НОВИНИ
25 Август 2019 | 11:45 Държавният глава в Габрово: Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела Завещаната от предците ни свобода изисква днес не само преклонение пред техния подвиг, но и дела. Историческият връх ни призовава да върнем достойнството на народа и държавата ни. Това заяви президентът Румен Радев в Габрово по време на тържественото отбелязване на 142 години от Шипченската епопея. В изказването си държавният глава призова да се борим за духовност и единение срещу моралното падение, злоупотребата с държавността, срещу подмяната на истината и обезличаването на обществото ни.
0
6
24 Август 2019 | 14:14 Държавният глава Румен Радев: Скандалите са в правителството, много и унищожителни „Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа.“ Това заяви днес държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти, след като участва в тържественото отбелязване на 142 години от шипченските боеве.
0
1
24 Август 2019 | 14:09 Румен Радев: Шипка е нашият храм на свободата, съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини Слово на президента Румен Радев на тържественото отбелязване на 142 години от Шипченска епопея
0
9
22 Август 2019 | 18:28 Президентът: Българската държава следва да проучи много внимателно инвеститорите, техния потенциал и планове за реализацията на АЕЦ „Белене“ „Наличието на толкова много инвеститори е положителен знак и показва, че от тази централа има необходимост и може да бъде рентабилна, защото когато бизнесът кандидатства за нещо, си прави много добре сметката.“ Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос за заявения инвеститорски интерес към изграждането на АЕЦ „Белене“.
0
0
22 Август 2019 | 18:10 Румен Радев: Българските планини са не само безценен природен ресурс, но и част от националната ни идентичност Президентът участва в доброволческата инициатива за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин планина
0
8
20 Август 2019 | 17:02 България и Йордания ще задълбочат сътрудничеството си в сигурността, борбата с радикализацията и тероризма България и Йордания имат отлично партньорство и ще задълбочат двустранното си сътрудничество в сферата на сигурността, борбата с радикализацията и тероризма. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министъра на външните работи на Хашемитското кралство Йордания Айман Ал-Сафади, които разговаряха днес на "Дондуков" 2.
0
2
19 Август 2019 | 15:31 Държавният глава Румен Радев връчи пагони на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание На тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев връчи пагоните на военнослужещи, удостоени с висше офицерско звание.
0
5
19 Август 2019 | 15:26 Държавният глава назначи Калоян Методиев за началник на своя кабинет Със свой указ от 19 август държавният глава Румен Радев назначи Калоян Методиев за началник на своя кабинет.
0
1
18 Август 2019 | 11:25 Румен Радев на Петрова нива: Въпрос на национално достойнство е да не позволим да се преиначава историята Нека не се крием зад „дълбока политика“ на „благоразумие“, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята, нито да бъдат забравени справедливите искания на тракийци и да бъдат отлагани за някой следващ ден. Това заяви президентът Румен Радев на тържественото отбелязване на 116-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова нива.
0
9
5 Август 2019 | 15:46 Президентът наложи вето върху Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване Президентът върна за ново обсъждане Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване. Държавният глава не е съгласен с промените, с които се дава възможност цивилно лице да оглави Служба „Военна информация“ като алтернатива на досегашното изискване да е военнослужещ.
0
1
3 Август 2019 | 17:30 Вицепрезидентът: Илинденско-Преображенското въстание е израз на изстраданата мечта на всички българи за единение Илияна Йотова бе гост на Националния тракийски събор в село Славейно
0
4
31 Юли 2019 | 17:36 Президентът: Африканската чума е част от общата кризисна ситуация в страната Мерките срещу болестта изискват усилие на национално ниво, информираност на гражданите и финансови стимули за компенсиране на стопанствата, заяви Румен Радев
0
1
30 Юли 2019 | 17:53 Президентът сезира Конституционния съд за законови разпоредби, свързани с даренията на политическите партии от юридически лица и еднолични търговци Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъдат обявени за противоконституционни разпоредби от Закона за политическите партии и от Изборния кодекс, свързани с даренията на политическите партии от юридически лица и еднолични търговци.
0
1
30 Юли 2019 | 17:35 Държавният глава Румен Радев се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис Приятелството между българския и кипърския народ се основава на духовните и културни връзки, които развиваме от много години. Това каза президентът Румен Радев, който се срещна днес с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис.
0
3
29 Юли 2019 | 16:50 Президентът Румен Радев се срещна с представители на китайски компании, участващи в реализацията на инициативата „Един пояс, един път“ България е най-краткият път, който свързва Китай с Европа, което прави страната ни най-изгодната входна врата на Китай за Европейския съюз. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с представители на китайски компании, участващи в реализацията на инициативата „Един пояс, един път“. Разговорът е в продължение на държавното посещение на българския президент в Китай в началото на юли тази година, на което бяха отправени покани към редица водещи китайски компании за инвестиции в развитието на българския транспорт, енергетика, туризъм, иновации.
0
1
27 Юли 2019 | 11:36 Вицепрезидентът: Образованието зад граница е най-добрата политика с българските общности, но не е достатъчна Необходими са целенасочени държавни политики за съхранение на българското самосъзнание и връщането на сънародниците ни у дома, заяви Илияна Йотова на годишната среща на Асоциацията на българските училища в чужбина.
0
4
24 Юли 2019 | 18:48 Президентът: След като договорите за нови изтребители не са публични, парламентът трябва да информира обществеността за поетите задължения и отбранителните способности Изявление на държавния глава Румен Радев за медиите
0
3
1 2 3 »  (437 материала в 26 страници)