23 Юни 2017 | 13:34 Румен Радев в Атина: България и Гърция са свързани от стратегическо партньорство и са пример за добросъседски отношения на Балканите „България и Гърция са свързани от стратегическо партньорство както в двустранен план, така и в рамките на Европейския съюз и НАТО. Двете държави могат да бъдат пример за добросъседски отношения на Балканите, изградени върху общите европейски ценности“. Това заяви държавният глава Румен Радев, който е на държавно посещение в Република Гърция по покана на гръцкия си колега Прокопис Павлопулос.
20 Юни 2017 | 18:03 Президентът Румен Радев: Време е България и Република Македония да обърнат нова страница в двустранните си отношения За България и Република Македония е крайно време да обърнат нова страница в двустранните си отношения. Усложненията между двете държави са неестествени и не отговарят нито на историческите, нито на съвременните реалности, нито на бъдещите ни цели. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Република Македония Зоран Заев.
27 Юни 2017 | 21:33 От Свищов започна пътят към свободата на България, заяви президентът Румен Радев на церемонията по повод 140 години от освобождението на града От Свищов започна пътят към свободата на България Във военната история десантът на руската Дунавска армия при Свищов е вписан като образец на блестящо планирана и проведена операция. В семейната и родовата памет на града и общото ни национално съзнание това е моментът, в който съдбата въздава заслуженото на страдалците. Това заяви държавният глава Румен Радев в словото си на церемонията по повод 140 години от освобождението на град Свищов.
0
3
27 Юни 2017 | 20:52 Румен Радев: Президентската институция подкрепя усилията на местните власти за привличането на повече инвеститори Президентската институция подкрепя усилията на местните власти за привличането на повече инвеститори и подобряване на икономическите условия в българските градове. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща с кмета на Горна Оряховица Добромир Добрев и с ръководството на Общината. Държавният глава беше категоричен, че подобряването на качеството на живот в България трябва да бъде обща цел на централните и местните власти.
0
1
27 Юни 2017 | 18:27 Държавният глава: Политическата сцена не е място за разиграване на скечове Надявам се министър-председателят Бойко Борисов ясно да заяви подкрепя ли декларациите на своя заместник. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти днес в град Горна Оряховица, запитан за отправените обвинения в корупция към държавния глава от заместник-председателя на пп ГЕРБ Цветан Цветанов.
0
0
27 Юни 2017 | 14:30 Вицепрезидентът: Българското председателство на ЕС е шанс страната ни да популяризира своето богато културно наследство „Трябва да покажем цялото богатство на нашата история в културната програма на българското председателство на ЕС“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Калофер, където участва в дискусия за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство.
0
2

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ