НОВИНИ
16 Март 2018 | 13:58 Комисията по помилване към Президента на Република България набира нови стажанти за Стажантска програма Комисията по помилване към Президента на Република България набира нови стажанти за Стажантска програма
1
0
15 Март 2018 | 16:40 ЕК ще подкрепи България в трансформацията й от транзитна страна в държава, търгуваща с газ България ще продължи да работи за създаването на ефективен Европейски енергиен съюз както в рамките на своето председателство на Съвета на ЕС, така и през следващите години. Проектите на страната за подобряване на енергийната свързаност, между които междусистемните газови връзки със съседите ни и създаването на регионален газов хъб, са само част от стъпките, с които утвърждаваме общата енергийна политика на Европейския съюз. Това беше позицията на държавния глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 проведе среща със заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за Eнергийния съюз, Марош Шефчович.
0
3
14 Март 2018 | 15:41 Подпомогнати са първите деца на „Българската Коледа“ 2017/2018 Лечението на първите 200 деца на „Българската Коледа“ 2017/2018 г. беше подпомогнато със средства, набрани от петнадесетото издание на благотворителната кампания, която се провежда под патронажа на българския държавен глава.
0
1
14 Март 2018 | 12:53 Президентът сезира Конституционния съд по повод разпоредба от Закона за радиото и телевизията Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане за установяване на противоконституционност на чл. 24, ал. 2 от Закона за радиото и телевизията. Съгласно тази разпоредба решението на Народното събрание и указът на президента за определяне на членове на Съвета за електронни медии влизат в сила едновременно, въпреки че периодът, през който Народното събрание и президентът са длъжни да обновяват своята квота, е различен.
0
1
13 Март 2018 | 12:43 Президентът: Нашите „Специални сили“ заслужават специално отношение „Към нашите „Специални сили“ трябва да има специално отношение. Тук служат българи, за които понятията дълг, чест, професионализъм не са просто думи, а ежедневие, затова трябва да направим всичко необходимо те да изградят способности, от които България има нужда“. Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев, който посети днес 68-а бригада „Специални сили“ по повод 75 години от създаването на Парашутната дружина.
0
10
13 Март 2018 | 12:24 Държавният глава: Признателността ни за Освобождението не може да бъде за сметка на националното ни достойнство „Посрещнахме Негово Светейшество патриарх Кирил като духовен водач, а той избра да си тръгне като политик. Аз съм не само президент, но и християнин, затова не вярвам, че неговата цел е била да всее разкол между нашите народи.“ Това заяви днес в Пловдив президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира поведението на всерусийския патриарх по време на визитата му в България.
0
1
12 Март 2018 | 17:21 Президентът Румен Радев изрази интереса на България за активизиране на диалога с държавите от Азия на работна среща с дипломатически представители Според Румен Радев България трябва да си постави за цел привличането на стратегически бизнес партньори в приоритетни за страната ни инфраструктурни, енергийни, транспортни и други проекти; осигуряване на благоприятни условия за излизането на български стоки и услуги на пазарите в региона.
0
1
12 Март 2018 | 16:12 Държавният глава: България високо цени позитивния диалог между Република Корея и Корейската народнодемократична република и усилията за укрепване на мира на Корейския полуостров България високо цени позитивния диалог между Република Корея и Корейската народнодемократична република и усилията за сближаване и укрепване на мира на Корейския полуостров, принос за което имат и двете държави. Това заяви президентът Румен Радев пред агенция “Йонхап нюз” преди работна среща с посланици от държави от Азия в България.
0
2
12 Март 2018 | 13:55 Президентът сезира Конституционния съд за разпоредби от Закона за частната охранителна дейност Президентът сезира Конституционния съд с искане за установяване на противоконституционност на разпоредбите на чл. 5, ал. 1, т. 6, чл. 27, чл. 28, чл. 29 и § 1, т. 2 , както и на свързаната с тях разпоредба на § 1, т. 5 от Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД) (обн. ДВ. бр.10 от 30 януари 2018 г.), които регламентират охраната на урбанизирани територии като вид частна охранителна дейност.
1
1
9 Март 2018 | 17:41 Румен Радев: В най-мрачните години на Европа и нацизма, България извърши едно от най-светлите си постижения със спасяването на своята еврейска общност Спасяването на българските евреи преди 75 години е един безпрецедентен акт. В най-мрачните години на Европа и нацизма, България извърши едно от най-светлите си постижения. Това заяви президентът Румен Радев на среща с представители на еврейски организации от България и Държавата Израел. В срещата участваха посланикът на Държавата Израел у нас г-жа Ирит Лилиан, както и Ейтан Броши, член на Кнесета на Държавата Израел, председател на парламентарната Група за приятелство Израел-България.
0
2
9 Март 2018 | 14:37 Държавният глава Румен Радев: България се нуждае от национален център за наблюдение и реакция при природни бедствия и кризи България се нуждае от национален център за наблюдение, реакция и управление в случаи на природни бедствия и кризи, който в реално време да идентифицира потенциални заплахи за населението и да предприема своевременни мерки за защита на гражданите. Това беше общата позиция на среща на „Дондуков“ 2 на президента Румен Радев с началника на отбраната ген. Андрей Боцев, директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов, Петър Горновски, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и Кирил Войнов, директор на главна дирекция „Надзор на язовирните стени и съоръженията“ в ДАМТН.
0
1
9 Март 2018 | 12:52 Вицепрезидентът: Дискусията за насилието срещу жените спря още преди да е започнала Къде е волята ни като общество да се преборим с насилието над жени? Къде е волята за промяна на законодателството? Тези въпроси отправи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на дискусионния форум „Права на жените“.
0
2
8 Март 2018 | 12:56 Президентът Румен Радев и емирът на Държавата Катар Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани обсъдиха перспективите за насърчаване на двустранното инвестиционно сътрудничество Утвърждаването на България като регионален център на информационните технологии в Югоизточна Европа и бързото развитие на телекомуникациите и туризма създават предпоставки за привличането на инвестиции от Катар в тези бързо развиващи се сектори на българската икономика за установяването на взаимноизгодни партньорства.
0
8
7 Март 2018 | 13:23 Снимки: В. Николов Вицепрезидентът подкрепи инициативата „Посланик за един ден“ В навечерието на Международния ден на жената вицепрезидентът Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата „Посланик за един ден“, организирана от посолството на Великобритания в София. Церемонията се проведе в Многофункционалната зала - Библиотека в сградата на президентската администрация.
0
6
6 Март 2018 | 18:35 Президентът Радев: Най-важният приоритет в европейските политики трябва да бъдат хората Социалните рискове за големи групи от обществото, заетостта и равният достъп за хората с увреждания са съществена част не само от дневния ред на ЕС, но и на България, заяви днес президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с Лука Жайер, председател на групата „Други интереси“ в Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК). Групата е изразител на позициите на различните социални, професионални, икономически и културни организации на гражданското общество.
0
2
6 Март 2018 | 18:34 Държавният глава Румен Радев назначи Данчо Дяков за началник на Националната служба за охрана Със свой указ президентът Румен Радев назначи Данчо Дяков на длъжността началник на Националната служба за охрана и го удостои с висше офицерско звание генерал-майор, считано от 7 март 2018 г.
0
1
4 Март 2018 | 17:15 Президентът Румен Радев: Българският и руският народ са свързани от дълбоки духовни и културни връзки, принос за което имат и православните църкви на двете държави Българският и руският народ са свързани от дълбоки духовни и културни връзки и голям принос за това имат Българската православна църква и Руската православна църква – още от делото на Светите братя Кирил и Методий и пренасянето на славянската писменост в Русия.“ Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря на „Дондуков“ 2 днес с Негово Светейшество Кирил, патриарх на Москова и на цяла Русия. В срещата участва и Негово светейшество Българският патриарх Неофит.
0
2
1 2 3 »  (417 материала в 25 страници)