на 53-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ