24 Май 2017 | 12:12 Президентът: В йерархията на духа и културата първенци не са политиците, а рицарите на буквите В йерархията на духа и културата първенци не са политиците, а рицарите на буквите. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си на церемонията пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Държавният глава се включи в традиционното празнично шествие до паметника на светите братя Кирил и Методий.
29 Април 2017 | 18:25 Президентът Румен Радев: Европейският съюз ще бъде единен в преговорите за напускане на Великобритания Европейският съюз ще остане единен и ще следва общ подход в преговорите за напускане на Великобритания. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел. Българският държавен глава представлява страната ни на заседанието на Европейския съвет, на което бяха приети политическите насоки за водене на преговорите за оттегляне на Обединеното кралство от ЕС.
11 Април 2017 | 17:48 Обръщение към нацията на държавния глава Румен Радев 11 април 2017 г. "Дондуков" 2
24 Май 2017 | 14:13 Илияна Йотова: Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието „Днес често си задаваме въпроса като българи кой трябва да бъде наш основен национален приоритет. Не можем да имаме друг приоритет като държава и нация освен образованието.” Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Тополовград, където взе участие в тържествата по повод празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
0
2
22 Май 2017 | 17:40 В писмо до президента Румен Радев, канцлерът на ФРГ Ангела Меркел потвърди необходимостта от солидарност в охраната на външните граници на ЕС Ефективната защита на българските граници, които са външни за Европейския съюз, е в интерес на Съюза и на всички държави членки. Затова оценявам високо усилията, които България предприема в тази насока. Това се казва в писмо на канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел до държавния глава Румен Радев. Писмото е изпратено в отговор на поисканата през март т.г. от българския президент на среща на Европейския съвет подкрепа от страна на европейските партньори за засилване на охраната на външните граници на България.
0
1
22 Май 2017 | 17:31 Илияна Йотова в Истанбул: Сигурността на Черноморския регион е важна за сигурността на цяла Европа „Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество трябва да увеличи ефективността си и да стане достатъчно силна, за да промени посоката към реална политика на вътрешно регионално сътрудничество“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в срещата на върха за отбелязване на 25-годишнината от основаването на организацията на ЧИС в Истанбул. На форума присъстваха президенти и министър-председатели на Молдова, Гърция, Руската федерация, Румъния, Грузия и Турция.
0
3
22 Май 2017 | 17:30 Вицепрезидентът Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон обсъдиха съхраняването на идентичността и правата на българската общност в Тараклия Административната уредба на Тараклийския район и съхраняване на идентичността и правата на българската общност там, обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон в Истанбул. Българският вицепрезидент Илияна Йотова и президентът на Молдова Игор Додон са в Истанбул по повод на 25-та годишнина от основаването на организацията за Черноморско.
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА

ЗА УВРЕДЕНО ЗРЕНИЕ

ОТКРИТО УПРАВЛЕНИЕ

e-ДОКУМЕНТИ

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

ПОДКРЕПИ ЕДНА МЕЧТА

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

НАГРАДА ДЖОН АТАНАСОВ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

КОНСУЛТАТИВЕН СЪВЕТ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ

ОРДЕНИ И МЕДАЛИ