НОВИНИ
30 Март 2017 | 13:55 Президентът: Надявам се бъдещото правителство да е на националната цел и единение Надявам се бъдещото правителство да е на националната цел и националното единение. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти днес в Пловдив. Президентът призова политическите партии да намерят най-доброто решение за България в днешната трудна ситуация.
0
0
30 Март 2017 | 13:54 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев: Каузата на социалната икономика привлича все повече подкрепа в България и в Европа Държавният глава избра Шестия европейски форум за социално предприемачество, за да заяви категоричната подкрепа на държавата за развитие на социалната икономика. В последните години тази икономика бележи ръст, при това в условията на социално-икономическа криза, отбеляза президентът. Обяснението, според него, трябва да се търси в здравите общоевропейски ценности за солидарност, съпричастност и равен старт, които са основа за развитието на социалното предприемачество.
0
10
29 Март 2017 | 14:54 На среща на „Дондуков“ 2 бяха обсъдени актуални проблеми пред вероизповеданията в България и възможностите за оказване на помощ от страна на държавата На среща на „Дондуков“ 2 бяха обсъдени актуални проблеми пред традиционните вероизповедания в България.
0
0
28 Март 2017 | 18:10 Снимки: Прессекретариат Вицепрезидентът: Наш дълг е да учим децата си да почитат героите и талантите на България „Наш дълг е да учим децата си да почитат героите и талантите на България“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Копривщица, където тържествено бе отбелязана 130-годишнината от рождението на поета Димчо Дебелянов.
0
3
27 Март 2017 | 16:55 Европейската комисия ще проучи възможностите за оказване на допълнителна подкрепа на България за общи действия в отговор на криза и за охрана на външните граници на ЕС Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви в писмо до президента Румен Радев готовността на Комисията да проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране. Писмото на Жан-Клод Юнкер е в отговор на проведените разговори с държавния глава в Брюксел, както и на изпратеното от президента Радев писмено предложение до европейските институции.
0
0
26 Март 2017 | 11:25 Президентът: Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна и проспериращата България „Гласувах с надеждата на всички българи за една по-добра, модерна и проспериращата България“. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев след като гласува в изборите за народни представители. Президентът благодари на изборната администрация и на полицаите, гарантиращи сигурността на вота.
0
2
25 Март 2017 | 13:52 Държавният глава в Рим: Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще вложи още повече енергия в бъдещето на обeдинена Европа Като председател на Съвета на Европейския съюз България ще продължи с още по-голяма енергия да бъде ангажирана с бъдещето на общия ни европейски проект. Ще работим в тясно сътрудничество с останалите държави членки и европейските институции и ще подкрепяме всяко усилие, което би ни позволило да подобрим нашия Съюз, запазвайки неговите достойни постижения. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Рим след тържественото отбелязване на 60-годишнината от подписването на Римските договори.
0
5
24 Март 2017 | 20:05 Снимки: В. Николов Президентът Радев: Признателни сме на Н. Св. Папа Франциск за вниманието, което отделя на България чрез ежегодните аудиенции на български делегации и честването на българските Свети братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа Признателни сме на Н. Св. Папа Франциск за вниманието, което отделя на България чрез ежегодните аудиенции на български делегации и честването на българските Свети братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа. Това заяви президентът Румен Радев на среща с главата на Римокатолическата църква, в която участваха и всички държавни и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз.
0
2
24 Март 2017 | 17:11 Президентът Румен Радев назначи Вероника Орбецова за свой съветник по външна политика Със свой указ държавният глава Румен Радев назначи Вероника Орбецова за свой съветник по външна политика.
0
0
23 Март 2017 | 19:39 Президентът Румен Радев: България не дава, но и не приема уроци по демокрация „България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира думите на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, че в страната ни се „оказва натиск“ преди провеждането на парламентарните избори.
0
0
23 Март 2017 | 19:20 Президентът Румен Радев: България ще продължи да подкрепя научните програми на ЦЕРН България ще продължи да подкрепя научните програми на Европейския център за ядрени изследвания (ЦЕРН), които водят до висока възвръщаемост за страната ни както чрез осъществявания технологичен трансфер, така и посредством обучението на много български учени. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с генералния директор на ЦЕРН проф. Фабиола Джианоти. В срещата участваха министърът на образованието и науката проф. Николай Денков и доц. д-р Леандър Литов, представител на България в Съвета на ЦЕРН.
0
2
22 Март 2017 | 14:41 Кохезионната политика ще бъде включена в текста на Римската декларация на Европейския съвет Доналд Туск ще посети България и ще се запознае със ситуацията в региона и с охраната на външните граници на ЕС
0
1
22 Март 2017 | 14:19 Снимки: В. Николов Румен Радев се срещна с президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти Държавният глава Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 президента на Международната федерация по тенис Дейвид Хагърти, който е на посещение у нас. Гостът беше придружаван от президента на Българска федерация по тенис и член на борда на ITF Стефан Цветков.
0
2
21 Март 2017 | 19:15 Президентът Румен Радев се срещна с представители на Националния младежки форум и на Националното представителство на студентските съвети Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 представители на Националния младежки форум (НМФ) и на Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Младите хора в България, които действат като активни граждани и отстояват своите позиции, имат ключова роля за устойчивото развитие на страната, подчерта на срещата държавният глава.
0
1
21 Март 2017 | 16:47 Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна с ректора на Бакинския славянски университет Нурлана Алиева Сътрудничеството между висшите училища на България и Азербайджан в областта на образованието и културата, обсъдиха на среща вицепрезидентът Илияна Йотова и ректорът на Бакинския славянски университет Нурлана Алиева.
0
1
20 Март 2017 | 18:42 Президентът проведе съвещание по сигурността и предстоящите избори Държавният глава Румен Радев проведе на „Дондуков“ 2 поредно работно съвещание, в което участваха главният прокурор и ръководителите на службите за сигурност, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната.
0
1
20 Март 2017 | 18:15 Илияна Йотова: Трябва да останем обединени срещу популизма и екстремизма „Имаме огромна нужда от антидот срещу заобикалящия ни песимизъм, срещу страховете, които проповядват популистите и екстремистите“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на Международна конференция на тема „Правова държава, права и човешка сигурност в епоха на несигурност“.
0
1
1 2 3 »  (38 материала в 3 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ