НОВИНИ
16 Януари 2019 | 13:59 Президентът и австрийски инвеститори обсъдиха необходимите мерки за подобряване на бизнес климата в България Президентът Румен Радев прие днес на „Дондуков“ 2 представители на австрийския бизнес у нас, с които обсъди трудностите, които компаниите срещат при реализиране на работата си и възможностите за подобряване на бизнес климата в България и повишаване на конкурентоспособността. На срещата присъства и посланикът на Австрия у нас Андреа Вике.
0
1
10 Януари 2019 | 12:47 Президентът Румен Радев подкрепи българските превозвачи в писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни Държавният глава Румен Радев изпрати писмо до председателя на Европейския парламент Антонио Таяни по повод проблемите с т. нар. пакет Мобилност 1.
0
1
8 Януари 2019 | 17:20 Президентът Румен Радев на среща с превозвачи: Имате абсолютната ми подкрепа за вашите искания и предприетите действия за справедливи протести Имате моята абсолютна подкрепа за вашите искания, към предприетите от вас действия и намерения за справедливи протести. Това заяви държавният глава Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 представители на браншови организации за автомобилен превоз по повод проблемите с т. нар. пакет "Мобилност". Държавният глава определи готвените текстове, които ще се гласуват на 10 януари в транспортната комисия в Европейския парламент, като дискриминационни и посочи, че те грубо нарушават основни принципи на ЕС.
0
1
7 Януари 2019 | 14:07 Вицепрезидентът и посланикът на Великобритания представиха инициативата „Посланик за един ден“ Вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания Ема Хопкинс представиха на „Дондуков“ 2 пред журналисти инициативата „Посланик за един ден“. Кампанията се организира за втора година от британското посолство в София в партньорство с вицепрезидента Илияна Йотова, жени посланици в България и жени лидери на неправителствени организации.
0
3
6 Януари 2019 | 14:06 Снимки: В. Николов Държавният глава за избора на нов изтребител за българските ВВС: Как искаме да печелим уважението на Европа и на света при положение, че не уважаваме собствените си закони и правила „Конкурсът беше опорочен. Настоявах да се спази процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет. Правителството направи точно обратното – обяви победител в разрез със собствените си и на Народното събрание правила и дори се ангажира да надплати огромна сума“.
0
6
6 Януари 2019 | 13:58 Вицепрезидентът: Днес трябва да разсечем оковите на нищетата, на неправдата и омразата „Днешните окови на нищетата, на неправдата и омразата трябва да бъдат разсечени така, както Ботев разсичаше със сабята и словото си робските окови.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в тържественото си слово на честванията на 171-годишнината от рождението на Христо Ботев, които се проведоха в Калофер.
0
5
1 Януари 2019 | 00:05 Снимки: В. Николов Новогодишно обръщение на президента Румен Радев
0
1
28 Декември 2018 | 12:08 Държавният глава Румен Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.
0
7
26 Декември 2018 | 08:22 Близо два милиона лева събра “Българската Коледа” от началото на шестнадесетото издание на благотворителната кампания Благотворителната инициатива на държавния глава „Българската Коледа“ в подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания продължава. Два милиона лева достигна набраната сума за шестнадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър „Иван Вазов“.
0
9
22 Декември 2018 | 15:45 "Българите ще имат достоен живот, когато възпитат своите политици да живеят само от заплата и когато изградят механизми, които да контролират политическата класа" - интервю на президента Румен Радев за Дарик радио Виждаме, че за пореден път кабинетът харчи огромни суми от държавната хазна без правила. Често по личното усмотрение на министър-председателя. Парламентът вече не контролира кабинета. Напротив, кабинетът прегазва решения на парламента, подчерта Румен Радев.
0
1
21 Декември 2018 | 13:20 25 младежи получиха еднократна финансова помощ от инициативата на президента „Подкрепи една мечта“ Тази година за първи път право на финансова подкрепа от президентската инициатива имаха учениците, настанени в социални услуги, които са завършили 11 клас с отличен успех. Администрацията на Президента взе решение за тази промяна в Правилата за получаване на помощта, за да насърчи мотивацията за учене още в 12 клас. 8 ученици получиха финансова помощ в размер на 1500 лева, като 5 от тях са настанени в приемни семейства.
0
1
20 Декември 2018 | 13:34 Национална политика за българите в чужбина искат представители на историческите ни диаспори Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна на „Дондуков“ 2 с ръководствата на дружествата на българските исторически диаспори в България. Вицепрезидентът благодари на присъстващите за ползотворната съвместна работа и инициативи през изминалата година.
0
3
20 Декември 2018 | 13:11 Снимки: В. Николов Президентът Румен Радев удостои посланика на Китай у нас Джан Хайджоу с орден "Стара планина" първа степен Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Китайската народна република Джан Хайджоу с орден "Стара планина" първа степен. На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 дипломатът получи висшето държавно отличие за изключително големите му заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Китайската народна република.
0
5
19 Декември 2018 | 16:51 Президентът Румен Радев се срещна със стажанти и студенти, участвали в работата на президентската институция през 2018 г. Общо 40 младежи от различни висши училища в България и чужбина участваха в стажантската програма на президентската институция през 2018 г.
0
3
19 Декември 2018 | 15:56 Снимки: В. Николов Румен Радев: Голямата надежда за бъдещето на България е в огромния потенциал на младите хора „С всичко, което постигате, вие градите своето бъдеще, но извършвате и една изключителна общественополезна дейност, защото вашите успехи са най-добрата реклама на България пред инвеститорите да избират страната ни“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в Осмата годишна среща на олимпийските отбори по природни науки.
0
7
19 Декември 2018 | 09:54 Президентът наложи вето върху разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс Държавният глава упражни правомощието си и върна за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, с които се изменят норми в Наказателно-процесуалният кодекс. С тях се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването при задържане на лице. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа. Конституцията вменява на родителите да се грижат за децата си до тяхното пълнолетие и задължава държавата да ги подпомага.
0
1
18 Декември 2018 | 16:02 Снимки: В. Николов Провеждането на кръгла маса по проблемите на физическата активност и спорта обсъдиха участниците в Обществения съвет по физическо възпитание и спорт към държавния глава В президентската институция, днес се състоя редовно заседание на учредения по-рано през годината Обществен съвет по физическо възпитание и спорт към държавния глава. Съветът работи за усъвършенстване на системата на българския спорт и за насърчаване на физическото възпитание и физическата активност в българските училища.
0
3
1 2 3 »  (360 материала в 22 страници)