15 Ноември 2019 | 17:06 Президентът Румен Радев: Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност Света гора векове наред има своето благотворно влияние в православната общност и се надявам, че връзките й с България ще продължат да се развиват и задълбочават. Това заяви държавният глава Румен Радев на среща днес с протоепистата йеромонах Стефан и духовното ръководство на Света гора – Свещеният Кинотис, съставен от представители на всеки от 20-те православни манастира. Българският президент е на посещение в Света гора за участие в празника на българския православен манастир „Св. Великомъченик Георги Зограф“ – 16 ноември.
7 Ноември 2019 | 17:21 Държавният глава: Изборът на главен прокурор е акт с висока обществена значимост и начинът на неговото провеждане трябва да създава доверие в обществото, а не да поражда съмнения Президентът върна на ВСС предложението за назначаване на Иван Гешев за главен прокурор на Република България
3 Ноември 2019 | 11:32 Президентът: Много българи не гласуват заради недоверие в изборния процес и коректното отчитане на вота им Държавният глава ще проведе среща с ЦИК, органите на реда и парламентарно представените политически партии за отстъплението от прозрачността на изборния процес
24 Октомври 2019 | 14:11 Румен Радев на среща с Шиндзо Абе: България е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с Япония България е открита за много по-активно икономическо и инвестиционно партньорство с Япония, заяви президентът Румен Радев днес на среща с министър-председателя Шиндзо Абе. Срещата се проведе в рамките на посещението на българския държавен глава в Токио за участие в интронизацията на император Нарухито.
21 Ноември 2019 | 17:29 Държавният глава Румен Радев: Дарителството е осъзнат подход към проблемите на другите и развитието на обществото Президентът удостои Нели и Робърт Гипсън с приза „Личност, допринесла за развитие на дарителството в България“ в рамките на годишните награди "Най-голям корпоративен дарител" за 2019г.
0
8
21 Ноември 2019 | 16:14 Румен Радев: България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в икономиката, образованието и сигурността България цени високо партньорството си с Обединените арабски емирства в икономиката, инвестициите, в сферата на сигурността и борбата с тероризма. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с орден „Мадарски конник“ първа степен.
0
4
21 Ноември 2019 | 11:50 Президентът Румен Радев: Страните от Югоизточна Европа трябва да обединят усилия за по-бързото изграждане на Международен институт за устойчиви технологии Българското правителство и държавите от региона следва да обединят усилията си за по-бързото изграждане на Международен институт за устойчиви технологии в Югоизточна Европа. Тази позиция държавният глава Румен Радев изрази на среща на „Дондуков“ 2 с генералния директор на Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти.
0
2
21 Ноември 2019 | 09:12 Президентът призова бизнеса да развива работна среда, която да задържа младите в България По думите на държавния глава призвание и на бизнеса у нас е да се преодолее дълбоката социална криза в българското общество
0
1

КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА