23 Февруари 2018 | 14:46 Държавният глава Румен Радев: България подкрепя Сърбия за осъществяването на реформите по европейския ѝ път и за добросъседство в региона Готови сме с Република Сърбия заедно да работим за задълбочаване на добросъседството в региона на Западните Балкани и за реализиране на ключови за европейската перспектива реформи в политическата, икономическата и социалната сфера. Това заяви държавният глава Румен Радев на съвместна пресконференция с президента на Сърбия Александър Вучич.
19 Февруари 2018 | 18:48 Държавният глава: Чистата и свята република на Левски принадлежи на всички граждани, а не на шепа хора „Преди 145 години тук, на това място, увисва на бесилото Васил Левски. Гробът му е неизвестен. Но заравяйки Левски, поробителят зарови зърното на свободата, което покълна и роди днешна България. От Апостола пазим едно тефтерче, кичур коси и кратки писма. Но те струват повече от доктрина. Учат ни, че дела трябват, а не думи. Дават ни вяра, че времето нас обръща, но и ние него обръщаме.“ Това заяви президентът Румен Радев на възпоменателната церемония в София по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.
17 Февруари 2018 | 16:13 Президентът Румен Радев и представители на българския бизнес се срещнаха с ръководствата на стопански камари и работодателски организации от Република Македония Бизнесът в България и Република Македония трябва да има ясно определени обща визия и стратегия, за да растат стокообменът и благосъстоянието на гражданите от двете страни на границата. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с представители на стопански камари от Република България и Република Македония в Скопие.
16 Февруари 2018 | 17:39 Румен Радев в Скопие: Договорът за добросъседство с Република Македония не трябва да остава еднократен акт, а да даде началото на интензивно сътрудничество и топло приятелство България и Република Македония обмислят сключването на Договор за стратегическо партньорство в сферата на сигурността и отбраната
22 Февруари 2018 | 17:12 Вицепрезидентът Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС Геополитическата роля и мястото на ЕС в света, докъде да стигне разширяването на съюза, функционирането му като съюз от равноправни държави, изключващ делене по оси – тези основни въпроси постави вицепрезидентът Илияна Йотова на конференцията „Всички пътища водят към Европа? Перспектива за федерален съюз“, организирана в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.
0
1
22 Февруари 2018 | 17:04 Президентът Румен Радев се срещна с председателя и със съдиите от Конституционния съд Основните положения на съвременния български конституционализъм, както и перспективи за неговото развитие, бяха във фокуса на срещата.
0
1
22 Февруари 2018 | 14:20 Президентът Румен Радев удостои с висше офицерско звание новия началник на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски „Уверен съм, че знанията и експертизата, които притежавате ще бъдат гарант за издигане авторитета на Военномедицинска академия и очаквам, че под ваше ръководство болницата ще бъде образец за качествени медицински услуги, прозрачност на решенията и финансова ефикасност“. Това заяви президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев на тържествена церемония, която се състоя в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.
0
5
22 Февруари 2018 | 14:16 Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац „Горди сме, че достоен и смел човек като Вас е пожелал да стане един от нас. Вие получавате правата на всеки български гражданин, където и да се намира по света. Както повеляват Конституцията на Република България и българските закони.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която връчи български документи за самоличност на Сафет Баличевац. Сръбският гражданин е един от участниците в спасителната операция след автобусната катастрофа в река Лим на 4 април 2004 г. Тогава загинаха 12 деца от Свищов.
0
4

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА