11 Април 2017 | 17:48 Обръщение към нацията на държавния глава Румен Радев 11 април 2017 г. "Дондуков" 2
6 Април 2017 | 20:02 Държавният глава: Няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта за Закон за българското гражданство и предвидените промени в други закони. Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България.
4 Април 2017 | 15:02 Румен Радев и Доналд Туск: ЕС трябва да се ангажира по-активно с политическата стабилност и икономическото развитие на Югоизточна Европа В случай на затруднения Европейският съюз планира допълнителни мерки за финансиране на охраната на външната граница и е готов бързо да подкрепи България
25 Март 2017 | 13:52 Държавният глава в Рим: Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще вложи още повече енергия в бъдещето на обeдинена Европа Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще продължи с още по-голяма енергия да бъде ангажирана с бъдещето на общия ни европейски проект. Ще работим в тясно сътрудничество с останалите държави членки и европейските институции и ще подкрепяме всяко усилие, което би ни позволило да подобрим нашия Съюз, запазвайки неговите достойни постижения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим след тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори.
22 Март 2017 | 14:41 Кохезионната политика ще бъде включена в текста на Римската декларация на Европейския съвет Доналд Туск ще посети България и ще се запознае със ситуацията в региона и с охраната на външните граници на ЕС
27 Април 2017 | 10:57 Президентът Румен Радев връчи на Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство В изпълнение на конституционните разпоредби държавният глава Румен Радев връчи днес мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 44-ото Народно събрание.
0
3
25 Април 2017 | 17:41 Президентът Румен Радев: Ще съдействам за постигане на съгласие по национално значими цели Държавният глава завърши цикъла от консултации с парламентарно представените политически сили със среща с представителите на ПГ на ПП ГЕРБ. „Надявам се, че ще реализирате доверието, което получихте от българските избиратели, в отговорно управление.“ Това заяви президентът Румен Радев и добави, че разчита на приемственост в работата на служебното правителство и следващия кабинет с премиер Бойко Борисов.
0
2
25 Април 2017 | 16:26 Вицепрезидентът: След осем месеца на България й предстои да решава предизвикателствата пред Европейския съюз „След осем месеца на България й предстои да решава предизвикателствата пред Европейския съюз. Ще имаме своите ангажименти и ще предложим своите теми, но нашата политика, особено през българското председателство, трябва да се ръководи от разбирането, че Европа не е даденост веднъж завинаги и трябва да се борим, за да си върнем ценностите“.
0
2
25 Април 2017 | 16:24 Президентът Румен Радев проведе консултации с Парламентарната група на "БСП за България" Държавният глава Румен Радев проведе консултации с Парламентарната група на "БСП за България" в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ