НОВИНИ
17 Октомври 2019 | 18:04 Президентът Румен Радев и генералният секретар на „Репортери без граници“ Кристоф Делоар обсъдиха състоянието на медийната среда в България Състоянието на медийната среда в България, доверието на гражданите в медиите, професионалните стандарти в журналистиката, моделите за финансиране на българските медии и подходите за отстояване на независимостта на редакционната политика обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев и генералният секретар на „Репортери без граници“ Кристоф Делоар.
0
1
17 Октомври 2019 | 17:03 Президентът връчи висши държавни отличия на шестима изтъкнати българи Знак за виталността на нашата нация са успехите на световно ниво, които са постигнали видните българи, отличени днес с държавни отличия, заяви държавният глава
0
2
17 Октомври 2019 | 13:25 Президентът стартира инициатива за насърчаване на спорта и социалното общуване при младежите Важно е да излезем от говоренето за спорта като абстракция, време е да покажем на младежите лична ангажираност на всички нива, заяви държавният глава
0
2
17 Октомври 2019 | 11:01 Президентът: Конкурентните нации насърчават масовия спорт и се грижат за физическото и психическото здраве на гражданите От развитието на масовия спорт и патриотичното възпитание зависи дали България ще бъде конкурентоспособна нация в бъдеще. Това включва както демографията, здравословния начин на живот, образованието, така и високите технологии и науката в нашата страна. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на конференция „Спортът, децата и бъдещето“. Кръглата маса се организира от обществения съвет „Физическо възпитание и спорт“ към президента и е под егидата на държавния глава.
0
3
16 Октомври 2019 | 17:09 Президентът Радев и премиерът на Кралство Камбоджа обсъдиха разширяване на двустранното партньорство в икономиката, инвестициите и образованието Перспективите за увеличаване на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество между България и Камбоджа, обсъдиха на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев и министър-председателят на Кралство Камбоджа Хун Сен, който е на посещение в България. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.
0
1
16 Октомври 2019 | 12:32 Президентът Румен Радев: Българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията и символ на непреклонния дух на българина От самото начало на своето възникване и през цялата славна история Българските военновъздушни сили винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията. Те са символ на непреклонния дух на българина, на неговия вечен стремеж към съвършенство и свобода. Това заяви пред журналисти държавният глава и върховен главнокомандващ Румен Радев след като прие почетния караул по случай Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили и поднесе венци пред Паметника на българския летец.
0
3
16 Октомври 2019 | 12:21 Румен Радев: Крайно неприятно е България, която спаси 50 хиляди евреи и не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, да бъде олицетворявана с расизъм При внезапен масиран миграционен натиск към нашите сухопътни граници България няма капацитет да се справи сама и затова трябва да сме много активни и да използваме всички възможни лостове и механизми на ЕС. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за проведената вчера среща с министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност във връзка с ескалацията на напрежение в Близкия Изток.
0
1
15 Октомври 2019 | 18:55 Държавният глава открои пред почетните консули на България защитата на правата на българските граждани в чужбина като основен приоритет България цени високо вашия принос за пълноценното присъствие на страната ни на международната сцена и развитието на двустранните отношения със страните, чиито граждани сте. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към почетните консули на България зад граница.
0
4
15 Октомври 2019 | 17:26 Президентът: Само свободни и независими медии могат да се противопоставят на опасностите пред демокрацията Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии могат да се противопоставят на опасни процеси, които застрашават демокрацията. Това заяви президентът Румен Радев на среща с генералния директор на „Дойче веле“ Петер Лимбург, който е на посещение в България. В срещата на „Дондуков“ 2 участва и посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн.
0
1
15 Октомври 2019 | 12:31 Президентът Румен Радев призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие в случай на миграционен натиск Държавният глава беше информиран от министър-председателя, представители на правителството и на службите за сигурност за резултатите от заседанието на Съвета по сигурност към Министерски съвет
0
1
14 Октомври 2019 | 13:20 Вицепрезидентът Йотова обсъди двустранните ни отношения с новия френски посланик в България Двустранните контакти между България и Франция и предизвикателствата пред Европейския съюз обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и новият френски посланик Флоранс Робин. „При изпращането ми във Вашата страна президентът Макрон изтъкна отличните ни двустранни отношения“, посочи посланик Робин.
0
2
12 Октомври 2019 | 21:52 Президентът по случай 150-годишнината на БАН: Академията има всички основания да се гордее със своите институти и учени, които са национален капитал Румен Радев връчи почетния знак на държавния глава на БАН за цялостния и принос за развитието на българското общество
0
4
11 Октомври 2019 | 19:23 Италия подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство България и Италия споделят обща позиция за необходимостта от усъвършенстване на европейската политика в областта на миграцията, при предоставянето на убежище и за засилване на охраната на външните граници на ЕС. Това подчертаха българският президентит Румен Радев и италианският му колега Серджо Матарела, които разговаряха в Атина в рамките на 15-ата Среща на върха на парламентарните републики в Европейския съюз.
0
3
11 Октомври 2019 | 18:57 Президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс откроиха потенциала на информационните технологии и образователния обмен за активизиране на партньорството между България и Ирландия Възможностите за насърчаване на двустранния икономически обмен и взаимните инвестиции между България и Ирландия обсъдиха в Атина президентите Румен Радев и Майкъл Хигинс. Двамата разговаряха в рамките на 15-ата Срещата на върха на държавните глави на парламентарните републики от ЕС. Президентите бяха единодушни, че годишен стокообмен от 240 млн. евро не отговаря на икономическия потенциал на България и Ирландия.
0
2
11 Октомври 2019 | 16:03 Вицепрезидентът Йотова разговаря с председателя на Азербайджанската академия на науките Съвместните проекти между учените от България и Азербайджан обсъдиха на среща на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и председателят на Азербайджанската национална академия на науките акад. Акиф Ализаде. Акад. Ализаде е в България по покана на Българската академия на науките по случай 150-годишнината от основаването ѝ. Двете академии работят в момента по шест съвместни проекта в различни области.
0
2
11 Октомври 2019 | 11:58 Румен Радев: България очаква в новия си мандат европейските институции да се фокусират върху реалното икономическо, социално и научно сближаване На срещата на държавните глави на парламентарните републики в ЕС българският президент призова Европа да се обърне към причините, а не единствено към последствията от миграцията
0
10
10 Октомври 2019 | 20:17 Президентът Радев и гръцкият премиер Мицотакис обсъдиха в Атина двустранното партньорство в сферата на сигурността и увеличения миграционен натиск към Европа Двамата постигнаха принципно съгласие Военновъздушните сили на България и Гърция да си сътрудничат за охраната на въздушното пространство на Република Северна Македония
0
7
1 2 3 »  (449 материала в 27 страници)