НОВИНИ
22 Май 2018 | 17:43 Президентът Румен Радев: Очаквам посещението ми в Русия да доведе до положително развитие във всички области от двустранен интерес Очаквам оттук-нататък положително развитие във всички области на двустранното сътрудничество на България и Руската федерация. Надявам се положителният импулс от тази визита да бъде използван от двете правителства с оглед на предстоящото посещение и на българския министър-председател в Русия. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на съвместните изявления със своя руски колега Владимир Путин в Сочи. След края на изявленията двамата президенти проведоха и среща на „четири очи“.
0
10
22 Май 2018 | 09:10 В Москва Румен Радев се срещна с български и руски дейци на културата по повод предстоящия Ден на славянската писменост Президентът Румен Радев поздрави български и руски дейци на културата и представители на българската общност в Москва по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Срещата се състоя в българското посолство в руската столица в рамките на работното посещение на държавния глава в Руската федерация.
0
12
21 Май 2018 | 16:07 Държавният глава: С министър-председателя Медведев възобновихме диалога между България и Русия на най-високо ниво Румен Радев призова българското правителство да използва положителния импулс от неговата визита в Русия за реализацията на проекти от взаимен интерес
0
9
20 Май 2018 | 18:01 Вицепрезидентът в словашкия град Нитра: Делото на Кирил и Методий успя благодарение на българската държава Делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици успя благодарение на българската държава. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на поклонението пред делото на Светите братя Кирил и Методий и техните ученици в словашкия град Нитра.
0
8
20 Май 2018 | 12:22 Сънародниците ни в Словашката република не срещат достатъчна подкрепа от българската държава Вицепрезидентът Илияна Йотова разговаря в Братислава с представители на българските дружества
0
2
19 Май 2018 | 16:35 Вицепрезидентът в Микулчице: Делото на Светите братя Кирил и Методий ни завеща единение Илияна Йотова откри в чешкото селище традиционното официално честване на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура
0
5
18 Май 2018 | 16:07 И за Прага темата за Западните Балкани е на дневен ред „Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е една от темите на външната политика на Чешката република. Радваме се, че България успя да я върне в дневния ред на Европа.“ Това заяви заместник-председателят на Камарата на депутатите на Чешката република Ян Хамачек на среща в Прага с вицепрезидента Илияна Йотова.
0
5
17 Май 2018 | 18:46 Държавният глава: Само със съгласувани политики и общи цели на правителствата и бизнеса Европа ще бъде конкурентоспособна и просперираща Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята на бизнеса за осигуряване на повече заетост и подобряване на благосъстояние на гражданите, обсъдиха на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и представители на Конфедерацията на европейския бизнес (BusinessEurope). Във фокуса на разговора бяха и българските приоритети в рамките на ротационното председателство на Съвета на ЕС и по-конкретно визията за бъдещата Многогодишна финансова рамка след 2020 г.
0
3
16 Май 2018 | 21:43 Държавният глава: Хората от различни религии могат да живеят в мир и разбирателство на Балканите „Вечерята ифтар е символ на непреходната култура на толерантност, която е дълбоко заложена в душевността на нашия народ. Приемам я и за символ на волята на държавата ни да работи за повече разбирателство, взаимно уважение и политика на протегнатата ръка“. Това заяви президентът Румен Радев на традиционната вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
0
5
16 Май 2018 | 17:44 Румен Радев: Обществото може да плати много висока цена, ако обективността отсъства в медиите и те се възприемат предимно като източник на пропаганда или реклама Обществените медии носят отговорност пред гражданите за утвърждаването на професионалните стандарти в журналистиката и акцентирането върху социалнозначими теми в свят на все по-голяма концентрация на медии и финанси. Това беше общата позиция на държавния глава Румен Радев и на генералния директор на Европейския съюз за радио и телевизия, Ноел Къран, които се срещнаха днес на Дондуков 2.
0
2
15 Май 2018 | 17:41 Вицепрезидентът дари книги на библиотеката в село Велчево Над 40 книги подари вицепрезидентът Илияна Йотова на библиотеката в читалището в село Велчево, община Велико Търново. Така вицепрезидентът отговори на молбата на жителите, отправена от тях в репортаж, излъчен по Българската национална телевизия. Във възстановеното от самите тях читалище жителите са си направили библиотека, която непрестанно попълват.
0
5
15 Май 2018 | 17:23 Президентът Румен Радев: Средствата от европейските фондове трябва да се изразходват така, че да повишат доверието на гражданите в европейските институции Следва да търсим максимална прозрачност, отчетност и контрол при разходването на средствата от европейските фондове. Търсим резултати, които са видими и позитивно се отразяват върху качеството на живота на гражданите. Затова България цени високо ефективните мерки за планиране и контрол на европейските средства. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 проведе среща с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене.
0
3
15 Май 2018 | 15:48 Вицепрезидентът в Стражица: Да следваме завета на Каралийчев – да усмихваме децата си Традиционните Каралийчеви дни на културата се провеждат под патронажа на Илияна Йотова
0
7
12 Май 2018 | 13:30 Президентът Румен Радев: Азиатските страни са естествен партньор на България, защото сме техният мост към Европа Азиатските страни са естествен партньор на България, защото ние сме техният мост към Европа. Азия днес е ключов фактор за световния икономически растеж и влияе все по-силно върху динамиката на международните процеси. Това заяви държавният глава Румен Радев, който откри второто издание на фестивала на азиатската култура „Цветовете на традициите“.
0
25
12 Май 2018 | 10:22 Държавният глава призова правителството да отстоява справедливите искания на транспортния бранш Абсолютно основателни са исканията на транспортния ни бранш. За мен това е дискриминационна политика и тя не трябва да се допуска, коментира пред журналисти в Брацигово вчера държавният глава Румен Радев във връзка с недоволството на българските превозвачи заради т.н. Пакет за мобилност.
0
1
11 Май 2018 | 22:07 Румен Радев: Свободата на нова България се роди в бунтовни гнезда като Брацигово Честта на родината е дело на свободните духом, пътят на отечеството се гради от достойните, заяви президентът
0
8
11 Май 2018 | 13:55 Президентът Румен Радев удостои посланика на Република Корея у нас Шин Бу-нам с орден „Стара планина“ – първа степен В рамките на мандата си у нас посланик Шин Бу-нам успя да развие изключително активна и ползотворна дейност за сътрудничеството между Република България и Република Корея във всички области от взаимен интерес. Това заяви президентът Румен Радев, след като удостои посланика на Република Корея у нас Шин Бу-нам с орден „Стара планина“ – първа степен.
0
7
1 2 3 »  (412 материала в 25 страници)