12 Декември 2019 | 15:10 България високо цени и подкрепя приноса на Суверенния Малтийски орден за отстояване на ценностите на хуманизма и солидарността по света България високо цени приноса на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта в подкрепа на най-нуждаещите се и уязвими групи не само в страната ни, но и в световен мащаб. Отстояването на хуманните ценности и солидарността е наша обща кауза. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с Великия магистър на Суверенния Малтийски орден Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето.
11 Декември 2019 | 19:55 Държавният глава Румен Радев: Най-важният рейтинг на едно правителство е благосъстоянието на гражданите Най-важният рейтинг на едно правителство не трябва да идва отвън. Най-важният рейтинг за едно правителство е благополучието и благосъстоянието на гражданите. Това заяви държавният глава Румен Радев в интервю за предаването „Лице в лице“ на бТВ. Президентът подчерта, че България не може да се осланя за своето икономическо развитие единствено на външни оценки и класации.
4 Декември 2019 | 18:32 Президентът: Бъдещето на НАТО не е на съюз на производители и клиенти, а на партньори, които заедно гарантират сигурността си и развиват и произвеждат високи технологии и военно оборудване На срещата на върха в Лондон Румен Радев призова за засилен трансфер на технологии и индустриално сътрудничество с България
3 Декември 2019 | 23:10 Президентът Румен Радев е на посещение във Великобритания за участие в срещата на върха на НАТО Държавният глава Румен Радев е на посещение във Великобритания за участие в срещата на върха на НАТО. Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева участваха в прием, даван от Нейно Величество Елизабет II в чест на държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО и техните съпруги.
14 Декември 2019 | 18:37 Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата Илияна Йотова бе гост на 100-годишния юбилей на читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ в София. За активната му дейност Илияна Йотова удостои читалище „Емил Шекерджийски – 1919“ с председател Мориц Машиах с почетния плакет на вицепрезидента.
0
2
13 Декември 2019 | 14:08 Българският държавен глава и Великият магистър на Суверенния Малтийски орден откриха апарат за рехабилитация на деца във виртуална среда Българският държавен глава Румен Радев и Великият магистър на Суверенния Малтийски орден фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето откриха в София първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца във виртуална среда. Оборудването е осигурено и инсталирано в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“ от посолството на Суверенния Малтийски орден у нас. Техниката беше открита в рамките на държавното посещение на Великия магистър, който е у нас по покана на президента Румен Радев.
0
3
12 Декември 2019 | 19:39 Румен Радев: От върховенството на закона зависи българите да вярват в държавата си и да работят всеотдайно за нейното бъдеще Най-важното за нашето бъдеще е да имаме силен, компетентен и независим български съд, защото върховенството на правото е в основата на демократичната държава. Това каза президентът Румен Радев в словото си на церемонията по тържественото отбелязване на 60-годишнината на Софийския градски съд.
0
2
12 Декември 2019 | 19:07 Румен Радев: В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец „В авиацията отговорност носи командирът и в своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техника. Не само като командир на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза...“
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА