12 Януари 2017 | 20:16 Държавният глава пред дипломатическия корпус: България вярва във върховенството на закона, а не в силата на оръжието Днес, когато в Европа и в света сме свидетели на разделение и противопоставяне, България е сред държавите, които вярват във върховенството на закона, а не сред тези, които залагат на силата на оръжието и борбата между интереси. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на традиционната си среща с ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани в България.
1 Януари 2017 | 12:43 Новогодишно обръщение на президента Росен Плевнелиев Скъпи сънародници, Заедно с най близките си посрещаме новата 2017 г., с надежда и тревога. С надежда за мир и по-добро бъдеще за децата ни. С тревога от извънредната нестабилност и рекорден брой кризи в Европа и по света. Светът изгуби своя баланс и ще отнеме време докато бъде установен нов, устойчив световен ред в един различен и многополюсен свят. Историята забърза своя ход. Историята се пише пред очите ни.
17 Януари 2017 | 16:32 Благотворителната кампания „Българската Коледа“ събра над 2,5 млн. лв. Дарения на обща стойност 2 590 000 лв. събра благотворителната инициатива „Българската Коледа“ от началото на кампанията на 30 ноември 2016 г. до 17 януари 2017 г. Резултатите от тазгодишното издание, което се провежда за четиринадесети пореден път под патронажа на държавния глава, бяха представени от прессекретаря на президента Мария Иванова и Дарина Владова - съветник на държавния глава по „Българската Коледа“ в присъствието на Даниел Чипев – директор на Дирекция „Информация“ на Българската национална телевизия и Силва Зурлева, член на Борда на директорите на Нова телевизия, които съвместно с Администрацията на Президента са съорганизатори на кампанията.
0
1
17 Януари 2017 | 16:24 Държавният глава удостои посланика на Кралство Испания Хосе Луис Тапиа Висенте с орден „Стара планина“ първа степен Президентът Росен Плевнелиев удостои с орден „Стара планина“ първа степен извънредния и пълномощен посланик на Кралство Испания в България Хосе Луис Тапиа Висенте. Дипломатът получи висшето държавно отличие за особено големите си заслуги за развитието на българо-испанските отношения и по повод окончателното му отпътуване от страната.
0
3
17 Януари 2017 | 13:07 Росен Плевнелиев: Най-големият риск за България е да пропусне новата вълна на интеграция в Европейския съюз Европейският съюз не е външна политика, а семейството на България. Най-ясната позиция в подкрепа на българския национален идеал е да бъдем равни на другите европейски народи. През мандата си дадох всичко от себе си в подкрепа на обединена и силна Европа, която да преодолее кризите, и съм категоричен, че не бива да се затваряме в националните измерения на кризите, пред които сме изправени. Трябва да търсим общоевропейското решение от самото начало. Това послание отправи държавният глава Росен Плевнелиев в последните дни на мандата си на откриването на 11-та годишна среща на правителството с бизнеса, която се проведе днес в София.
0
2
13 Януари 2017 | 16:41 Президентът Росен Плевнелиев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката, културата и изкуството и изтъкнати обществени деятели „Огромна чест за мен е да наградя плеяда достойни българи, посветили живота си на изграждането на модерна, свободна, демократична и одухотворена България“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който връчи днес в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 висши държавни отличия на дейци на образованието, науката, културата и изкуството и удостои посмъртно изтъкнати български обществени деятели.
0
6

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ