НОВИНИ
24 Февруари 2017 | 18:14 Снимки: В. Николов Вицепрезидентът Илияна Йотова: България цени високо положителното отношение към българското малцинство в Унгария България цени високо унгарската държавна политика и е признателна за положителното отношение към българското малцинство в страната. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с посланика на Унгария Текла Харангозо, Золтан Хорват – заместник ръководител на дипломатическата мисия, Дьорди Димитров – директор на Унгарския културен институт и Симеон Варга, застъпник на българската общност в Унгарския парламент.
0
1
24 Февруари 2017 | 14:35 Снимки: БТА Вицепрезидентът призова за създаването на общ регистър за интеграцията на децата-бежанци За създаване на общ регистър, с който да работят всички институции, които имат отношение към интеграцията на деца-бежанци апелира вицепрезидентът Илияна Йотова, която взе участие в Международната конференция „Пътят на мигрантите – проблеми и решения в интегрирането им чрез образователните системи“. Форумът се провежда в София под патронажа на българския вицепрезидент.
0
1
23 Февруари 2017 | 17:18 Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Световния форум за междукултурен диалог в Баку Вицепрезидентът на България Илияна Йотова получи официална покана за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе на 5 и 6 май в Баку. Поканата бе връчена на среща с посланика на Азербайджан Наргиз Гурбанова.
0
1
23 Февруари 2017 | 14:15 България ще бъде домакин на форум, посветен на перспективите за развитие на европейския отбранителен и космически сектор Държавите членки на Европейския съюз трябва да обединят усилията си, за да улеснят достъпа на малките и средни предприятия (МСП) до общия пазар, с което ще бъде задълбочен и процесът на европейска интеграция. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Бенковска, който се срещнаха днес на „Дондуков“ 2.
0
3
22 Февруари 2017 | 18:04 Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов.
0
1
22 Февруари 2017 | 11:54 Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция Студенти по право в СУ „Св. Климент Охридски“ се запознаха с президентската институция в рамките на своята ежегодна практика по Конституционно право.
0
2
19 Февруари 2017 | 19:48 Снимки: В. Николов Държавният глава: Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда „Левски е онзи хоризонт, към който всички трябва да гледаме с надежда, всички ние - слабите и силните, обезверените и вярващите, всички ние - българите. Той е нашето упование“. Това заяви президентът Румен Радев на възпоменателната церемония по повод 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
0
1
18 Февруари 2017 | 14:04 Снимки: В. Николов Полша подкрепя позицията на България за запазване на Кохезионната политика след 2020 г. Развитието на отделните държави и региони в Европейския съюз както и свързващата ги инфраструктура не е равномерно и това налага да бъде оказана допълнителна подкрепа за реализацията на проектите за транспортна и енергийна свързаност в Централна и Източна Европа. Това беше общата позиция на президентите на България и Полша Румен Радев и Анджей Дуда, които проведоха двустранна среща днес в Мюнхен.
0
4
18 Февруари 2017 | 11:03 Снимки: В. Николов България и Хърватия ще търсят общи решения на миграцията, ускоряването на икономическия растеж и разширяването на ЕС България и Хърватия споделят сходни позиции по редица ключови теми от европейския дневен ред и ще задълбочат двустранния диалог по отношение на миграцията, ускоряването на икономическия растеж и политиката на разширяване на ЕС. Това беше общата позиция на президентите Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович, които проведоха двустранна среща в рамките на 53-ата Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността.
0
2
17 Февруари 2017 | 17:29 Държавният глава в Мюнхен: Международната общност се нуждае от стратегия за дългосрочно решение на миграционната криза Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа.
0
1
17 Февруари 2017 | 14:48 Вицепрезидентът Илияна Йотова: България и Полша имат общи интереси, които да отстояват заедно „България и Полша имат общи интереси, които да отстояват заедно“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на работна среща по инициатива на посланика на Република Полша у нас Кшищоф Краевски.
0
2
16 Февруари 2017 | 13:47 Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Русия Анатолий Макаров По време на разговора държавният глава Румен Радев и посланик Макаров направиха преглед на двустранните отношения в областите от взаимноизгоден и прагматичен интерес, сред които икономика, енергетика, образование, наука и култура като общо бе мнението, че е налице възможност за активизиране на диалога в тези сфери.
0
1
15 Февруари 2017 | 16:10 Президентът Румен Радев и патриарх Неофит: Отстояването на нравствените ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и църквата Отстояването на непреходните нравствени ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и Българската православна църква. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, които разговаряха днес. На срещата, която се състоя по покана на Българския патриарх, присъстваха и митрополитите от Светия Синод на БПЦ.
0
3
14 Февруари 2017 | 19:30 Румен Радев: Институциите ще продължат да подкрепят талантливите хора, отдадени на утвърждаването на авторитета на българската държава „Българското общество и институции ще продължат да подкрепят талантливите хора, отдадени на прогреса и на утвърждаването на авторитета на българската държава“. Това заяви президентът Румен Радев, който участва днес в откриването на Десетата национална археологическа изложба. Събитието се проведе в Националния археологически институт с музей при БАН, на което бяха представени най-интересните и впечатляващи открития и проучвания от изминалия активен археологически сезон.
0
4
14 Февруари 2017 | 18:00 Вицепрезидентът: Държавата трябва да подпомогне общините с повече средства и по-добри закони, за да привличат инвестиции и да се развиват „Държавата трябва да подпомогне общините с повече средства и по-добри закони, за да привличат инвестиции и да се развиват“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Сухиндол, където участва в отбелязването на Празника на лозарите и винопроизводителите и Деня на общината.
0
2
14 Февруари 2017 | 15:11 Снимки: В. Николов Държавният глава Румен Радев се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в армията Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев присъства на анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 година.
0
1
13 Февруари 2017 | 17:12 Снимки: В. Николов Вицепрезидентът: България и Гърция споделят обща отговорност за опазването на сигурността на европейските граждани България и Гърция са външни граници на Европейския съюз и са изправени пред общо предизвикателство да опазят сигурността на всички европейски граждани. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с Григориос Василоконстандакис, посланик на Република Гърция у нас.
0
1
1 2 3 »  (402 материала в 24 страници)

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ