НОВИНИ
24 Май 2017 | 14:13 Илияна Йотова: Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието „Днес често си задаваме въпроса като българи кой трябва да бъде наш основен национален приоритет. Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград, където взе участие в тържествата по повод празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
0
2
24 Май 2017 | 12:12 Президентът: В йерархията на духа и културата първенци не са политиците, а рицарите на буквите В йерархията на духа и културата първенци не са политиците, а рицарите на буквите. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на церемонията пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Държавният глава се включи в традиционното празнично шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий.
0
2
22 Май 2017 | 17:40 В писмо до президента Румен Радев, канцлерът на ФРГ Ангела Меркел потвърди необходимостта от солидарност в охраната на външните граници на ЕС Ефективната защита на българските граници, които са външни за Европейския съюз, е в интерес на Съюза и на всички държави членки. Затова оценявам високо усилията, които България предприема в тази насока. Това се казва в писмо на канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел до държавния глава Румен Радев. Писмото е изпратено в отговор на поисканата през март т.г. от българския президент на среща на Европейския съвет подкрепа от страна на европейските партньори за засилване на охраната на външните граници на България.
0
1
22 Май 2017 | 17:31 Илияна Йотова в Истанбул: Сигурността на Черноморския регион е важна за сигурността на цяла Европа „Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество трябва да увеличи ефективността си и да стане достатъчно силна, за да промени посоката към реална политика на вътрешно регионално сътрудничество“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в срещата на върха за отбелязване на 25-годишнината от основаването на организацията на ЧИС в Истанбул. На форума присъстваха президенти и министър-председатели на Молдова, Гърция, Руската федерация, Румъния, Грузия и Турция.
0
3
22 Май 2017 | 17:30 Вицепрезидентът Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон обсъдиха съхраняването на идентичността и правата на българската общност в Тараклия Административната уредба на Тараклийския район и съхраняване на идентичността и правата на българската общност там, обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон в Истанбул. Българският вицепрезидент Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон са в Истанбул по повод на 25-та годишнина от основаването на организацията за Черноморско.
0
1
22 Май 2017 | 17:07 Румен Радев връчи почетния знак на Президента на Републиката на Валерий Гергиев Държавният глава отличи световноизвестния диригент Валерий Гергиев с почетния знак на Президента на Републиката за приноса му за развитието на духовността и българската култура.
0
1
22 Май 2017 | 14:26 Държавният глава: Само чрез електронно управление ще удовлетворим очакванията на обществото за ефективност, прозрачност и контрол Електронното управление е стратегически приоритет за България, необратим процес и единственият начин за постигане на цели от изключителна важност – ефективност, прозрачност, успех в борбата с корупцията, отчетност и контрол. Това заяви държавният глава Румен Радев на работна среща с ръководството на Държавна агенция „Електронно управление“.
0
2
22 Май 2017 | 11:41 Илияна Йотова: Езикът, писмеността и вярата са обединявали и ще обединяват народа ни Езикът, писмеността и вярата са обединявали и ще обединяват народа ни. Една малка книга, написана от ръката на един монах направи нещо велико - събуди самосъзнанието на цял народ, за да го съхрани и изведе до днешния ден. Tова заяви Илияна Йотова в сградата на Българската екзархия в Истанбул.
0
2
20 Май 2017 | 11:41 Държавният глава: Читалищното дело е живото огнище на националното ни самосъзнание Читалищното дело е живото огнище на националното ни самосъзнание. Благодарение на общите усилия на млади и стари, даряващи време и средства, то се превърна в един от стълбовете на българския дух. Това заяви днес президентът Румен Радев на 34-тия конгрес на Съюза на народните читалища.
0
5
18 Май 2017 | 14:53 Илияна Йотова: Дори един българин да е останал в град или село някъде по света, ние ще защитим него и неговите права “Днешната конференция се провежда в навечерието на големи дати. 21 май – Международният ден на културното многообразие за диалог и развитие и в навечерието на най-светлия за нас празник – Денят на славянската писменост и култура, на българската азбука – 24 май. Ние всички сме граждани и представители на една от трите най-стари и могъщи държави в Европа, с история на 1336 години”, заяви вицепрезидент Илияна Йотова на среща с представители на българските общности от Албания, Сърбия, Гърция, Македония, Румъния и Косово, която се проведе в Музея за история на София.
0
1
17 Май 2017 | 18:19 Държавният глава: България ще продължи да се вслушва в гласа на сънародниците ни в Украйна България се гордее със своята многобройна общност в Украйна, която съумя да съхрани връзката си с родината силна и жизнена. Полагаме всички усилия да пазим техните права и да ги подкрепяме. Това заяви днес държавният глава Румен Радев на работна среща с депутата от Върховната рада на Украйна Антон Киссе.
0
1
17 Май 2017 | 18:16 Румен Радев: Справедливата кауза на тракийските дружества заслужава подкрепата на българската държава Справедливата кауза за съхраняване на спомена за трагичните събития от 1913 г. и почитане на паметта на загиналите ни сънародници в Тракия заслужава подкрепата на българската държава. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с ръководството на Съюза на тракийските дружества в България.
0
1
17 Май 2017 | 10:38 Румен Радев: Батак се превърна в олтар на нашата свобода „Батак е име страшно в своето величие и трагедия. Батак сме всички ние. Батак изчезва от лицето на земята, за да се превърне в олтара на нашата свобода. Историческите паметници на зверските кланета и днес са живи с напоената с кръв земя и опожарените черкви“. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията на площад „Освобождение“ в Батак, с която бе отбелязана 141-годишнината от избухването на Априлското въстание.
0
8
16 Май 2017 | 19:02 Държавният глава Румен Радев: Президентът, съгласно своите правомощия по Конституция, не е следовател и разследващ орган „Споделям тревогата на г-н Лозан Панов за състоянието на нашата съдебна система. В същото време буди недоумение фактът, че точно съдия номер едно ме призовава да сформирам специална комисия за разследване, което би било в разрез с Конституцията. Президентът, съгласно своите правомощия по Конституция, не е следовател и разследващ орган“. Това заяви пред журналисти във Велинград президентът Румен Радев, който бе гост днес на града.
0
1
16 Май 2017 | 17:08 Илияна Йотова: Борбата с тероризма не създава дилема между демокрацията и сигурността В борбата с тероризма не съществува дилема „демокрация или сигурност“. Усилията на държавите и международните организации трябва да са добре координирани, за да се решават въпросите на бедността и социалното изключване. Само тогава можем да разчитаме на успех. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри днес международната конференция „Религия и тероризъм“, По време на форума, организиран от Центъра за близкоизточни изследвания, който се провежда под патронажа на българския вицепрезидент, дипломати, професори и духовни лица от Близкия изток и България обсъдиха религиозните измерения на тероризма, борбата с радикализацията и екстремизма.
0
1
16 Май 2017 | 16:47 Държавният глава: България трябва да работи за приобщаване на националната отбранителна индустрия и научните институти към европейския отбранителен сектор Държавният глава Румен Радев се срещна днес на „Дондуков“ 2 с представители на българската отбранителна индустрия и научно-изследователски организации по повод предстоящото домакинство на страната ни на европейска конференция, посветена на развитието на отбранителния и космически сектор в държавите членки на ЕС. Провеждането на форума беше предложено от президента Радев на срещата му с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска през месец февруари т.г.
0
0
15 Май 2017 | 15:55 Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2017 година На 15 май 2017 г. стартира ежегодният конкурс за Наградата на Президента на Републиката, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър.
0
1
1 2 3 »  (118 материала в 7 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ