НОВИНИ
28 Февруари 2020 | 16:29 Президентът Румен Радев се срещна с главния инспектор в ИВСС Теодора Точкова Разговорът е в рамките на продължаващите консултациите, които държавният глава инициира за необходимостта от промени в Конституцията. По време на срещата бяха обсъдени правомощията на Инспектората, както и гаранциите за независимост на съдебната система.
0
1
28 Февруари 2020 | 15:50 Румен Радев: България високо цени приноса на Черна гора за изграждане на добросъседски отношения и укрепване стабилността на Балканите Насърчаването на търговския и инвестиционен обмен между България и Черна гора и подобряване на свързаността в Югоизточна Европа обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и министър-председателят на Черна гора Душко Маркович, който е на посещение в София. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
0
4
28 Февруари 2020 | 13:31 Румен Радев: С учредяването на Екзархията българският народ се сдоби със своя национална и духовна институция още преди Освобождението С учредяването на Екзархията през 1870 г. българският народ се сдоби със своя национална и духовна институция още преди Освобождението. Борбата за нейното признаване се превърна в обединителна кауза за целия български народ и отразява националната надежда за самостоятелност и възкресяване на българската държавност. Това заяви президентът Румен Радев на среща с Негово Светейшество Българският патриарх Неофит в сградата на Светия синод по случай отбелязването на 150 години от учредяването на Българската екзархия.
0
3
28 Февруари 2020 | 09:58 Румен Радев: Изграждането на конкурентоспособна икономика зависи от инвестициите в човешки капитал и бизнес лидери с отговорни позиции Държавният глава участва в Годишните награди за отговорен бизнес за 2019 г.
0
2
27 Февруари 2020 | 17:43 Вицепрезидентът гостува в Тутракан на своята победителка от инициативата „Посланик за един ден“ Илияна Йотова и 15-годишната Никол Георгиева разговаряха с ученици от СУ „Христо Ботев“, срещнаха се с кмета Димитър Стефанов, посетиха знакови места в града
0
8
27 Февруари 2020 | 12:29 Президентът удостои молдовския посланик у нас с орден „Мадарски конник“ първа степен Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Молдова у нас Штефан Горда с орден „Мадарски конник“ първа степен. „Това висше държавно отличие е признание за последователните усилия на посланик Горда за развитието и задълбочаването на приятелските отношения между нашите две страни през последните четири години“, заяви президентът по време на церемонията в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.
0
5
26 Февруари 2020 | 18:28 Предстоящото участие на България в инициативата „Три морета“ в Талин обсъди президентът Радев с естонска делегация Акцент на разговорите беше осъществяването на приоритетните проекти в рамките на инициативата, част от които са от значим интерес и за страната ни. Обща беше позицията, че заявената от САЩ готовност да окаже финансова подкрепа от 1 млрд. долара за общите проекти създава благоприятна обстановка за внасяне на повече прагматизъм в регионалната инициатива.
0
1
26 Февруари 2020 | 15:10 На бизнес форум в София президентите Радев и Анастасиадис потвърдиха подкрепата на България и Кипър за последващо насърчаване на двустранния икономически и инвестиционен обмен Общата цел на България и Кипър да разширят партньорството в областта на икономиката, енергетиката и туризма и да насърчат свързаността изглежда все по-постижима. Това каза президентът Румен Радев, който заедно с кипърския си колега Никос Анастасиадис откри Българо-кипърски бизнес форум в София. Кипърският държавен глава е на официално посещение у нас по покана на българския президент.
0
4
26 Февруари 2020 | 13:32 Вицепрезидентът откри изложбата „Швейцарска следа в българската история“ Изложбата „Швейцарска следа в българската история“ откри вицепрезидентът Илияна Йотова в Националния военноисторически музей. Експозицията представя изработени в кантона Гларус швейцарски текстилни продукти с български исторически сюжети, предимно от Руско-турската война. Образите са копирани от страниците на вестници и щамповани върху текстил. Изложбата е посветена на 142 години от Освобождението на България и се провежда под патронажа на вицепрезидента.
0
4
25 Февруари 2020 | 18:48 Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите Президентът участва в церемонията по връчване на наградите на Българската асоциация по информационни технологии за 2019г.
0
3
25 Февруари 2020 | 17:49 Румен Радев: Правителството трябва да отговори защо изостава в преговорите за намаление на цената на руския газ за България Експертният консенсус да предшества политическите декларации за еврозоната, призова държавният глава
0
1
25 Февруари 2020 | 15:24 Румен Радев и Никос Анастасиадис: Бюджетът на ЕС трябва да отразява амбицията за единна и дееспособна Европа На среща в София президентите на България и Кипър обсъдиха проектите за пренос на природен газ от Средиземно море към Европа
0
8
24 Февруари 2020 | 15:32 Румен Радев: Партньорството на България и Япония дава възможност да се развиваме ускорено като държава на високите технологии и науката Държавният глава връчи почетен знак на ректора на университета „Тойо“ д-р Макио Такемура
0
6
22 Февруари 2020 | 09:35 Президентът Румен Радев: Ако искаме проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери Ако искаме България да има бъдеще, да живеем в по-добро и проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери - те ще ни дадат перспективата и ще изведат България на челните места в един все по-конкуриращ се свят. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Третата годишна среща на випускниците на Детската лидерска академия.
0
4
20 Февруари 2020 | 16:04 Президентът: Младежката непримиримост ни е необходима, за да преодолеем дефицита на нетърпимост към ниското качество и злоупотребите Бъдещето на България зависи от младите й хора, защото именно те имат важна роля за формулирането на амбициите на страната ни и за тяхното отстояване и постигане. Имаме нужда и от вашата младежка непримиримост, тъй като в обществото ни има дефицит на нетърпимост към ниското качество на управление и злоупотреби. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към представителите на Младежкия парламент в Русе по време на дискусия, която се състоя в сградата на общината.
0
8
20 Февруари 2020 | 15:17 Президентът Радев: След Освобождението прогресивният дух на Русе превърна града в европейската врата на България Освобождението на Русе, настъпило на 20 февруари преди 142 години, отключи самочувствието, прогресивния дух и стремежа на русенци към новото. С годините градът преживя икономически и културен подем и се превърна в европейската врата на България. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Русе, които днес тържествено отбелязват 142 години от освобождаването на града си от Османско владичество.
0
12
20 Февруари 2020 | 13:51 Инициатива за постоянна експозиция, посветена на Ботев, в украинското село Задунаевка обсъди вицепрезидентът на среща в Калофер Необходимостта от по-тесни и активни контакти с българската общност в Задунаевка беше във фокуса на разговорите, в които участваха и директорът на Националния музей „Христо Ботев“ Ася Николова, Таня Маринова – директор на СУ „Христо Ботев“, и общественици.
0
4
1 2 3 »  (479 материала в 29 страници)