НОВИНИ
24 Юни 2017 | 18:02 Румен Радев: Нужен ни е единен орган за борба с корупцията, който да дисциплинира политическата класа Държавният глава определи като „димна завеса“ изместването на темата за предлаганите и осъществявани промени в българското правосъдие с опита да се фокусира общественото внимание върху изправността на автомобилите на Националната служба за охрана.
0
0
24 Юни 2017 | 18:01 Президентът Румен Радев: Проектите за модернизация на Въоръжените сили трябва да бъдат съпътствани от програми за индустриално сътрудничество Проектите за модернизация на Въоръжените сили и особено на този за придобиването на нов тип боен самолет за Българските ВВС, трябва да бъдат съпътствани от програми за индустриално сътрудничество и офсет. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти. Президентът посочи, че това не са просто проекти на Министерството на отбраната, а проекти на България и трябва да бъде постигнат максимален ефект
0
0
23 Юни 2017 | 20:13 Президентът Радев: Отличните ни отношения с Република Гърция се дължат и на активната българска общност в страната „Срещата с българите в Гърция е един от най-важните моменти в моята визита, защото вие сте сред основните предпоставки и допринасяте за това българо-гръцките отношения да бележат явен подем в последните години“. Това заяви държавният глава Румен Радев в посолството ни в Атина на среща с представители на българската общност в Република Гърция. В срещата участваха представители на местните български дружества, преподаватели, лекари, културни дейци, десетки наши сънародници.
0
3
23 Юни 2017 | 15:00 Илияна Йотова: Европа трябва да има решаващ глас и лидерско място при разрешаване на световните конфликти „Европа трябва да има решаващ глас и лидерско място при разрешаване на световните конфликти. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в международна конференция „България и ЕС - 10 години и едно председателство между предизвикателства и надежди“. Форумът, под патронажа на вицепрезидента, се проведе в СУ „Св. Климент Охридски“ по повод 10-годишнината на Международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“ и 10-годишнината от присъединяването на България към ЕС.
0
1
23 Юни 2017 | 13:34 Румен Радев в Атина: България и Гърция са свързани от стратегическо партньорство и са пример за добросъседски отношения на Балканите „България и Гърция са свързани от стратегическо партньорство както в двустранен план, така и в рамките на Европейския съюз и НАТО. Двете държави могат да бъдат пример за добросъседски отношения на Балканите, изградени върху общите европейски ценности“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който е на държавно посещение в Република Гърция по покана на гръцкия си колега Прокопис Павлопулос.
0
7
21 Юни 2017 | 17:57 Президентът Румен Радев се срещна с министъра на правосъдието Цецка Цачева Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с министъра на правосъдието Цецка Цачева. Работната среща е част от поредицата консултации на президента с представителите на правосъдната система и изпълнителната власт. Министър Цачева запозна президента Радев с хода на съдебната реформа и с приоритетите в работата на Министерството на правосъдието.
0
2
20 Юни 2017 | 18:03 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев: Време е България и Република Македония да обърнат нова страница в двустранните си отношения За България и Република Македония е крайно време да обърнат нова страница в двустранните си отношения. Усложненията между двете държави са неестествени и не отговарят нито на историческите, нито на съвременните реалности, нито на бъдещите ни цели. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев.
0
3
20 Юни 2017 | 16:15 Държавният глава Румен Радев се срещна с ръководството на Българската асоциация по информационни технологии На среща на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и представителите на Българската асоциация по информационни технологии обсъдиха перспективите за дигитална трансформация на администрацията, изграждането на информационното общество у нас, киберсигурността и развитието на българската информационна индустрия.
0
1
20 Юни 2017 | 14:48 Държавният глава се срещна с Главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова Държавният глава Румен Радев проведе работна среща с Главния инспектор в Инспектората към ВСС Теодора Точкова днес на „Дондуков“ 2. Разговорът е част от поредица консултации, които президентът провежда с представители на правосъдната система и изпълнителната власт по теми, свързани със съдебната реформа.
0
1
20 Юни 2017 | 13:04 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Европейските и националните политики за бежанците платиха данък на популизма Европейските и националните политики за бежанците платиха данък на популизма. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която откри медиен форум по повод Световния ден на бежанеца на тема „Когато обществото срещна бежанците“.
0
1
19 Юни 2017 | 23:10 Държавният глава Румен Радев отправи покана към президента на Руската Федерация Владимир Путин да посети България Държавният глава Румен Радев поздрави в телефонен разговор президента на Руската Федерация Владимир Путин и руския народ по повод отбелязването на Деня на Русия – 12 юни. По време на двадесетминутния разговор, който се проведе по инициатива на българския президент, беше отбелязана дълбоката историческа и духовна връзка между българския и руския народ.
0
1
16 Юни 2017 | 15:30 Румен Радев: Интеграцията ни в ЕС изисква комуникация, а не самоизолация „Неприемливо е в навечерието на Българското председателство на Съвета на ЕС да се обсъжда идеята за закриването на „Радио България“. Тази програма на БНР има опит и традиции в създаването на образа ни навън като европейска държава на духа. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна с журналисти от „Радио България“.
0
1
15 Юни 2017 | 19:28 Румен Радев: Целта на образователната система трябва да бъде създаването на умения „Необходимо е образователната ни система от преподаване, усвояване и запаметяване на готови знания да се промени към придобиване на компетенции“. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог“ в град Варна. Сред темите, които привлякоха интереса на участниците в дискусията, бяха възможностите за образование, обучение и културни дейности, както и развитието и реализацията на младите хора в Европа.
0
2
15 Юни 2017 | 13:21 Държавният глава Румен Радев: Модернизацията на армията трябва да става с грижа за хората „Модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване. Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности“. Това заяви пред журналисти във Варна президентът Румен Радев, който бе гост днес на града.
0
5
15 Юни 2017 | 10:45 Илияна Йотова: Земята е наше национално богатство „Държавата не трябва да забравя българското село. Земята е наше национално богатство, което винаги е помагало на България да се запази. За българина тя има душа.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в село Славовица, където участва в отбелязването на 94-та годишнина от гибелта на Александър Стамболийски.
0
2
14 Юни 2017 | 17:24 Държавният глава прие ръководствата на „Лукойл“ и „Лукойл България“ Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Оценяваме високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина.
0
3
14 Юни 2017 | 16:12 Румен Радев удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава удостои Луиш Фиго и Димитър Бербатов с Почетен знак на Президента на Република България за изключителния им принос към развитието на европейския и световния футбол, социалната им ангажираност и подкрепа на младите хора.
0
5
1 2 3 »  (124 материала в 8 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ