НОВИНИ
22 Септември 2018 | 14:58 Вицепрезидентът: Силна България се гради със силни хора и силни институции „110 години извоюваната независимост е пример и отговорност. Дати като днешната поставят на истинско изпитание държавници и политици. Нужни са свободни и активни хора, лидери, които водят България напред. Силна държава се гради със силни хора, със силни и работещи институции.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на Националния тракийски женски събор-поклонение, който се проведе в крумовградското село Аврен.
0
7
22 Септември 2018 | 11:51 Румен Радев: Обявяването на Независимостта на България е нагледен пример как с воля, единство и решителност нашият народ може да бъде господар на съдбата си Прокламацията на Независимостта бе триумф на българската държавност, ясен знак към Европа и света, че млада България ще отстоява с всички сили своето място сред самостоятелните, благоденстващи и цивилизовани нации. Това заявява президентът Румен Радев в свой адрес по повод тържественото отбелязване във Велико Търново на 110 години от обявяването на българската Независимост.
0
1
21 Септември 2018 | 17:47 Президентът Радев: Международната награда на Херцога на Единбург развива млади хора, отговорни към бъдещето Международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург“ показва какъв е пътят към свободата – да можеш сам да избираш и поставяш стандарти, към които да се стремиш. Тя допринася младите хора да се развиват като лидери и пълноценни граждани на нашето общество. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото награждаване на седем български младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург – България“.
0
3
20 Септември 2018 | 16:00 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев удостои посланика на Полша у нас Кшищоф Краевски с орден „Стара планина“ първа степен Президентът Румен Радев удостои на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 посланика на Полша у нас Кшищоф Краевски с орден „Стара планина“ първа степен. Висшето държавно отличие се връчва за заслугите на дипломата за задълбочаването и развитието на двустранните отношения между България и Полша.
0
4
20 Септември 2018 | 12:07 Държавният глава: Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек, който се връща тук със заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието, с които нашето общество постепенно се примири „Виждам бъдеще за България във всеки образован млад човек. Вие идвате в България с нов заряд на непримиримост към несправедливостта и беззаконието, с които нашето общество постепенно се примири и които са основната пречка за нашето обществено развитие.“ Това послание отправи държавният глава Румен Радев към младите хора с опит и образование в чужбина, които избират своето професионално развитие в България. Президентът днес откри единадесетото годишно издание на форума „Кариера в България. Защо не?“ в Интер Експо Център в София.
0
2
20 Септември 2018 | 11:42 Държавният глава: Фактът, че най-сетне правителството склони да изпълни съгласувателната процедура е малка, но важна крачка напред в пътя и битката за законност „Фактът, че най-сетне правителството склони да изпълни съгласувателната процедура е малка, но важна крачка напред в пътя и битката за законност.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти...
0
1
20 Септември 2018 | 09:28 Вицепрезидентът настоя българското училище „Христо Ботев“ в Братислава да се развива като иновативно учебно заведение Илияна Йотова разговаря със словашкия министър на образованието и със заместник-кмета на словашката столица
0
3
19 Септември 2018 | 18:14 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев: Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено Общество, което не съзнава смисъла от единението, е обречено и затова ви благодаря за куража да застанете зад тази градивна идея. Тя със сигурност ще срещне съпротивата на онези, които са превърнали различията в нацията и общественото противопоставяне в свой политически бизнес. Това заяви президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с представителите на Инициативния комитет за единение, чиито председател е изтъкнатият историк акад. Георги Марков. Под инициативата стоят подписите на 32-ма интелектуалци и общественици.
0
3
19 Септември 2018 | 12:30 Андрей Киска към Илияна Йотова: България може да разчита на подкрепата на Словакия за Шенген и еврозоната „В наше лице България има верен приятел и може да разчита на нашата подкрепа за Шенген и еврозоната.“ Това заяви президентът на Словашката република Андрей Киска на среща с вицепрезидента Илияна Йотова, която е на посещение в Братислава.
0
2
18 Септември 2018 | 15:28 Вицепрезидентът откри 70-ата юбилейна учебна година в Българското средно училище „Христо Ботев“ в Братислава Наша мисия е българският език да се изучава на повече места по света, заяви Илияна Йотова
0
7
18 Септември 2018 | 13:40 Държавният глава: Не става въпрос за война между институциите, а за спазване на закона Не става въпрос за война между институциите, а за спазване на закона. Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задача да спазят закона и това не е първият случай. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Букурещ в отговор на въпрос относно процедурата по подписване на указа за освобождаването на Младен Маринов.
0
0
18 Септември 2018 | 13:30 Снимки: В. Николов Румен Радев: Инициативата „Три морета“ трябва да постигне съгласие за критериите, по които се определя значимостта на общите проекти и се осигурява тяхното финансиране Днешната среща в рамките на инициативата "Три морета" е първа стъпка към поемането на конкретни ангажименти за реализацията на общи проекти. Очаквам за регионалната свързаност да допринесе и подписаното в Букурещ споразумение за сътрудничество за създаването на мрежа между търговско-промишлените палати на държавите от инициативата.
0
8
18 Септември 2018 | 10:05 Държавният глава Румен Радев: Законността не е услуга, която правовата държава предоставя на гражданите, а необходимо условие за нейното съществуване Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни и за несъответстващи на международни договори отделни разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Административнопроцесуалния кодекс (ЗИД АПК).
1
1
17 Септември 2018 | 18:00 Държавният глава Румен Радев: Министър-председателят и ресорният министър трябва да организират съгласуването на предложението за освобождаване на главния секретар на МВР „Поканен съм на среща, на която няма как да отида. Особено когато лидерите се разминават с институционалния тон. Коалиционният съвет не е законов орган.“ Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали ще се отзове на поканата за среща, отправена от коалиционния съвет на управляващата коалиция.
0
0
17 Септември 2018 | 17:52 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев в Букурещ: Без свързаност не можем да постигнем по-бързо заличаване на огромните разлики между Източна и Западна Европа Без свързаност и интеграция не можем да постигнем по-бърза конвергенция и заличаване на огромните разлики, които все още съществуват между Източна и Западна Европа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Букурещ. Държавният глава е на работно посещение в Румъния за участие в срещата на върха на инициативата „Три морета“.
0
2
17 Септември 2018 | 12:42 Вицепрезидентът: Качественото образование е залог за успеха на цялото ни общество Илияна Йотова откри първия учебен ден в столичното 18-o СУ „Уилям Гладстон“
0
4
17 Септември 2018 | 12:35 Държавният глава: Българският народ от векове предава преклонението пред знанието като най-скъп завет на своите деца Президентът Радев към ученици от НГДЕК: Отстоявайте с думи и дела територията на духовността, човечността и достойнството
0
5
1 2 3 »  (391 материала в 23 страници)